2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 12.aprīlī

Jēkabpils radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 12.aprīlī

Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” informē, ka Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija nav apstiprinājusi SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” šā gada februārī iesniegto siltumenerģijas tarifu 67,24 EUR par megavatstundu, līdz ar to siltumenerģija tiek piegādāta ar spēkā esošo tarifu 54,23 EUR par megavatstundu.

SIA “Fixman” uzsākuši Preiļu bērnudārza “Pasaciņa” rotaļu laukumu būvdarbus, saskaņā ar izstrādāto tehnisko dokumentāciju. Būvdarbus plānots pabeigt līdz 13. jūlijam. Projekta kopējās izmaksas ir 383 tūkstoši 632 eiro, tajā skaitā arī tehniskās dokumentācijas izstrādei. Būvdarbu gaitā plānots izbūvēt trīs vecuma grupām atbilstošus rotaļu laukumus, atjaunot teritorijas apgaismojumu un labiekārtot teritoriju.  

3. aprīlī atsākti būvdarbi objektā “Intervences noliktavu ēkas un funkcionāli saistītās teritorijas izbūve”, kas atrodas Rietumu ielā 5, Preiļos. Darbi tiek veikti Eiropas Reģionālās attīstības fonda pasākuma - Ieguldījumi degradēto teritoriju revitalizācijā Latgales plānošanas reģiona attīstības programmas projektā “Uzņēmējdarbības vides uzlabošana un investīciju piesaistes veicināšana Preiļu novadā”. Būvuzņēmējs – SIA “IN GRUPA”. Līguma summa 339 tūkstoši 211 eiro bez PVN, plānotais darbu izpildes termiņš - seši mēneši.

Turpinām aktualitātes

Preiļu novada pašvaldība izsludina projektu konkursu mazo un vidējo komercsabiedrību un saimnieciskās darbības veicēju projektu līdzfinansēšanai. Konkursa mērķis ir sniegt atbalstu projektiem, kas saistīti ar uzņēmējdarbības, izņemot lauksaimniecības, attīstību un jaunu darba vietu veidošanos Preiļu novadā, radot inovatīvus, ar paaugstinātu pievienoto vērtību produktus un pakalpojumus un attīstītu alternatīvus ienākumu avotus Preiļu novada teritorijā. Projekta konkursa nolikums un pieteikuma veidlapa pieejami preili.lv. Projekta pieteikumus var iesniegt elektroniski uz pašvaldības e-adresi vai parakstītu ar drošu elektronisko parakstu, nosūtot uz e-pasta adresi: dome@preili.lv līdz 3. maijam. Sīkāka informācija pa tālruni 20610484 vai elektroniski inguna.bramane@preili.lv

Tradīciju turpinot, Preiļu pilsēta gatavojas skriešanas un soļošanas svētkiem “Cīruļputenis – 2023”. 15. aprīlī šo skaisto virpuli aicinām iegriezt mūsu novadniekus un tuvos, tālos kaimiņus, garo distanču skrējējus un sporta soļotājus, aktīvā dzīvesveida cienītājus un iesācējus. Distances garums, maršruts un starta vieta nemainīgas, mainās dalībnieku vecums un pasākuma gadskārta. Šogad “Cīruļputeņa” soļotāji svinēs 5. gadadienu un skrējēji – 15. Ar nolikumu var iepazīties preili.lv, aicina dalībniekus pieteikties laikus un uz tikšanos Preiļos - 15. aprīlī “Cīruļputenī – 2023”!

Un vēl

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” Atkritumu apsaimniekošanas daļa 15. un 29. aprīlī rīkos pavasara uzkopšanas talku privātmājām Preiļos, kurām ir noslēgts līgums ar SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” par atkritumu izvešanu. Talkas dienās pa noteiktu maršrutu kursēs traktortehnika saskaņā ar iepriekš sagatavotu grafiku. Pavasara talka privātmāju iedzīvotājiem ir lieliska iespēja bez maksas atbrīvoties no dārza un lielgabarīta atkritumiem, par kuru izvešanu ārpus šādām talkām, ir jāmaksā. Talkas dienās traktortehnikas piekabēs iedzīvotājiem būs iespēja izmest tikai zaļos dārza atkritumus un lielgabarīta atkritumus, kuriem nav piemēroti 240 litru sadzīves atkritumu konteineri – nolietoto sadzīves tehniku un vecās mēbeles.

Lai atkritumu savākšana notiktu raiti un bez aizķeršanās, un tiktu ievērots laika grafiks, ir daži nosacījumi talkas norisei: Iepriekšēja pieteikšanās SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” Atkritumu apsaimniekošanas daļā, zvanot pa tālruni 29420721; Talkas norises galvenais nosacījums ir - māju iedzīvotājiem ir pašiem jāpiedalās talkā, palīdzot iekraut atkritumus, pretējā gadījumā ielu malās atstātie atkritumi netiks izvesti;Dārza atkritumus aizliegts kraut vienā kaudzē ar lielgabarīta atkritumiem; Gadījumos, ja māju iedzīvotājiem norādītajos datumos nav iespējams būt mājās, lūgums sazināties ar Atkritumu apsaimniekošanas daļu, piesakot atsevišķu izvešanu; Iepriekš zvanīt tiek aicināti arī seniori un cilvēki, kam veselības stāvokļa dēļ būs nepieciešama palīdzība atkritumus iekraut piekabēs.

Talkas dienu laika grafiks pieejams pašvaldības mājaslapās preili.lv un preilusaimnieks.lv. Sīkākai informācijai par talkas norisi, aicina sazināties ar SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” Atkritumu apsaimniekošanas daļu, zvanot pa tālruni 29420721 darba dienās laikā no pulksten astoņiem līdz pieciem pēcpusdienā.