2024.gada 8. maijs

Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 14.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 14.aprīlī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Ogres novada pašvaldība lūgusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam veikt pārbaudi Ogres Vēstures un mākslas muzejā par iespējamu interešu konfliktu, liecina informācija pašvaldības mājaslapā. KNAB aģentūrai LETA apstiprināja, ka 6.aprīlī saņēmis pašvaldības iesniegumu un atbilstoši savai kompetencei izvērtē iesniegumā minētos faktus. Jau ziņots, ka konflikts starp pašvaldību un tās padotībā esošo muzeju sākās pēc tam, kad muzeja darbinieki iebilda pret Ogres novada domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa ieceri februārī muzejā sarīkot sankcijām pakļautā Krievijas oligarha Pjotra Avena porcelāna izstādi no viņa privātkolekcijas, savukārt domes vadība nesaskaņoja izstāžu plānu un nepaaugstināja darbinieku algas, kā arī muzejā sāka pārbaudes, pamatojot to ar iepriekš plānotu novada muzeju reorganizāciju.

Madonas novada pašvaldība Valsts kasē aizņemsies 151 tūkstoti 437 eiro ielu segumu virsmas apstrādei. Lai īstenotu šo investīciju projektu, nepieciešams finansējums 178 tūkstoši 161 eiro, tajā skaitā pašvaldības finansējums būs 15% - 26 tūkstoši 724 eiro. Projektā plānota ielu seguma virsmas apstrāde Barkavas ciemā Svaru un Dzirnavu ielās, Lubānas pilsētā Dzelzceļa un Meža ielās, Ērgļu ciemā Rūpniecības ielā posmā no Rīgas ielas līdz Blaumaņa ielai.
Aizņēmumu Valsts kasē plānots ņemt uz 20 gadiem ar noteikto procentu likmi un atlikto maksājumu uz trīs gadiem. Aizņēmuma atmaksu garantēt ar pašvaldības budžetu.

Augstākās tiesas Civillietu departaments ir atteicies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā par "Pirmās evaņģēliskās Jēzus draudzes" darbības izbeigšanu, līdz ar to ir spēkā stājies Vidzemes apgabaltiesas spriedumus, ar kuru apmierināta bijušā ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera prasība par organizācijas darbības izbeigšanu. Jau ziņots, ka Kalnmeiers ar šādu prasību tiesā vērsās pēc tam, kad 2019.gadā tika konstatēta 21 gadu vecas sievietes un viņas jaundzimušā bērna nāve, jo mājdzemdību laikā reliģiskās pārliecības dēļ viņai netika sniegta medicīniskā palīdzība. Šajā krimināllietā vēl turpinās tiesvedība, un lietu par mātes un bērna nāvi mājdzemdībās Zemgales rajona tiesa Jelgavā plāno turpināt skatīt 31.maijā.

Turpinām ziņas

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvalde turpina īstenot projektu "Vēsturiski piesārņotas vietas Liepājas ostas Karostas kanāla sanācijas darbi" ar mērķi samazināt Karostas kanāla vēsturiski piesārņoto nogulumu negatīvo ietekmi uz vidi, cilvēku veselību un Baltijas jūras ekoloģisko stāvokli. Sanācijas darbus veic SIA "Eko osta", kas iesniedza saimnieciski izdevīgāko piedāvāju un ar kuru noslēgts līgums. Projektā plānots izsmelt aptuveni 164 tūkstoši kubikmetru piesārņoto nogulu, un līguma kopējā summa ir 3 miljoni 497 tūkstoši 260 eiro. Projekts tiek finansēts Norvēģijas finanšu instrumenta 2014.-2021.gada perioda programmā "Klimata pārmaiņu mazināšana, pielāgošanās tām un vide".

Dobeles novada pašvaldības deputāti nolēmuši akceptēt SIA "Latvi Dan Agro" cūku audzēšanas kompleksa "Avoti" pārbūvi, vienojoties ar uzņēmēju par papildu pasākumiem smaku izplatīšanās novēršanai. Domes lēmumā iekļautas deviņas prasības, kas kopā ar uzņēmuma "Latvi Dan Agro" valdes priekšsēdētāju Ilvaru Strazdiņu tika izskatītas un pieņemtas atbildīgās pašvaldības komitejas sēdē, piedaloties arī iedzīvotāju un Vides aizsardzības kluba pārstāvjiem. Prasības vērstas uz smaku izplatīšanās samazināšanu, paredzot konkrētus pasākumus. "Latvi Dan Agro" plāno būvēt jaunas kūtis, kas ļautu dubultot cūku skaitu kompleksā "Avoti", palielinot nobarojamo cūku skaitu līdz 24 tūkstoši, bet sivēnu skaitu līdz 6 tūkstoši. 

Un vēl

Augšdaugavas novadā palu ūdens ceturtdien pārplūdis pāri dambim pie kooperatīva "Maļutki", appludinot ap 100 mājām. Pēc Plūdu riska informācijas sistēmas datiem, ceturtdien ūdenslīmenis Daugavā pazeminājās - augštecē par 16-33 centimetriem, bet Piedrujas-Jēkabpils posmā par 5-28 cm. Daugavas baseina upēs ūdenslīmenis pazeminājās par 1-9 cm. 13.aprīlī Vaikuļānu novērošanas stacijā, kas atrodas lejpus Daugavpils netālu no Līksnas, Daugavā fiksēts ūdens līmenis 6,74 metri virs nulles līmeņa. Ūdens līmeņa pazemināšanās ļauj sākt ūdens atsūknēšanu kooperatīvā "Maļutki", kur, līmenim paceļoties līdz 7,56 metriem, ūdens pāri dambim ieplūda visā dārzkopības kooperatīvā.

Atstājiet komentāru