2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 11.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 11.aprīlī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Aizkraukles poliklīnikā atklāta ambulatorās psihiatrijas un rehabilitācijas nodaļa, kurā pacienti varēs saņemt fizioterapeitu, audiologopēda, uztura speciālista, bērnu un pieaugušo psihiatra, narkologa un psihologa pakalpojumus. Jaunā ambulatorā nodaļa iekārtota poliklīnikas 1. stāva telpās, kur līdz 2009. gadam darbojās Aizkraukles slimnīcas dzemdību nodaļa, bet vairāk nekā 10 gadu šīs telpas nebija apdzīvotas un kalpoja kā noliktava. Tagad tās izremontētas, mājīgi iekārtotas un jaunajā ambulatorajā nodaļā jau kopš pagājušā gada nogales tiek pieņemti pacienti. 

SIA “Aizkraukles siltums” marta beigās apstiprināšanai Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā  iesniedzis jaunu siltumenerģijas tarifu – paredzēts, ka no 1. maija tas būs 81,61 eiro par megavatstundu, tas ir, par 20 procentiem zemāks nekā pašreizējais tarifs. Paredzēts, ka jaunais siltumenerģijas piegādes tarifs būs spēkā no 1. maija. Siltumenerģijas lietotāji līdz 30. aprīlim vēl turpina saņemt valsts atbalstu apkurei, kuru atrēķinot, aprīlī mājsaimniecībām maksa par apkuri ir 85,06 eiro par megavatstundu. No 1. maija valsts atbalsts vairs netiks piemērots, bet Aizkraukles pilsētas un pagasta iedzīvotāji to īpaši neizjutīs, jo maksa par apkuri būs vēl nedaudz mazāka.

SIA “Pļaviņu Komunālie pakalpojumi” apstiprināšanai Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā iesniegusi ūdenssaimniecības sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja noteiktos tarifus – no 1. maija maksa par ūdeni un kanalizāciju būs par apmēram 30 procentiem mazāka.  Samazinoties energoresursu cenām, SIA “Pļaviņu Komunālie pakalpojumi” speciālisti veikuši pārrēķinu sniegtajiem pakalpojumiem un rasta iespēja tos samazināt. Ūdensapgādes tarifs no 1. maija būs par 29 procentiem mazāks un turpmāk būs 1,36 eiro bez PVN par kubikmetru. Patlaban ir spēkā tarifs 1,92 eiro bez PVN par kubikmetru ūdens. Savukārt kanalizācijai tarifs samazināts par 26 procentiem un līdzšinējo 3,04 eiro bez PVN  par kubikmetru vietā būs jāmaksā 2,26 eiro bez PVN par vienu kubikmetru kanalizācijas ūdeņu. Noteiktie tarifi stāsies spēkā 2023. gada 1. maija. 

Turpinām ziņas

Lielvārdē par 119 tūkstoši eiro plānots izrādīt rokoperas "Lāčplēsis" atjaunoto iestudējumu, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā. Ogres novada kultūras centrs noslēdzis līgumu par rokoperas "Lāčplēsis" atjaunotā iestudējuma norisi. Konkurss šim iepirkumam gan iepriekš sludināts netika. Centrā skaidro, ka tiek iegādāts unikāls mākslas darbs - atjaunota versija rokoperai "Lāčplēsis". Pamatojoties uz rokoperas autoru Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes atļauju, saskaņojumu un norādēm, rokoperas īstenošana un izpilde no autoru puses tiek deleģēta SIA "Izklaides producentu grupa 7", ar ko arī noslēgts līgums. Centrā vērš uzmanību, ka ir apritējuši 135 gadi kopš eposa izdošanas, 35 gadi kopš pirmās rokoperas norises, kā arī sasniegta Dziesmu un deju svētku 150.gadadiena.

Gleznotāja Vilhelma Purvīša muzejs arī šogad rīkos kultūrtalkas, lai kopīgi sakoptu muzeja teritoriju Ogres novada Taurupes pagasta "Vecjaužos". Šopavasar plānotas trīs kultūrtalkas, kuru laikā talcinieki ne tikai varēšot piedalīties āra darbos, bet arī turpināt diskusiju par to, kādam jābūt izcilā gleznotāja muzejam. Ideja par "kultūrtalkām" muzeja komandai aizgūta no fonda "Viegli" rašanās stāsta, kad dažādi cilvēki devās "Mazās kavalērijas" talkās. Savukārt, Ziedonis talkoja kopā ar "Dižkoku atbrīvošanas grupu". Purvīša muzejs darbu atsāks no 28.maija, kad būs pieejama gan brīvdabas izstāde "Septiņi gudrie", gan ainavu taka "Purvīša acīm". Tomēr Purvīša dzimto māju ēka šosezon nebūs pieejama apmeklētājiem, jo rit ēkas rekonstrukcijas darbu plānošana. 

Un vēl

6.maijā jau sesto reizi notiks velosacensības “Bānīša kauss – Apsteidz tvaiku!”. Ikviens ir aicināts mēroties spēkiem ar Gulbenes-Alūksnes bānīti. Šogad starts notiks Alūksnē, bet finišs un uzvarētāju apbalvošana – Gulbenē. Gaidot sacensību dalībniekus finišējam, no pulksten 12. pie Gulbenes-Alūksnes bānīša depo būs iespēja patīkami pavadīt laiku, baudot grupas “Saburzīts, bet solīds” muzikālus priekšnesumus, izgaršojot dažādus ēdienus, vizinoties ar drezīnām un dodoties ekskursijā pa bānīša depo. Apmeklētājiem būs pieejams arī izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenes dzelzceļa stacijā, kas ļaus plašāk ielūkoties vilcienu pasaulē.

Atstājiet komentāru