2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2023.gada 27.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2023.gada 27.aprīlī

Radio1 Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

5. maijā – Līvānu Svētā Erceņģeļa Miķeļa Romas katoļu baznīcā notiks koncerts – mistērija. Latvijā maz skanējuši dziedājumi. Arvo Perta skaņu gleznas. Gaismas un skaņas saspēles. Kā skaista un mirdzoša rota Latvijas svētkos, 5. maija vakarā Līvānos iemirdzēsies seni dziedājumi. Ar tik īpašu notikumu Līvāni vērs durvis vasaras tūrisma sezonai, akcentējot novada sakrālo mantojumu un viesmīlīgi aicinot Līvānus apmeklēt tuvus un tālus ciemiņus. Koncerta apmeklētāji Līvānu Svētā Erceņģeļa Miķeļa Romas katoļu baznīcā tiks gaidīti pulksten 20.30, lai kopīgi sagaidītu krēslas iestāšanos, kas ļaus visā krāšņumā iemirdzēties Ivara VĀCERA veidotajām gaismu spēlēm. Ieeja koncertā ir bezmaksas.

Līdz 9.jūnijam aicina pieteikt pretendentus augstākā Līvānu novada apbalvojuma – Līvānu Goda pilsonis – piešķiršanai 2023.gadā. Par Līvānu Goda pilsoni var kļūt ikviens vietējā sabiedrībā zināms cilvēks, kas devis nozīmīgu ieguldījumu Līvānu novada attīstībā vai veidojis pozitīvu Līvānu novada tēlu Latvijā un/vai ārvalstīs. Lai pieteiktu kandidātu, iedzīvotājiem līdz 9.jūnijam pulksten 15.30 ir jāiesniedz iesniegums Līvānu novada Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā. Apbalvojums tiks pasniegts šī gada 22.jūlijā – Līvānu pilsētas svētkos. Līvānu Goda pilsonim pasniedz piemiņas velti – sudraba nozīmīti ar Līvānu novada simboliku, kā arī piešķir naudas balvu 500 eiro. 

Noslēdzies Viduslatgales pārnovadu fonda sadarbībā ar Preiļu novada un Līvānu novada pašvaldībām izsludinātais Mazo grantu projektu konkurss „Iedzīvotāji veido savu vidi – 2023”. Konkursa mērķis ir atbalstīt radošus un inovatīvus vietējo iniciatīvas grupu un sabiedrisku organizāciju projektus. Ir apstiprināti 8 projekti Līvānu novadā par kopējo summu 4 tūkstoši 922eiro un 18 projekti Preiļu novadā par kopējo finansējumu 11 tūkstoši 196 eiro. Atbalstītie projekti tiks īstenoti laika posmā no 24.aprīļa līdz 31.oktobrim.

Turpinām aktualitātes

Svinot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, 4. maijā pulksten 16 Jersikas Tautas namā  tiek aicināts ikviens  uz svētku  koncertu ar savējiem Vinetu Elksni un Māri Elksni “CAUR TEVI ESMU”. Koncerts pie galdiņiem. BPasākuma apmeklētāji budīs rupjmaizes kārtojumu un dzērveņu dzērienu. Vietas rezervācija līdz 30. aprīlim pa tālr. 25522499. 

7.maijā pulksten divos dienā Dziesmu spēles “Šveiks - toreiz un tagad” izrāde Līvānu novada kultūras centrā! Skatītājus aizraus lieliskais stāstnieks Valters Krauze, aktieris Rihards Lepers, dziedātājs Mārtiņš Kanters un  profesionāla mūziķu grupa Mārča Auziņa vadībā ar dziedātājām, kas nav tikai dziedātājas vien – Intu Gudovsku, Anitu Levšu un Olgu Stupiņu. Izrādēs piedalīsies arī dejotāji Beāte Svarinska un Kristaps Pelēkais. 
 
Pavasaris un silts laiks ir vispiemērotākie sabiedrotie Grilēšanas sezonas atklāšanai Rožupes estrādē 20. maijā, jau no plkst. 19.00! Īpašie viesi latviešu repa pseido-supergrupa SINGAPŪRAS SATĪNS,  Vakaru iesildīs MC DJ ARTIS SKRŪZMANIS un grupa FAK'N'TURĪS. Vakara turpinājumā ballīte līdz rīta gaismai.
Darbosies: Veģetāro uzkodu gatavošanas paraugdemonstrējumi ar Ditu Lasi, Garšvielu maisījumu gatavošanas meistarklase, Alus brūvēšanas stāsts un degustācija no alus brūža „MURZA”, Tirdziņš – izstāde, kurā būs viss par un ap grilēšanu. 

Un vēl

12.maijā no pulksten 9.30 Līvānu uzņēmējdarbības atbalsta centrā notiks konsultācijas lauksaimniekiem par Ģeotelpiskā iesnieguma aizpildīšanu un iesniegšanu. Lauku atbalsta dienesta darbinieki palīdzēs lauksaimniekiem aizpildīt iesniegumu, lai viņi varētu pieteikties platību maksājumiem. Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments un informācija par iepriekšējo gadu iesniegumiem. Apmeklētāji tiks pieņemti vai nu rindas kārtībā, vai arī var iepriekš pieteikties, zvanot uz tālruņa numuru: 25 441 441.

13. maijā, pulksten 17. Jersikas tautas nama koris "Jersika" ar koncertu "Uzplaukt pavasarī" atzīmēs pastāvēšanas 15. gadadienu! Koncertā skanēs kora dziedātās dziesmas “Upe ūdeņus nes”, “Jūriņ’ prasa smalku tīklu”, “Zied balti ceļa malas”, “Krauklīt’s sēž ozolā” un citas labi zināmas dziesmas. Koncertam īpašu noskaņu piešķirs draugu kolektīvu dziesmas un dejas.

14.maijā, pulksten divos dienā Līvānu novada kultūras centrā koncertu sniegs ansamblis "Razdoļje"

Atstājiet komentāru