2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 22.maijā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 22.maijā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Valkas novada domes ārkārtas sēdē sestdien ar deviņām balsīm par jauno domes priekšsēdētāju ievēlēta Ērģemes pamatskolas direktore, neatkarīgā deputāte Gita Avote. Viņa iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās domē tika ievēlēta no "Vidzemes partija" un "Latvijas attīstībai" apvienotā saraksta, taču šā gada martā pameta bijušā domes priekšsēdētāja Venta Armanda Kraukļa frakciju. Uz domes priekšsēdētāja amatu tika virzīts arī no amata atstādinātais domes priekšsēdētājs Krauklis, taču par viņa kandidatūru nobalsoja vien seši deputāti.

Tāpat arī Valkas novada domes ārkārtas sēdē sestdien ar astoņām balsīm par jauno domes priekšsēdētāja vietnieku ievēlēts deputāts Viesturs Zariņš no apvienotā Jaunās Vienotības un Latvijas Zemnieku Savienības saraksta. Domes priekšsēdētāja vietnieka amats bija vakants pēc tam, kad Unda Ozoliņa, kas ievēlēta no "Vidzemes partijas" un "Latvijas attīstībai" apvienotā saraksta sestdienas rītā tika atbrīvota no amata pēc pašas vēlēšanās. Ārkārtas sēdē tika atbalstīti grozījumi Valkas novada domes 2023.gada 1.janvāra lēmumā "Valkas novada pašvaldības administrācijas un iestāžu amatu sarakstu apstiprināšana", kas paredz izveidot vietnieka amatu ar darba algu 2 tūkstoši 300 eiro mēnesī. 

Daugavpilī pilsētas svētkos no ceturtdienas, 1.jūnija, līdz svētdienai, 4.jūnijam, gaidāma daudzveidīga izklaides programma un salūts. Daugavpils pilsētas svētki šoreiz notiks ar devīzi "Ar Daugavpili sirdī" un būs veltīti pilsētas 748.dzimšanas dienai.Svētki tiks ieskandināti jau trešdien, 31.maijā, kad meditatīvās ērģeļmūzikas noskaņās notiks festivāls "Latgales Ērģeļu dienas", savukārt Daugavpils pilsētas svētku aktivitātes ar Starptautiskās Bērnu aizsardzības dienas svinībām Dubrovina parkā, tradicionālajiem Forštates svētkiem un Daugavpils teātra koncertprogrammu tiks sāktas 1.jūnijā. No piektdienas, 2.jūnija, svētku noskaņa visu dienu jau būs baudāma arī Daugavpils Universitātes skvērā, Pumpura skvērā un dažādās Daugavpils kultūras iestādēs. Kulmināciju Daugavpils pilsētas svētki sasniegs sestdien, 3.jūnijā, kad pēc Covid-19 pandēmijas pārtraukuma atkal norisināsies tradicionālais Daugavpils pilsētas svētku gājiens un citi pasākumi. Daugavpils pilsētas svētku noslēguma dienā, svētdien, 4.jūnijā, paralēli aktivitātēm pilsētas centrā interesenti tiek aicināti apmeklēt arī Daugavpils cietoksni, kur norisināsies "Krāmu tirdziņš", Daugavpils cietokšņa Nikolaja vārtu atvēršanas ceremonija un auto izstāde. 

Mārupes pašvaldība par nepilniem 17 tūkstoši eiro ierīkos laipas Medema purvā. Iepirkumā par laipu ierīkošanu mitrāju šķērsošanai purvā tika saņemti pieci pieteikumi. Līgums par 16 tūkstoši 967 eiro tika noslēgts ar SIA "Pella". Medema purvs atrodas Mārupes novada Dienvidaustrumu daļā. Tā teritorija robežojas ar Olaines novadu. Kūdras purvs aizņem 3 tūkstoši 400 hektārus. Pašlaik kūdras ieguve Medemu purvā vairs nenotiek un daļa purva ir izstrādāta. Daļa teritorijas ir apmežota.
Lielākā augu daudzveidība ir konstatēta Medemu purva relatīvi mazskartajās daļās, kur saglabājušies augstiem un pārejas purviem raksturīgie elementi. Medema purvā un pieguļošajos mežu masīvos konstatēti staltbrieži, aļņi, stirnas, lapsas, zaķi, bebri, redzētas sīko zīdītājdzīvnieku pēdas.

Turpinām ziņas

Preiļu novada pašvaldība pagarinājusi mazo un vidējo uzņēmumu līdzfinansēšanas pieteikumu iesniegšanas termiņu līdz 31.maijam. Šogad projektu iesniegšana paredzētā divās kategorijās. Mazā kategorija ir uzņēmumi vai saimnieciskās darbības veicēji, kuri uz projekta pieteikuma iesniegšanu nebūs sasnieguši viena gada vecumu, kā arī tādi, kuri plāno uzsākt savu uzņēmējdarbību, atbalsta maksimālā summa 2 tūkstoši eiro, atbalsta intensitāte no 50 līdz 100% atkarībā no sasniedzamajiem mērķiem. Lielā kategorija ir visi reģistrētie uzņēmumi un saimnieciskās darbības veicēji. Maksimālā atbalsta summa 5 tūkstoši eiro, atbalsta intensitāte 50%.

Aizkrauklē Daugavas krastā aiz veloparka par 0,4 miljoniem eiro veido atpūtas zonu. Laukumā starp veloparku un Daugavas krastu tiek veidots 400 metrus garš asfaltēts lokveida aplis, kas būs savienots ar velotrasi. Atpūtas zonu, kurā varēs gan braukt ar velosipēdu un skrituļslidām, gan pastaigāties vai atpūsties, plānots nodot iedzīvotāju rīcībā vasaras vidū. Savukārt ziemā šajā laukumā, tāpat kā iepriekš, tiks izveidota arī izgaismota trase slēpošanai. Šī teritorija vēl tiks papildināta ar mazajām arhitektūras formām, tiks novietoti soli un atkritumu tvertnes, kā arī teritoriju paredzēts apzaļumot. Laukumā tiks ierīkotas arī divas videonovērošanas kameras.

Un vēl

Mājražotāji un amatu meistari var pieteikties dalībai Lielajā latgaļu tirgū, kas notiks Ludzā 17.jūnijā pašvaldības laukumā, Raiņa ielā 16. Pašvaldībā pauž, ka Saulgriežu pasākums aicinās lielu skaitu apmeklētāju, patīkamas svētku atmosfēras radīšanai visu dienu skanēs dziesmas, dejas, tiks piedāvātas dažāda veida darbnīcas bērniem un izzinošas sarunas un meistardarbnīcas pieaugušajiem, kā arī vizināšanās ar zirdziņiem un citas izklaides apmeklētājiem. Pasākums noritēs kopā ar Valkas, Valmieras, Smiltenes un Balvu novada pašvaldībām. Tirgus tiek organizēts pārrobežu sadarbības programmas 2014. - 2020.gadam līdzfinansētajā projektā "No Hobija uz Biznesu".

Atstājiet komentāru