2024.gada 8. maijs

Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 21.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 21.aprīlī

Radio1 novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Madonas slimnīcas apgrozījums pagājušajā gadā palielinājies par 12% un sasniedzis 12,56 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Iestādes peļņa 2022.gadā bija 0,80 miljoni eiro, kas ir par 6% vairāk nekā 2021.gadā, ka tā bija 0,77 miljoni eiro. Madonas slimnīca ir 3.līmeņa daudzprofilu neatliekamās palīdzības slimnīca, kas sniedz ambulatoros un stacionāros ārstniecības pakalpojumus, nodrošinot speciālistu diennakts dežūras ķirurģiskajā, internās medicīnas, pediatrijas, ginekoloģijas un dzemdību profilos.

Sestdien, 25.martā, Rēzeknes pilsētas pašvaldība aicina rēzekniešus atminēties uz Sibīriju izvestos Rēzeknes iedzīvotājus un nolikt ziedus komunistiskā genocīda upuru piemiņas vietās. Komunistiskā genocīda upuru piemiņas vietas pašvaldībā ir dzelzceļa stacijas "Rēzekne II" teritorijā, skvērā Atbrīvošanas alejā pie baptistu baznīcas, kā arī pie pieminekļa "Vienoti Latvijai". Sestdien pulksten 10 notiks kopīga lūgšana Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienai veltītajā dievkalpojumā Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē, bet pulksten 11 tiešraidē no Latgales Kultūrvēstures muzeja tiks nolasīti 1949.gada 25.martā no Rēzeknes izsūtīto cilvēku vārdi. Piemiņas pasākums "Aizvestie. Neaizmirstie." notiks vienlaikus visos Latvijas novados un pilsētās, kā arī citviet pasaulē. 

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" izsolē ar 80 tūkstoši 800 eiro sākumcenu piedāvās iegādāties Mālmuižas pili Gulbenes novada Lejasciema pagastā, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Elektroniskā izsole sāksies rīt, 22.martā, pulksten 13 un noslēgsies 21.aprīlī pulksten 13. Izsoles sākumcena ir 80 tūkstoši 800 eiro, bet izsoles solis - 500 eiro. Par nosolīto objektu būs jānorēķinās divu nedēļu laikā. Mālmuižas pils platība ir tūkstoš 414,4 kvadrātmetri, būvei noteikts apgrūtinājums - vietējas nozīmes kultūras pieminekļa teritorija. Šajā īpašumā ietilpst arī dzīvojamā ēka, saimniecības ēka, kā arī kūts, pagrabs un citas būves.

Turpinām ziņas

Novadi, kuros savulaik mituši lībieši, 26.martā izcels savas lībiskās saknes, atzīmējot Lībiešu mantojuma dienu. Šajā dienā daudzviet Latvijā būs redzami lībiešu karogi, ēkas iegaismosies lībiešu krāsās un būs dzirdama putnu modināšanas dziesma, kas lībiešu tautas kalendārā ieskandina jaunu gadu. UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre Baiba Moļņika norāda, ka lībiskās kopienas unikālais mantojums atrodams ne vien Kurzemē, bet arī citās Latvijas vietās, kur pirms daudziem gadsimtiem dzīvojuši lībieši, - Siguldā, Straupē, Limbažos, pie Burtnieka ezera, Rīgā, Ogrē, Lielvārdē. Patlaban pieteiktie pasākumi un vietas, kuras tiks rotātas ar lībiešu karogu, atzīmētas kartē, kas atrodama vietnē "libiesugads.lv".

Ādažu novada Garciemā bojāta pastaigu taka pāri Eimuru kanālam. Pašvaldība informē, ka katru gadu jūras viļņu un vēju uzplūdu ietekmē tiek bojātas gājēju laipas. Pašvaldības aģentūra "Carnikavas komunālserviss" kā īpašumu apsaimniekotāja iespēju robežās veic laipu uz pludmali atjaunošanu līdz aktīvās tūrisma sezonas sākumam, apmēram līdz maijam. Pašvaldība norāda, ka dabas parka apmeklētājiem ir jāapzinās, ka mainīgo laika apstākļu un erozijas ietekmē krasta līnija katru gadu, īpaši pēc rudens - ziemas sezonas, mainās, tāpēc noeju uz pludmali stiprinājumi un tehniskie risinājumi tiek bojāti.

Un vēl

Preiļu novada dome ir izsludinājusi projektu konkursu mazo un vidējo komercsabiedrību un saimnieciskās darbības veicēju projektu līdzfinansēšanai. Šogad projektu iesniegšana paredzēta divās kategorijās, un kopējā pašvaldības atbalsta summa ir 30 tūkstoš eiro. Kopš 2018. gada Preiļu novada pašvaldība atbalstījusi 69 uzņēmumus. Kopējais finansējums, kas līdz šim izmaksāts līdzfinansējuma atbalsta formā ir 110 tūkstoši 623 eiro. 

Šogad projektu iesniegšana paredzēta divās kategorijās. Mazajā kategorijā var pieteikties uzņēmumi vai saimnieciskās darbības veicēji, kuri uz projekta pieteikuma iesniegšanu vēl nebūs sasnieguši viena gada vecumu, kā arī tie, kuri plāno sākt savu uzņēmējdarbību. Atbalsta maksimālā summa ir 2 tūkstoši eiro, atbalsta intensitāte – no 50% līdz 100% atkarībā no sasniedzamajiem mērķiem. Lielajā kategorijā ietilpst visi reģistrētie uzņēmumi un saimnieciskās darbības veicēji. Maksimālā atbalsta summa ir 5 tūkstoši  eiro, bet atbalsta intensitāte – 50%. Projekta pieteikumus var iesniegt elektroniski no 3. aprīļa, līdz 3. maijam.

Atstājiet komentāru