2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2023.gada 11.maijā

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2023.gada 11.maijā

Radio1 Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu novada pašvaldība izsludina konkursu “Mazo Grantu projektu konkurss” ar iespēju saņemt Līvānu novada pašvaldības līdzfinansējumu līdz tūkstoš 500 eiro. Projektu konkursa mērķis: Atbalstīt radošus un sabiedriski nozīmīgus Līvānu novada iniciatīvas grupu projektus, kas veicina kultūras, izglītības, sporta, brīvā laika un vides sakopšanas aktivitāšu popularizēšanu, pilsētas un lauku iedzīvotāju iesaistīšanos šajās aktivitātēs. Projektu pieteikumus savu mērķprogrammu īstenošanai var iesniegt: biedrības un nodibinājumi, to struktūrvienības, kuru juridiskā adrese ir Līvānu novadā un kas savu darbību veic Līvānu novada teritorijā; iedzīvotāju iniciatīvas grupas, kas apvienojušās projekta realizācijai. Projekta pieteikuma iesniegšanas termiņš ir no 3.maija līdz 2. jūnijam. Papildu informācija, vēršoties pie Līvānu novada pašvaldības Plānošanas un attīstības speciālistes Sigitas Sīmanes, tālr: 26553452, e-pasts: sigita.simane@livani.lv
 
Mazo grantu projektu konkursā “Iedzīvotāji veido savu vidi - 2023” ir atbalstīts biedrības “Baltā māja” projekts “Atbalsts līdzcilvēkiem”, piešķirtais finansējums tā realizācijai ir 700 eiro. Projekta finansētājs ir Līvānu novada dome un projekta ieviesējs ir nodibinājums Vidusdaugavas pārnovadu fonds. Projekta ieviešanas periods: no 1.maija līdz 30.septembrim. Biedrībā “Baltā māja” jau kopš 2003.gada darbojas tehnisko palīglīdzekļu punkts, kurā Līvānu novada iedzīvotāji var uz laiku paņemt lietošanā sev nepieciešamos palīglīdzekļus. Vidēji gada laikā tiek izsniegti aptuveni 60 palīglīdzekļi. Biedrība šo pakalpojumu nodrošina, veicot brīvprātīgo darbu. Tehnisko palīglīdzekļu punkta darbošanās laikā vairāki palīglīdzekļi ir nolietojušies, tāpēc tika meklētas iespējas tos atjaunot un papildināt. Projektā tiks iegādāti tehniskie palīglīdzekļi, kas papildinās biedrības palīglīdzekļu klāstu un tie būs pieejami ikvienam Līvānu novada iedzīvotajam krīzes situācijās uz laiku.

Līdz 9.jūnijam aicina pieteikt pretendentus augstākā Līvānu novada apbalvojuma – Līvānu Goda pilsonis – piešķiršanai 2023.gadā. Par Līvānu Goda pilsoni var kļūt ikviens vietējā sabiedrībā zināms cilvēks, kas devis nozīmīgu ieguldījumu Līvānu novada attīstībā vai veidojis pozitīvu Līvānu novada tēlu Latvijā un/vai ārvalstīs. Lai pieteiktu kandidātu, iedzīvotājiem līdz 9.jūnijam pulksten 15.30 ir jāiesniedz iesniegums Līvānu novada Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā. Apbalvojums tiks pasniegts šī gada 22.jūlijā – Līvānu pilsētas svētkos. Līvānu Goda pilsonim pasniedz piemiņas velti – sudraba nozīmīti ar Līvānu novada simboliku, kā arī piešķir naudas balvu 500 eiro. 

Turpinām aktualitātes

Aicinām apmeklēt Muzeju Nakts 2023 -“Radīts un ražots!” pasākumu programmu, 13.maijā no pulksten septiņiem vakarā līdz pusnaktij. Ieeja bez maksas. Šī gada uzsvars likts uz lietām, kas radīts un ražots Līvānos, un līvāniešiem, kas rada. Pasākumā būs gan radošās darbnīcas bērniem un pieaugušajiem, gan tiks atklātas jaunas izstādes, gan būs teatrālas performances par tēmu “Radīšana”. Kā ik gadu būs stikla pūšanas demonstrējumi un nesteidzīgi varēs apskatīties esošās ekspozīcijas! Muzeju naktī piedalīsies arī biedrības “Daugavpils teatrālās laboratorijas” aktieri un biedrības “Sarkanais Akmens” mākslinieki.

Pavasaris un silts laiks ir vispiemērotākie sabiedrotie Grilēšanas sezonas atklāšanai Rožupes estrādē 20. maijā, jau no plkst. 19.00! Īpašie viesi latviešu repa pseido-supergrupa SINGAPŪRAS SATĪNS,  Vakaru iesildīs MC DJ ARTIS SKRŪZMANIS un grupa FAK'N'TURĪS. Vakara turpinājumā ballīte līdz rīta gaismai.
Darbosies: Veģetāro uzkodu gatavošanas paraugdemonstrējumi ar Ditu Lasi, Garšvielu maisījumu gatavošanas meistarklase, Alus brūvēšanas stāsts un degustācija no alus brūža „MURZA”, Tirdziņš – izstāde, kurā būs viss par un ap grilēšanu. 

Un vēl

12.maijā no pulksten 9.30 Līvānu uzņēmējdarbības atbalsta centrā notiks konsultācijas lauksaimniekiem par Ģeotelpiskā iesnieguma aizpildīšanu un iesniegšanu. Lauku atbalsta dienesta darbinieki palīdzēs lauksaimniekiem aizpildīt iesniegumu, lai viņi varētu pieteikties platību maksājumiem. Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments un informācija par iepriekšējo gadu iesniegumiem. Apmeklētāji tiks pieņemti vai nu rindas kārtībā, vai arī var iepriekš pieteikties, zvanot uz tālruņa numuru: 25 441 441.

13. maijā, pulksten 17. Jersikas tautas nama koris "Jersika" ar koncertu "Uzplaukt pavasarī" atzīmēs pastāvēšanas 15. gadadienu! Koncertā skanēs kora dziedātās dziesmas “Upe ūdeņus nes”, “Jūriņ’ prasa smalku tīklu”, “Zied balti ceļa malas”, “Krauklīt’s sēž ozolā” un citas labi zināmas dziesmas. Koncertam īpašu noskaņu piešķirs draugu kolektīvu dziesmas un dejas.

14.maijā, pulksten divos dienā Līvānu novada kultūras centrā koncertu sniegs ansamblis "Razdoļje"

Atstājiet komentāru