2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2023.gada 13.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2023.gada 13.aprīlī

Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu novada pašvaldības peldbaseinā “Upe” pirms Lieldienām, Zaļajā ceturtdiena, ir apkalpots 100 tūkstošais klients. Ņemot vērā, ka Līvānu peldbaseinā veselības veicināšanas projektus īsteno arī citas pašvaldības, apmeklētāju skaits šā gada pirmajā ceturksnī palielinājies par 45 procentiem – tie ir vairāk nekā 4 tūkstoši cilvēku mēnesī. Peldbaseins tika svinīgi atklāts 2018.gada oktobrī. Baseina ēkā ietilpst sporta baseins ar četriem celiņiem, bērnu baseins, SPA zona, ģērbtuves un dušas. Ir iegādāta un uzstādīta aproču sistēma. Telpas un baseins ir piemērots arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Sestdien, 15. aprīlī Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skola savās telpās jau četrpadsmito reizi pulcinās jaunos pianistus no tuvākiem un tālākiem Latvijas novadiem, šoreiz - jaunāko klašu audzēkņus. Šogad konkursā dalību pieteikuši 47 audzēkņi no 25 Latvijas mūzikas skolām un vidusskolām. Konkursa dalībnieki uzstāsies trijās vecuma grupās: A – 2. klase, B – 3. klase, C – 4. klase. Saskaņā ar konkursa nolikumu, dalībnieki A, B un C grupās atskaņos divus skaņdarbus: obligāto skaņdarbu – vienu no Jēkaba Graubiņa tautas dziesmu apdarēm un brīvas izvēles skaņdarbu. Konkurss tiek rīkots ar mērķi atklāt un atbalstīt jaunos pianistus, pilnveidot uzstāšanās prasmi un pieredzi, kā arī popularizēt mūsu novadnieka, komponista Jēkaba Graubiņa mūziku.

Mākslas darbnīcas labdarībai Līvānos! Martā 38 Jēkaba Graubiņa Līvānu mūzikas un mākslas skolas audzēkņi no 8 līdz 15 gadiem un piecas skolotājas strādāja vairākās darbnīcās, lai izveidotu suvenīrus ziedojumu piesaistei – karogu virtenes, dāvanu kārbiņas, apdrukātus auduma maisiņus, auduma groziņus kaķiem, pastkartes un grafikas – ap 100 dažādu materiālu un tehnikās radītus darbus.  Savukārt Reiņa Jačmenkina vadībā desmit skolas audzēkņi veidoja filmiņu, lai atbildētu uz jautājumu "vai ir labdari Līvānu novadā?".  Projekta laikā audzēkņi apmeklēja biedrības “INGATO” kaķu patversmi Līvānos, lai zīmētu kaķus un labāk izprastu labdarības un brīvprātīgo darbu. Darbi pēc izstādes tiks nodoti labdarībai – ziedojumu piesaistei talantīgo mūzikas un mākslas skolas audzēkņu atbalstam - stipendijām. 

Turpinām aktualitātes

Līvānu novada pašvaldība aicina iedzīvotājus piedalīties Lielajā Talkā un atgādina, ka talciniekiem iespējams pieteikt savu talkas vai vides labiekārtošanas vietu Lielās Talkas mājaslapā talkas.lv . Mājaslapā atrodamas trīs interaktīvās kartes: “Lielās Talkas’23 karte” talcinieki aicināti pieteikt trīs veidu talkas – atkritumu savākšanas talkas, labiekārtošanas talkas vai apvienotās talkas labiekārtošanas un atkritumu savākšanas talkas. Savukārt “Solo Talkas’23 karte” savas talkas ir aicināti pieteikt tie, kuri vēlas doties dabā un talkot vienatnē, divatā vai ģimenes ietvaros, lai sakoptu tuvāko apkārtni. Tā ir iespēja individuālajiem talciniekiem pievienoties plašajam Latvijas talcinieku pulkam, lai kopīgi piedalītos pavasara sakopšanas darbos. Bet “Piesārņoto vietu karte” Latvijas iedzīvotājiem ir iespēja atzīmēt īpaši piesārņotas vietas savos novados un reģionos, tādā veidā norādot, kur sakopšanas darbi būtu īpaši nepieciešami.

Lielās Talkas atkritumu maisus Līvānu novada talcinieki varēs saņemt bez maksas. Lai sakoptu kādu lielāku teritoriju, aicina  sazināties ar Līvānu novada Lielās Talkas koordinatori Gunitu Vaivodi pa tālruni. 29231055. Maisus var saņemt jau iepriekš, bet nodot talkas dienā. Pēc talkošanas lūgums savāktos atkritumu maisus neatstāt mežā vai kādā citā talkošanas vietā, jo meža dzīvnieki, putni vai neatbildīgi cilvēki maisu saturu var izmētāt. Talkas laikā atkritumu vākšana notiek tikai izsniegtajos maisos! Baltos talkas maisus, iepriekš sazinoties ar SIA "Līvānu DZKS" pārstāvi, var nodot komunālajā saimniecībā vai uzglabāt mājās līdz talkošanas dienai 22.aprīlim, kur tos varēs nodot noteiktajās maisu savākšanas vietās, kas tuvākajā laikā tiks publicētas.

Ja talkošanas vietās tiek savākti vairāk kā 10 atkritumu maisi, to izvešanu pēc talkas norises no talkošanas vietas aicina saskaņot ar SIA ,, Līvānu DZKS” atbildīgo kontaktpersonu Gunti Jankovski – tālrunis- 29557905.
 
Un vēl

Līvānu novada pašvaldība izsludinājusi pieteikšanos darbam Līvānu novada pašvaldības Attīstības plānošanas komisijā. Komisijas locekļu kandidatūras iesniedzamas Līvānu novada pašvaldībā līdz 14.aprīlīm.  Pieteikumi iesniedzami elektroniski uz e-pasta adresi pasts@livani.lv vai nogādājot tos personīgi pašvaldības klientu apkalpošanas centrā Rīgas ielā 77, Līvānos.  Pieteikuma anketu iespējams lejupielādēt pašvaldības mājaslapā livani.lv.




Atstājiet komentāru