2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 17.maijā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 17.maijā

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

1. janvārī stājās spēkā jaunais Pašvaldību likums, kas paver iedzīvotājiem daudz plašākas iespējas iesaistīties pašvaldību darbā. Viena no tām - ikvienam interesentam ir iespēja izteikt viedokli par saistošo noteikumu projektiem. Pašlaik sabiedrības viedokļa noskaidrošanai Preiļu novada pašvaldībā ir nodoti sekojoši saistošo noteikumu projekti: par grozījumiem saistošajos noteikumos “Preiļu novada pašvaldības nodevas”, prasības regulējamā Rušona ezera hidrotehniskās būves ekspluatācijas režīmam plūdu draudu novēršanai un administratīvā atbildība par šo prasību pārkāpšanu, par grozījumiem saistošajos noteikumos “Par Preiļu novada pašvaldības palīdzību audžuģimenēm”. Ar saistošo noteikumu projektiem un viedokļa izteikšanas kārtību var iepazīties preili.lv sadaļā Pašvaldība - Normatīvie akti - Saistošo noteikumu projekti. 

Preiļu novada pašvaldība izsludina sabiedrības līdzdalības budžeta projektu ideju konkursu. Tā mērķis ir veicināt Preiļu novada iedzīvotāju iesaisti pašvaldības attīstības jautājumu izlemšanā un piešķirto finanšu līdzekļu izlietošanā, stimulējot pašvaldības un sabiedrības savstarpējo sadarbību, kā arī iegūt vērtīgu atgriezenisko saiti par nepieciešamajiem publiskās ārtelpas uzlabojumiem. Projekta pieteikumu iesniegšanas termiņš no 9.jūnija līdz 9.augustam. Projekta pieteikumu dalībai konkursā var iesniegt: fiziska persona, kura sasniegusi 16 gadu vecumu; biedrība vai nodibinājums, kurā nav pašvaldības dalības. Lai informētu par sabiedrības līdzdalības budžeta projektu konkursa norisi, Preiļu novada pašvaldība 5. jūnijā pulksten 17. rīko informatīvo semināru, kas notiks Preiļu Galvenajā bibliotēkā. Konkursa nolikums pieejams preili.lv. 

27. maijā visā Latvijā tiek svinēta “Baznīcu nakts”, kur ikvienam apmeklētājam ir iespēja apmeklēt un iepazīties šim pasākumam pieteiktās baznīcas. Vidsmuižas Svētā Gara Romas katoļu baznīca aicina no plkst. 8.00 līdz 24.00 dažāda vecuma draudzes locekļus, ģimenes, ciemiņus un visus interesentus apmeklēt šī pasākuma dažādas aktivitātes visas dienas garumā, iegūstot dažādas prasmes, zināšanas, labsajūtu un gaismu. Arī Riebiņu Svētā Pētera un Pāvila Romas katoļu baznīca būs atvērta no pulksten astoņiem rītā līdz pusnaktij. Plašāka informācija preili.lv.

Turpinām aktualitātes

20. maijā Riebiņos notiks sporta festivāls pavasara kross kopā ar Anitu Siliņu (Kažemāku). Tiekšanās Riebiņu vidusskolas pagalmā, lai baudītu kultūru un fizkultūru, augtu savā fiziskā meistarībā un iedvesmotos kopābūšanā mūzikas pavadījumā. Pasākums, kurā katrs var atrast sev piemērotu aktivitāti. Atbalstīt vai skriet, dziedāt vai skandināt, priecēt bērnu ar izjādi zirga mugurā vai patestēt savu veiklību. Pulksten 10.50 Festivāla atklāšana, pulksten 12.30 dalībnieku apbalvošana un sumināšana kopā ar sporta un kultūras zvaigznēm, pulksten 13 koncerts ar Nikolaju Puzikovu.

20. maijā no pulksten 11. līdz 16. visi interesenti ir aicināti apmeklēt un iepazīt jaunizveidoto brīvdabas un aktīvās atpūtas parku “Vecvītoli” un piedalīties dažādās veselībai veltītās lekcijās un nodarbībās. Uz pasākumu jaunajā parkā Preiļu novada Upmalas pagasta Vecvārkavā aicinātas ģimenes ar bērniem, jaunieši, pieaugušie, seniori un citi interesenti. Pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties dažādās aktivitātēs parkā, senioriem būs iespēja apmeklēt lekciju “Sirds un asinsvadu slimību profilakse”, pusaudži un jaunieši varēs radoši darboties kopā ar drāmas terapeiti. Ar savu iedvesmas stāstu un ielu vingrošanas paraugdemonstrējumiem dalīsies aktīvie un sportiskie puiši no biedrības “Daugavpils Ielu Vingrošana”. Biedrības “Jaunvide” biedri un draugi aicinās iepazīt jaunas garšas un izmēģināt tik ierasto neveselīgo našķu vietā pagaršot ko neierastāku un veselīgāku! Ikviens jaunietis un pusaudzis būs aicināts piesēst uz jauniešu sarunu soliņa kopā ar Preiļu novada pašvaldības  jaunatnes lietu speciālisti un aprunāties par jauniešiem svarīgām lietām. Pasākuma noslēgumā  mazajiem parka apmeklētājiem būs diskotēka ar DJ un burbuļiem. Paralēli citām aktivitātēm bērni varēs spēlēt āra spēles, parka dīķī pavizināties ar katamarānu, paripināties lielajās ūdens bumbās un darīt parkā citas interesantas lietas. 

Un vēl

Autorallijs “Astarte autopilots” ir komandu orientēšanās sacensības, kur komandām piecu stundu laikā ir jāapmeklē pēc iespējas vairāk kontroles punktu. Komandām ir jāierodas uz kartē atzīmētajām vietām, jāizpilda organizatoru dotie papilduzdevumi un jāuzņem fotogrāfijas konkrētajās norises vietās. Tūrisma rallijs notiks 27. maijā. Atklāšana notiks pie Preiļu novada domes, Raiņa bulvārī 19. Dalībnieku ierašanās un reģistrācija – pasākuma dienā no pulksten 13; starts pulksten 15 pie Preiļu novada domes; finišs līdz pulksten 19 Riebiņu parka stadionā. Ekipāžā dalībnieku skaits var būt dažāds, atkarībā no sēdvietu skaita konkrētajā spēkratā. Iepriekšēja pieteikšanās līdz 26. maija pulksten 12., aizpildot pieteikuma veidlapu mājaslapā visitpreili.lv. Var pieteikties arī zvanot vai sūtot īsziņu uz Preiļu novada Tūrisma attīstības un informācijas centra tālruni 29100689.

Atstājiet komentāru