2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2023.gada 6.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2023.gada 6.aprīlī

Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Ceļoties ūdens līmenim Daugavā, Līvānos šonedēļ slēgta satiksme Domes ielā posmā no Tradīciju laukuma uz Līvānu stikla un amatniecības centru, kā arī Kurzemes - Celtuves ielas posmā un atsevišķos ceļu posmos pagastos. Tāpat arī uz nenoteiktu laiku slēgts Līvānu stikla un amatniecības centrs. Līvānu novada pašvaldība aicina bez nopietnas vajadzības neapmeklēt un nepārvietoties plūdu apdraudētajās teritorijās.

Pagājušajā nedēļā Līvānu novada domes sēdē vienbalsīgi par Līvānu novada pašvaldības izpilddirektoru apstiprināts Aldis Džeriņš, kurš amata pienākumus sāka pildīt no 3.aprīļa. Viņš stājoties amatā norādīja, citēju: "Uzskatu, ka pašvaldības darbā uzkrātās zināšanas, prasmes un peredzi varēšu lietderīgi izmantot Līvānu novada attīstībai," citāta beigas. Aldim Džeriņam ir vairāk kā 15 gadu pieredze juridiskajā jomā, pašvaldību darbā un kapitālsabiedrību pārvaldībā.

Neskatoties uz to, ka Līvānos gaisa temperatūra Pūpolsvētdienas rītā bija tikai +3,5 grādi, šajā dienā Lieldienu zaķi ieradās Līvānos! Svētku dekori izvietoti vairākās vietās pilsētā. Turklāt, iestājoties tumsai, zaķi Līvānos izgaismojas un krāsojas Lieldienu olu krāsās. Plašāk par Lieldienu pasākumiem visā novadā lasiet informācijā, kas publicēta Līvānu novada pašvaldības Facebook kontā.

Šonedēļ  Līvānu novada domē darba vizītē bija ieradušās Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības departamenta direktore Edīte Kanaviņa un šī departamenta vecākā eksperte Ramona Urtāne. Līvānu novada Izglītības pārvaldes vadītāja Ilze Vanaga ministrijas pārstāves iepazīstināja ar izglītības pieejamību Līvānu novadā, esošo izglītības iestāžu tīklu, izglītojamo skaitu, raksturoja katras skolas nozīmīgumu vietējā kopienā.  Sarunā piedalījās Līvānu novada domes vadība, administrācijas pārstāvji, deputāti un pedagogi. Šādas tikšanās un diskusijas par ilgtspējīga skolu tīkla pamatprincipiem notiek visās pašvaldībās, to laikā uzmanība tiek vērsta uz izglītības kvalitātes komponentiem: izglītības turpināšana un nodarbinātība, drošība un labsajūta, pedagogu profesionālā kapacitāte, finanšu un administratīvā efektivitāte.

Turpinām aktualitātes

Pagājušā nedēļā, iestājoties siltākam laikam, ir sākusies Līvānu pilsētas ielu un ietvju attīrīšana no ziemā uzkrātām smiltīm un putekļiem. Lai veiktu darbus, nepieciešams, lai gaisa temperatūra būtu vismaz plus trīs grādi. Tīrīšanas darbos ir iesaistītas 3 tehnikas vienības un darbi šobrīd tiek veikti no pulksten 8. līdz 17. Komunālās tehnikas darbs var palēnināt satiksmi, tādēļ aicina autovadītājus būt pacietīgiem un saprotošiem.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta apkopotā informācija liecina, ka kūlas ugunsgrēku skaits Latvijā kopumā pērn palielinājās – reģistrēti tūkstoš 532 kūlas ugunsgrēki, salīdzinājumam - 2021.gadā – tūkstoš 196. Visvairāk kūlas ugunsgrēku – 392 reģistrēti Latgales reģionā. Arī Līvānu novadā pērn pieaudzis kūlas ugunsgrēku skaits - dzēsti 22 kūlas ugunsgrēki, taču nedaudz samazinājusies izdegusī platībā – no 6,8 hektāriem 2021.gadā līdz 6,18 hektāriem pērn. Līvānu novada pašvaldība atgādina, ka pavasara teritoriju un ēku sakopšanas laikā ir jāievēro drošības noteikumi, jo zāles, koku lapu un zaru dedzināšana var izraisīt ugunsgrēku.  Nereti neuzmanība, nepareiza ugunskura vietas izvēle, laikapstākļu neizvērtēšana un ugunskura atstāšana bez uzraudzības izraisa plašākus ugunsgrēkus, kuru rezultātā nodeg ēkas un transportlīdzekļi.

Un vēl

Aicina pieteikt Līvānu novada pašvaldībā dzīvojošas daudzbērnu ģimenes Latvijas Daudzbērnu ģimeņu apvienības rīkotajam konkursam “Latvijas Goda ģimene 2023”. Konkursam var pieteikt ģimeni, kur vecāku apgādībā šobrīd ir vismaz 3 bērni un kuri ir sumināms piemērs darba, ģimenes dzīves un sabiedriskās līdzdalības veiksmīgai sabalansēšanai. Pašvaldība aicina iedzīvotājus izvirzīt savus kandidātus šim apbalvojumam līdz 11.aprīlim, aizpildot aptaujas anketu, kas pieejama pašvaldības mājaslapā. No Līvānu novada pašvaldības šim konkursam tālāk tiks izvirzīta viena ģimene. Nominētās ģimenes vērtēs “Latvijas Daudzbērnu ģimeņu apvienība” sastāvā esošo 8 daudzbērnu ģimeņu biedrību vadītāji. Kopumā trīs laureātu ģimenes no Latvijas tiks aicinātas 1.maijā uz Daudzbērnu ģimeņu dienas svinībām Rīgas Zooloģiskajā dārzā, lai suminātu tās un balvās pasniegtu biļetes uz 27.tajiem Vispārējiem latviešu Dziesmu un 17.tajiem Deju svētku koncertiem, kā arī citu atbalstītāju balvas.

Atstājiet komentāru