2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 3.maijā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 3.maijā

Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstītā projektā “Preiļu pils 1. stāva atjaunošana komercdarbības attīstības nodrošināšanai” paredzētie būvdarbi Preiļu pilī tuvojas noslēgumam. Atjaunošanas darbos iekļauts - būvkonstrukciju pārbūve, nesošo konstrukciju atjaunošana, ārējo un iekšējo inženierkomunikāciju tīklu izbūve un pieslēgumu izveidošana, ēkas iekšdarbi un telpu izbūve: sienu un griestu apdare, grīdu izbūve, ieejas mezgla, kāpņu un iekšējo durvju izbūve u. c. Šajā projektā iekļauta arī pils fasādes krāsošana un apkārtējās teritorijas labiekārtošana, t. sk. grantētu celiņu, teritorijas apgaismojuma izbūve un labiekārtošanas elementu uzstādīšana. Paredzētos būvdarbus objektā plānots pabeigt līdz maija beigām.

25. aprīlī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Preiļu Galvenās bibliotēkas galvenā bibliotekāre, Ģimeņu digitālā centra vadītāja Ina Rusiņa saņēma Latvijas Bibliotekāru biedrības balvu “Gada bibliotekārs 2022”. Ar šo augsto apbalvojumu ir novērtēts Inas darbs, kura strādā Bērnu literatūras nodaļā, organizējot un vadot daudzveidīgas izzinošas, izglītojošas aktivitātes, piesaistot un aizraujot jaunākās paaudzes bibliotēkas lietotājus. Inas pārziņā ir nodotas visas Ģimeņu digitālā centra aktivitātes un modernās tehnoloģijas, LEGO pulciņš un robotikas nodarbības. Plašāka informācija par balvas saņēmēju skatāma www.preili.lv.

Turpinām aktualitātes

14. aprīlī darba grupa sešu locekļu sastāvā vērtēja Preiļu novada pagastu pārvalžu pakalpojumus un darba apjomu, ar mērķi ilgtermiņā nodrošināt kvalitatīvus pakalpojumus lauku pagastu teritorijās.  Darba grupas pirmās sanāksmes uzdevums bija izskatīt atbildīgo speciālistu iesniegto informāciju par pārvaldes vadītāja darba apjomu, darbinieku skaitu, teritorijas lielumu, iedzīvotāju skaitu, ceļu kopgarumu, pārvaldes pārraudzībā esošo objektu skaitu. Izvērtējot datus, tika secināts, ka efektīvāka pārvaldība būtu apvienojot darbu pārvaldes vadītājiem Aizkalnes un Preiļu pagastā, Rožkalnu un Upmalas pagastā, kā arī Pelēču un Vārkavas pagastā.  

Attiecīgi laika posmā no 18. līdz 27. aprīlim tika veikta Aizkalnes, Pelēču, Preiļu, Upmalas un Vārkavas pagasta pārvalžu vadītāju darba izpildes novērtēšana, pamatojoties uz Preiļu novada pašvaldības noteikumiem “Par Preiļu novada pašvaldības un tās iestādēs nodarbināto darba izpildes novērtēšanas kārtību”. Atbilstoši vērtēšanas laikā gūtajiem datiem, tika lemts par darba tiesisko attiecību izbeigšanu ar līdzšinējo Pelēču un Aizkalnes pagastu pārvaldes vadītāju Ivetu Stašulāni. Viņa piedalījās sēdē, tika informēta par darba tiesisko attiecību izbeigšanu ar š. g. 30. jūniju (ar 1. maiju dosies atvaļinājumā), kā arī tika iepazīstināta ar pašvaldības vakanto amatu sarakstu. Pašvaldības vārdā izsakām pateicību Ivetai par ieguldīto darbu daudzu gadu garumā!

Preiļu novada pašvaldība informē, ka no 1. maija: Preiļu pagasta pārvaldes vadītājs un Aizkalnes pagasta pārvaldes vadītāja pienākuma izpildītājs būs Vitālijs Plivda, tālrunis 26533550, epasts – vitalijs.plivda@preili.lv. Vārkavas pagasta pārvaldes vadītāja un Pelēču pagasta pārvaldes vadītājas pienākumu izpildītāja būs Skaidrīte Medne, tārunis 28239044, epasts skaidrite.medne@preili.ls. Upmalas un Rožkalnu pagastu pārvalžu vadītāja būs Inta Kivleniece, tālrunis 26543751, epasts – inta.kivleniece@preili.lv.

Un vēl

Preiļu novada pašvaldība izsludina jauniešu iniciatīvu projektu konkursu “Paplašini robežas!”. Projektu konkursa mērķis ir veicināt jauniešu līdzdalību sev svarīgu jautājumu risināšanā.  Projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš ir līdz 31. maijam. Projektu īstenošanas laiks no 1. jūlija līdz 31. oktobrim. Projektu īstenošanai paredzētais finansējums ir tūkstoš eiro. Maksimālais finansējums vienam projektam ir 250 eiro. Projekta pieteicējs - jauniešu iniciatīvas grupa. Konkursa nolikums un pieteikuma veidlapa pieejami preili.lv. 8. maijā pulksten 18 aicina jauniešus piedalīties tiešsaistes seminārā par projektu konkursa nosacījumiem.

Līdz 11. maijam Zemessardzes 35. kājnieku bataljona karavīri un zemessargi aicina iedzīvotājus pieteikties Zemessardzes izaicinājumam – sacensībām “Kājnieki 2023”, kas šogad notiks 13. maijā Preiļu pilsētā. Šis būs jau otrais gads, kad šāda veida sacensībās dalībniekiem ir iespēja izaicināt sevi un iejusties zemessarga lomā, gūstot kopēju ieskatu par zināšanām un prasmēm, kuras apgūst katrs zemessargs, lai krīzes situācijā aizsargātu gan savu ģimeni, gan Latviju. Sacensību laikā komandām būs jāizpilda 10 teorētiski un praktiski uzdevumi, kas ir pietuvināti zemessarga reālajiem uzdevumiem dienestā. Iepazīties ar sacensību nolikumu un pieteikuma anketu ir iespējams Preiļu novada pašvaldības mājaslapā preili.lv.

Sacensību dienā, 13. maijā, no pulksten 8.30 līdz 17.00 laukumā pie Preiļu novada domes, Preiļu iedzīvotāji un pilsētas viesi tiek aicināti uz militārās tehnikas un ekipējuma izstādi, bet no pulksten 15.30 – apmeklēt Zemessardzes orķestra ansambļa un Preiļu novada muzikālo mākslas kolektīvu koncertu. Uzreiz pēc koncerta visiem interesentiem būs iespēja vērot Zemessardzes 35. kājnieku bataljona taktisko uzdevumu paraugdemonstrējumus.

Atstājiet komentāru