2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 26.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 26.aprīlī

Radio1 Preiļu novada aktualitātes puylksten 11.00 un 16.00

4. maijā Preiļu novada pašvaldība pasniegs apbalvojumus “Gada balva nozarē”. Šī gada sākumā pašvaldība aicināja iesniegt pretendentu pieteikumus apbalvojumam “Gada balva nozarē”. Atbilstoši domē apstiprinātajiem noteikumiem “Par Preiļu novada pašvaldības apbalvojumiem un to piešķiršanas kārtību”, šis ir pašvaldības apbalvojums, ko piešķir fiziskām vai juridiskām personām par nozīmīgu ieguldījumu Preiļu novada attīstībā kādā no jomām. Šajā reizē kandidātus varēja pieteikt astoņās nozarēs – izglītība, kultūra, labklājība/sociālais darbs, lauksaimniecība, uzņēmējdarbība, nevalstiskais sektors, sports, veselības aprūpe.

30. marta domes sēdē deputāti vienbalsīgi lēma šajā gadā apbalvojumus piešķirt:
GADA BALVA IZGLĪTĪBĀ – LIGITAI PAUNIŅAI, ilggadējai Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas direktorei,
GADA BALVA KULTŪRĀ – NATĀLIJAI BALODEI, ilggadējai Stabulnieku Kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīva “Stabulnieki” vadītājai,
GADA BALVA LABKLĀJĪBĀ – LUCIJAI ARMANEI, Sociālās palīdzības organizatorei,
GADA BALVA LAUKSAIMNIECĪBĀ – SIA “GRIBOLVA”, Piena lopkopības un graudkopības saimniecībai,
GADA BALVA UZŅĒMĒJDARBĪBĀ – KERAMIĶEI KRISTĪNEI NICMANEI, zīmols “Jašas podi”,
GADA BALVA NEVALSTISKAJĀ SEKTORĀ – ELGAI UPENIECEI, Pensionāru biedrības “Vārkavas novada pensionāri” vadītājai,
GADA BALVA SPORTĀ – RAIMONDAM ŠŅEPSTAM, Boksa kluba 13Th Round dibinātājam, trenerim,
GADA BALVA VESELĪBAS APRŪPĒ – JURIM KĻAVIŅAM, SIA “Preiļu slimnīca” Dzemdību nodaļas vadītājam.
Apbalvojumi tiks pasniegti 4. maijā plkst. 19.00 Riebiņu Kultūras namā.

Turpinām ar citām aktualitātēm

Šogad Preiļu novada pašvaldība plāno attīstīt jaunu, novada bērniem un jauniešiem svarīgu brīvā laika pavadīšanas laukumu pie Kārsavas ielas, blakus tirdzniecības centram “Maxima”, iepretim Preiļu Galvenajai bibliotēkai. Tiks izstrādāts būvprojekts laukuma attīstībai – “Pump Track” trase, kurā var braukt ar velo, skrituļslidām un skrejriteņiem, soli/tribīnes, “piedzīvojumu” velo trase, divi bērnu rotaļu laukumi, ietvju tīkls ar soliņiem un labiekārtojumu - apstādījumi, apzaļumošana, publiskā dzeramā ūdens uzpildes vieta ar iespēju padzerties, nojume ar velo remontpunktu, apgaismojums, miskastes, tualetes. Tuvākajā laikā tiks izsludināts iepirkums par šī laukuma būvprojekta izstrādi. 

Pašvaldība aicina aizpildīt īsu aptaujas anketu, lai noskaidrotu iedzīvotāju idejas laukuma nosaukumam. Anketa pieejama mājaslapā preili.lv, jāaizpilda līdz 30. aprīlim.

Lai spētu veiksmīgāk izstrādāt Preiļu novada Uzņēmēju konsultatīvās padomes nolikumu, Preiļu novada pašvaldība vēlas noskaidrot sabiedrības viedokli par izstrādātā nolikuma projektu. Tas turpmāk noteiks novada Uzņēmēju konsultatīvās padomes struktūru, izveidošanas kārtību, uzdevumus, pienākumus, tiesības un atbildību. Padomes lēmumiem būs rekomendējošs un informatīvs raksturs un tie tiks pieņemti padomes sēdēs. Priekšlikumi būs pamats lēmumprojektu sagatavošanai un izskatīšanai pašvaldības domes komitejās. Nolikuma projekts skatāms pašvaldības mājaslapā preili.lv.  Ierosinājumus vai viedokļus var iesniegt līdz 2.maijam, sūtot uz e-pasta adresi inguna.bramane@preili.lv.

Preiļu novada pašvaldība izsludina projektu konkursu mazo un vidējo komercsabiedrību un saimnieciskās darbības veicēju projektu līdzfinansēšanai. Konkursa mērķis ir sniegt atbalstu projektiem, kas saistīti ar uzņēmējdarbības attīstību un jaunu darba vietu veidošanos Preiļu novadā, radot inovatīvus, ar paaugstinātu pievienoto vērtību produktus un pakalpojumus. Projekta konkursa nolikums un pieteikuma veidlapa pieejami preili.lv. Projekta pieteikumus var iesniegt elektroniski uz pašvaldības e-adresi vai parakstītu ar drošu elektronisko parakstu, nosūtot uz e-pasta adresi: dome@preili.lv līdz 3. maijam. Sīkāka informācija pa tālruni 20610484 vai elektroniski inguna.bramane@preili.lv

Un vēl 

Līdz 11. maijam Zemessardzes 35. kājnieku bataljona karavīri un zemessargi aicina iedzīvotājus pieteikties Zemessardzes izaicinājumam – sacensībām “Kājnieki 2023”, kas šogad notiks 13. maijā Preiļu pilsētā. Sacensību laikā komandām būs jāizpilda 10 teorētiski un praktiski uzdevumi, kas ir pietuvināti zemessarga reālajiem uzdevumiem dienestā.  Izaicinājumam var pieteikties visi interesenti no 18 gadu vecuma vai no 16 gadu vecuma, ja startē vecāku vai trenera uzraudzībā. Komandas sastāvā obligāti ir jābūt četriem dalībniekiem. Visi interesenti tiek aicināti pieteikties elektroniski. Iepazīties ar sacensību nolikumu un pieteikuma anketu ir iespējams Preiļu novada pašvaldības mājaslapā preili.lv.

Sacensību dienā, 13. maijā, no pulksten 8.30 līdz 17 laukumā pie Preiļu novada domes, Preiļu iedzīvotāji un pilsētas viesi tiek aicināti uz militārās tehnikas un ekipējuma izstādi, bet no pulksten 15.30 – apmeklēt Zemessardzes orķestra ansambļa un Preiļu novada muzikālo mākslas kolektīvu koncertu. Uzreiz pēc koncerta visiem interesentiem būs iespēja vērot Zemessardzes 35. kājnieku bataljona taktisko uzdevumu paraugdemonstrējumus.

Atstājiet komentāru