2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 22.martā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 22.martā

Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Preiļu novada pašvaldība paziņo, ka saistībā ar nelabvēlīgiem laika apstākļiem un, lai novērstu pašvaldības autoceļu braucamās daļas bojāšanu, no 17. marta ir ierobežota smago automašīnu kustība uz ceļiem Preiļu novada teritorijā. Ar ceļu sarakstu var iepazīties pašvaldības mājaslapā preili.lv. Autotransporta satiksmes ierobežojumi tiek ieviesti uz nenoteiktu laiku.

Preiļu novada Labklājības pārvalde izsludina atklātu konkursu uz Sociālās aprūpes centra “PREIĻI” VECĀKĀS MEDICĪNAS MĀSAS amatu. Ar amata pienākumiem, prasībām pretendentiem un konkursa nolikumu var iepazīties preili.lv. Amata pretendentu pieteikšanās un nepieciešamo dokumentu iesniegšanas termiņš –  līdz  31. martam pulksten 15. Papildu informāciju iespējams iegūt, zvanot Sociālās aprūpes centra “Preiļi” vadītājai Ingai Vilcānei pa tālruni 26645487.

Preiļu novada pašvaldība izsludina projektu konkursu mazo un vidējo komercsabiedrību un saimnieciskās darbības veicēju projektu līdzfinansēšanai. Konkursa mērķis ir sniegt atbalstu projektiem, kas saistīti ar uzņēmējdarbības attīstību un jaunu darba vietu veidošanos Preiļu novadā, radot inovatīvus, ar paaugstinātu pievienoto vērtību produktus un pakalpojumus,  kas veicinātu esošās saimnieciskās darbības attīstību vai dažādošanu, lai attīstītu alternatīvus ienākumu avotus un palielinātu ienākumu līmeni Preiļu novada teritorijā. Projekta konkursa nolikums un pieteikuma veidlapa pieejami preili.lv. Projekta pieteikumus var iesniegt elektroniski uz pašvaldības e-adresi vai parakstītu ar drošu elektronisko parakstu, nosūtot uz e-pasta adresi: dome@preili.lv līdz 3. maijam. Sīkāka informācija pa tālruni 20610484 vai elektroniski inguna.bramane@preili.lv

Turpinām aktualitātes

1. aprīlī no pulksten 11. līdz 16. Līču Kultūras namā notiks Preiļu novada Jauniešu forums, kurā aicināti pieteikties jaunieši vecumā no 13 līdz 25 gadiem un visi, kuriem darbs ar jaunatni ir aicinājums  n paaudžu sadarbība ir vērtība. Foruma mērķis ir runāt PAR un AP jauniešu dzīvi un kopīgi izstrādāt ieteikumus un plānus jauniešu dzīves uzlabošanai Preiļu novadā. Foruma laikā plānotas iepazīšanās un saliedēšanās aktivitātes, sarunas par Preiļu novada stratēģiju un prioritātēm, paredzētas vairākas darba grupas, kā arī mēģinās saprast, kādas ir Preiļu novada jauniešu prioritātes. Pēc foruma jauniešiem būs iespēja par godu joku dienai piedalīties Stand Up Comedy ar Aleksandru Margolinu.

Aprīlī norisināsies divi gadatirgi, kuros pieteikt dalību aicināti amatnieki, rokdarbnieki, mājražotāji, zemnieki un zemnieku saimniecības, visi tie, kuri izdomājuši, radījuši un izaudzējuši paši savām rokām. 9. aprīlī Jasmuižas parkā no pulksten 13. līdz plkst. 16. tiks svinētas Preiļu novada Lieldienas kopā ar amatiermākslas kolektīviem un viesmāksliniekiem. Lai pieteiktos tirdzniecībai Lieldienu pasākumā, jāaizpilda pieteikuma anketa līdz 6. aprīlim. 

Savukārt 29. aprīlī no pulksten 8. līdz pulksten 13. norisināsies Lielais Jurģu tirgus Preiļos. Lai pieteiktos tirdzniecībai Lielajā Jurģu tirgū, pieteikuma anketa jāaizpilda līdz 26. aprīlim. Pieteikuma anketas un nolikums pieejami pašvaldības mājaslapā preili.lv. Jautājumu gadījumos aicinām sazināties ar Ingūnu Bramani, zvanot uz tālruņa numuru 20610484 vai rakstot uz e-pasta adresi inguna.bramane@preili.lv.

Preiļu novada pašvaldība, Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzejs, VAS “Latvijas dzelzceļš” un Latvijas dzelzceļa vēstures muzejs izsludina pieteikšanos Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā 9. konkursa izstādei. Darbu iesniegšana 3. un 4. aprīlī no pulksten 10. līdz 17. Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā Rīgā, Uzvaras bulvārī 2A vai  3. un 4. aprīlī no pulksten 10. līdz 17. Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzejā Preiļos. Izstādes atklāšana notiks 11. aprīlī pulksten 16. Rīgā, Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā. Tiks nosaukti Galvenās balvas nominanti. Galvenās balvas pasniegšanas ceremonija notiks 16. septembrī Preiļu novada Kultūras centrā.

Un vēl

Lai arī vēl neesam atvadījušies no ziemas, tomēr jau sapņojam par īpašo aprīļa puteni. Tradīciju turpinot, Preiļos gatavojas skriešanas un soļošanas svētkiem “Cīruļputenis – 2023”. 15. aprīlī šo skaisto virpuli aicina iegriezt novadniekus un tuvos, tālos kaimiņus, garo distanču skrējējus un sporta soļotājus, aktīvā dzīvesveida cienītājus un iesācējus. Distances garums, maršruts un starta vieta nemainīgas, mainās dalībnieku vecums un pasākuma gadskārta. Šogad “Cīruļputeņa” soļotāji svinēs 5. gadadienu un skrējēji – 15.to. Aicina iepazīties ar nolikumu, savlaicīgi pieteikties, lai tiktos 15. aprīlī “Cīruļputenī – 2023”! Nolikums un pieteikšanās veidlapas pieejamas preili.lv.

Atstājiet komentāru