2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Jēkabpils radio1 Līvānu novada aktualitātes 2023.gada  23.martā

Jēkabpils radio1 Līvānu novada aktualitātes 2023.gada 23.martā

Radio1 Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu novada jaunieši vecumā no 13 līdz 25 gadiem aicināti pieteikties darbam Līvānu novada Jauniešu domē. Rīt, 24.martā pulksten 16.30 norisināsies Līvānu novada Jauniešu domes atklātā sēde, savukārt valdes locekļu kandidātu pieteikšana norisināsies no 27.marta līdz 10.aprīlim. 21.aprīlī pulksten 17.00 notiks Jauniešu domes vēlēšanas. Tie, kuri vēlas piedalīties, aicināti aizpildīt pieteikuma anketu, kas pieejama pašvaldības mājaslapā. 

Līvānu novada Jauniešu dome ir kopiena 13-25 gadus veciem jauniešiem, kuras mērķis ir nodrošināt Līvānu novada jauniešu interešu pārstāvniecību un aizstāvību, veicinot jauniešu personīgo izaugsmi un līdzdalību sociālajās, politiskajās, izglītības, kultūras un sporta norisēs vietējā un valsts mērogā. Līvānu novada Jauniešu doemes vēlēšanas notiek katru gadu aprīlī. Valdi ievēlē uz vienu kalendāro gadu saskaņā ar valdes vēlēšanas rezultātiem.

Līvānu novadā izsludināts grantu konkurss "Tīri. Labi. Pilsēta bez atkritumiem", kur idejām bezatkritumu dzīvesveida popularizēšanai pieejams finansējums tūkstoš 500 eiro apmērā. Konkursa mērķis ir atbalstīt idejas bezatkritumu principa ieviešanai, lai radītu paliekošas pārmaiņas pilsētā, kas vērstas uz kopienu iniciatīvu iedzīvināšanu, uzlabojumiem infrastruktūrā, kā arī sabiedrības informēšanu un izglītošanu. Konkursā var piedalīties fiziskas personas, tajā skaitā tās, kuras reģistrētas kā saimnieciskās darbības veicēji, kā arī Latvijā reģistrētas juridiskās personas, tostarp valsts un pašvaldību institūcijas. Granta finansējums ir 100% no pretendenta norādītājām atbalstāmajām izmaksām. Pieteikumi pretendentiem jāiesniedz līdz 16.aprīlim.

Līvānu novadā sadzīves elektroierīču atkritumus var nodot SIA “Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība” atkritumu šķirošanas laukumā Rīgas iela-2b, Līvāni.  Darba laikā no pirmdienas līdz  piektdienai no pulksten: 8. līdz 17. un sestdienās no 9. līdz 13. Nodot var gan lielo sadzīves tehniku, tajā skaitā ledusskapjus, veļas mašīnas, plītis, trauku mazgājamās mašīnas u.c., gan arī mazo tehniku, sākot no 40 kilogramiem, piemēram, mikroviļņu krāsnis, blenderus, elektriskos svarus, fēnus, virtuves kombainus un citas ierīces, kā arī papildu var kopā ar elektroniku nodot uzkrātās baterijas un akumulatorus. Sadzīves tehnika, kas piegādāta neizjauktā veidā, tiek pieņemta bez maksas. 

Turpinām aktualitātes

Sešas skolēnu komandas no dažādām Līvānu novada izglītības iestādēm iejutās Līvānu mazpulku radītajā detektīvspēlē ar nosaukumu “Kurš vainīgs pie barona Līvena savārgšanas?”. Katrā kontrolpunktā jauniešiem bija jāveic dažādas aktivitātes, bet galvenais uzdevums – parunāties ar kontrolpunktos sastopamajiem personāžiem un izdomāt, kuri no viņiem varētu būt vainojami barona savārgšanā. Sarunas noritēja ar 12 dažādiem personāžiem un spēles beigās atklājās, ka baronam veselības problēmas radušās bīstamu vielu un neveselīgas pārtikas dēļ. Projekta mērķis un spēles mērķis bija pievērst uzmanību tam, cik būtiski mums ir pašiem uzņemties atbildību un rūpēties par to, ko mēs ēdam, kur mēs atrodamies. Detektīvspēle tika organizēta, īstenojot Latvijas Jaunatnes padomes un Līvānu novada pašvaldības atbalstītu projektu.

Līvānu 1.vidusskolā noritējusi Eiropas Savienības aktivitāšu diena, kurā skolēniem bija iespēja pašiem veidot POP-UP izstādi. POP-UP no angļu valodas nozīmē – ātri uzrasties. Šoreiz skolēniem bija uzdevums izdomāt, kādus plusus un kādus mīnusus viņi saredz Eiropas Savienībā, un savu domu atainot vizuālos objektos, kas jāizveido no tajā brīdī sev pieejamiem resursiem.  Otrs pasākuma mērķis bija palīdzēt skolēniem sagatavoties Eiropas eksāmenam, kas norisināsies no 7.līdz 9.maijam. Jauniešiem bija iespēja pārbaudīt savas zināšanas par Eiropas Savienību, piedaloties erudīcijas prāta spēlēs. Šādas nodarbības Eiropas Kustība Latvijā ar Eiropas Komisijas atbalstu organizē vairāk nekā 30 skolās. 

Un vēl

Līvānu novada Turku pagastā darbojas šautuve "Steķi". Tā piemērota profesionāļiem, iesācējiem, kā arī cilvēkiem, kuri ieroci rokās nekad iepriekš nav turējuši. Šautuvē mērķi ir gan statiski, gan kustīgi - tas ir īpašs izaicinājums arī profesionāļiem! Iespēja šaut ir vairākās šaušanas disciplīnās. Ja ir vēlēšanās trenēties, iepriekš nepieciešams pieteikties un vienoties par šaušanas laiku ar Andreju Rudzīti, zvanot 29186507.

Atstājiet komentāru