2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 2.maijā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 2.maijā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Lai varētu atjaunot ceļus Aizkraukles, Kokneses, Seces un Daudzeses pagastā, Jaunjelgavas un Pļaviņu pilsētā, Aizkraukles novada dome nolēmusi Valsts kasē aizņemties 4,7 miljonus eiro. Atjaunot paredzēts ceļu "Ausmas-kapi" Aizkraukles pagastā, "Robežnieki-Bajāri-Aperāni" - Seces pagastā, "Tapaskrogs-Daudzese" un "Pelši-Strautiņi" - Daudzeses pagastā. Koknesē atjaunos ceļu "Bilstiņi-Atradze" un Pīlādžlauka ceļu. Jaunjelgavā iecerēts atjaunot ceļu no Jaunās ielas 21 līdz pilsētas robežai. Savukārt Pļaviņās tiks remontēts Daugavas ielas posms no Raiņa līdz Upes ielai. Aizņēmums tiks ņemts uz 20 gadiem ar atlikto pamatsummas maksājumu līdz 2026.gada aprīlim. 

Aizkraukles novada pašvaldība elektroniskā izsolē piedāvā iegādāties sešus dzīvokļus Aizkrauklē, Pļaviņās, Vietalvā un dzīvojamo māju ar zemi Aiviekstes pagastā. Pašvaldības mājaslapā publicētā informācija liecina, ka tiek piedāvāts iegādāties 33,5 kvadrātmetru dzīvokli Jaunceltnes ielā 39-51 Aizkrauklē. Izsoles sākumcena – 8 tūkstoši 400 eiro. Pļaviņās tiek piedāvāts 69,9 kvadrātmetru dzīvoklis 1.maija ielā 10-7. Izsoles sākumcena paredzēta 15 tūkstoši 782 eiro. Tiek piedāvāti arī četri dzīvokļi Vietalvā - trīs 59,8 kvadrātmetru dzīvokļu Aveņu ielā 2 ¬- 8, 10 un 12, kuru sākumcena noteikta 2 tūkstoši 803 eiro. Savukārt 59,4 kvadrātmetru dzīvokļa Aveņu ielā 2 - 5 izsoles sākumcena noteikta 2 tūkstoši 703 eiro. tāpat tiek piedāvāts iegādāties pašvaldībai piederošo īpašumu "Rušiņi" Aiviekstes pagastā, kas sastāv no zemes gabala 3,17 hektāru platībā, dzīvojamās mājas, šķūņa, pirts un kūts. Izsoles sākumcena noteikta 10 tūkstoši 866 eiro. Visu izsoļu sākums plānots 10.maijā, bet noslēgums - 10.jūnijā.

Maijā Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Zemgales nodaļa sadarbībā ar Aizkraukles novada pašvaldību un apdrošināšanas sabiedrību "Balta" organizēs kameras Zemgales Biznesa kluba pasākumu "Vai uzņēmumam ir nepieciešams drošības spilvens?". Pasākums notiks 10.maijā kempingā "Pie Daugavas". Biznesa kluba pasākumu atklās kameras Zemgales reģiona padomes priekšsēdētājs Imants Kanaška un Aizkraukles novada domes priekšsēdētājs Leons Līdums. Tāpat pasākumā piedalīsies "Baltas" Viduslatvijas reģiona Teikas filiāles vadītāja Kristīne Baumane un valdes locekle Katrīna Zariņa.
Pasākumam iespējams pieteikties līdz 8.maijam.

Turpinām ziņas

26.maija vakarā Dobeles ceriņu dārzā 20.reizi notiks klasiskās mūzikas koncerts "Es mīlu tevi, dzīve!". Dārzkopības institūts informē, ka sparīgi gatavojas ceriņu ziedēšanas laikam Dobelē. Skaistās ceriņu smaržas ieskautais dārzs vairāku nedēļu garumā ikvienu aicinās to apmeklēt un pavadīt tur laiku, atpūsties, izzināt, doties ekskursijās un svinēt sev nozīmīgus svētkus. Kā ierasts, apmeklējot dārzu, tiek piedāvāts arī iegādāties Dārzkopības institūta plašo produkciju un dažādu šķirņu ceriņu, augļu koku un citu veidu dekoratīvos stādus. Koncerta pirmajā daļā skanēs itāļu komponistu opermūzikas pērles, bet otrajā - krāšņi un pavasarīgi skaņdarbi no populāriem mūzikliem un kinofilmām. 

Rudenī Siguldā no 6. līdz 8.oktobrim notiks pirmais bērnu un jauniešu literatūras festivāls. Tā programma piedāvās tikšanās un darbnīcas ar autoriem un ilustratoriem no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Norvēģijas un Nīderlandes, trīs dažādas ilustrāciju izstādes, četras teātra izrādes, multimediju pastaigu un citus notikumus. Visās Siguldas novada vidusskolās plānotas brīvrunas jeb frīstaila meistarklases. Jaunieši meistarklasēs uzzinās par brīvrunas vēsturi, formām, dažādām tehnikām, kā arī iejutīsies brīvrunātāju lomā. Festivāla un Siguldas novada Kultūras centra direktore Jolanta Borīte atgādina, ka kopš 2021.gada Siguldas pašvaldības stratēģiskais mērķis ir attīstīt pilsētas tēlu caur literatūras un grāmatniecības prizmu. 

Un vēl

Ikgadējās makšķerēšanas sacensības "Staiceles vimba" šogad norisināsies 13.maijā. Sacensības notiks Salacas upes licencētās makšķerēšanas posmā "Salaca II" no Staiceles papīrfabrikas augstsprieguma līnijas līdz līnijai, kas robežojas ar Staiceles pamatskolu. Reģistrācija sacensībām un vietu izloze notiks pie Staiceles Lībiešu muzeja "Pivālind" sacensību dienā pulksten 6.30. Piedalīties var jebkurš. Sacensību dalībnieki tiks sadalīti trīs grupās - bērni līdz 16 gadu vecumam ieskaitot, vīrieši un sievietes. Sacensību galvenais tiesnesis būs makšķerēšanas biedrības "Ūdensroze" valdes loceklis Toms Arnavs.

Atstājiet komentāru