2024.gada 8. septembris

Ilga

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 14.jūnijā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 14.jūnijā

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Ar lielu aktivitāti un atsaucību Preiļu novadā noslēgusies SIA “Eco Baltia vide” un Latvijas Zaļā punkta rīkotā Vislatvijas elektrotalka, kuras laikā ikviens tika aicināts nodot nolietoto tehniku, nogādājot to SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” Atkritumu šķirošanas laukumā un piedalīties izlozē par vērtīgām balvām. Kampaņas noslēgumā tika nodotas 9,36 tonnas nolietotās sadzīves tehnikas. Katram kampaņas dalībniekam elektronikas nodošanas brīdī bija iespēja reģistrēties izlozei par sev izvēlētu balvu.

Kā atzina SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” Atkritumu apsaimniekošanas daļas vadītāja Snežana Bogdanova, salīdzinot ar pagājušo gadu, cilvēku aktivitāte šogad bijusi nesalīdzināmi lielāka, kas norāda uz to, ka arvien vairāk cilvēku piešķir lielu nozīmi atkritumu šķirošanai ikdienā, tādā veidā rūpējoties par apkārtējo vidi, nododot uzkrāto tehniku otrreizējai pārstrādei. SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” atgādina, ka nolietoto elektrotehniku ikviens var nodot bez maksas Atkritumu šķirošanas punktā Preiļos, Rīgas ielā 4.

Preiļu novada pašvaldība aicina iedzīvotājus piedalīties konkursā “Sakoptākais īpašums Preiļu novadā”. Konkursam jāpiesakās līdz 21. jūnijam, aizpildot pieteikuma veidlapu un iesniedzot to Preiļu novada pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā vai pagastu pārvaldēs. Konkursam pieteikto objektu vērtēšana notiks jūnija pēdējā nedēļā, uzvarētāju apbalvošana – Parka svētkos 15. jūlijā. Konkursa nolikums un pieteikuma anketa konkursam pieejama preili.lv.

21. jūnijā plkst. 11.00 Raiņa muzejs “Jasmuiža” aicina uz vasaras saulgriežu ieskaņu pasākumu “Saule grieza zelta riņķi”. Pasākuma laikā dalībniekiem būs iespēja kopīgi izbaudīt parka un Jašas upes maģisko spēku, lasīt Jāņu zāles, pīt vainagus, kā arī gatavot un nogaršot sieru, vībotņu eļļu, zāļu tinktūru un pļavas puķu ziedūdeni. Tāpat arī interesentiem būs iespēja aust zāļu paklāju un uzzināt kādus augus labāk ieaust un kādas augu kombinācijas izmantot. Ieejas maksa: 2,00 EUR. Sīkāka informācija pa tālruni 29326833.

Turpinām aktualitātes

Pārrobežu sadarbības programmas “Amatniecība bez robežām” (Crafts) ietvaros Preiļu novada pašvaldības īpašumā nonākušas stelles, kas uzstādītas Salas sākumskolā, Saunas pagastā. Projekta mērķis ir bijis tādu amatniecības produktu un pakalpojumu izveidošana, kas izmantotu vietējos resursus. Tā kā Salas sākumskolas direktore Anita Vjakse jau sen nodarbojas ar aušanu un skolā arī bērni tiek iepazīstināti ar šo amatniecības virzienu, steļļu uzstādīšana Salas sākumskolā kalpos ne tikai kā labs pienesums ārpusskolas nodarbību procesam, bet arī vietējai kopienai. 6. jūnijā uz jaunajām stellēm tika uzmests un sariests pirmais audekls, kurā audīs karogu folkloras kopai “Golūda” šī gada XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem.

Šonedēļ uzsākti valsts vietējā autoceļa Vecvārkava-Ančkini-Pieniņi-Kauša 18,39-25,50 km posma Līči-Pieniņi seguma vienkārtas virsmas atjaunošanas darbi. Tos veic VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs”. Plānotais darbu pabeigšanas laiks ir 12. jūlijs. Tiks izbūvēta trešā kārta esošajam divkārtu virsmas apstrādes segumam jeb tautā tā sauktais “Latgales asfalts”. Iedzīvotājiem tiek lūgts ievērot braukšanas ātruma ierobežojumus, neveikt apdzīšanu, kā arī neveikt straujus manevrus. Kamēr virsma formējas, laika posmā līdz 2 nedēļām, segums netiks slaucīts no pārbērtajām šķembiņām. Lai nodrošinātu šāda seguma nestspēju un neveidotos bedrītes, ik pēc 3-5 gadiem jāatjauno seguma virskārta. Aktuālā informācija par satiksmes ierobežojumiem skatāma VSIA “Latvijas valsts ceļi” mājaslapā lvceli.lv.

Biedrība “Preiļu nevalstisko organizāciju centrs” Mazo grantu projektu konkursā “Iedzīvotāji veido savu vidi – 2023” saņēmusi daļēju finansiālu atbalstu projekta “Biedrības “Preiļu nevalstisko organizāciju centrs” attīstības stratēģijas izstrāde organizācijas efektīvai un ilgtspējīgai darbībai” īstenošanai. Projekta aktivitāšu rezultātā Preiļu novada nevalstiskā sektora pārstāvji apgūs teorētiskās zināšanas organizāciju stratēģiskajā plānošanā, savukārt mācību praktiskajā daļā tiks izvērtēta biedrības “Preiļu nevalstisko organizāciju centrs” 25 gadu darbība, izanalizēts tās devums pilsoniskajai sabiedrībai, izcelts vērtīgākais un ekspertu vadībā nosprausti turpmākie darbības mērķi. Projektu finansiāli atbalsta Preiļu novada pašvaldība, Mazo grantu projektu konkursu “Iedzīvotāji veido savu vidi – 2023” administrē Viduslatgales pārnovadu fonds.

Un vēl

16. jūnijā pulksten 20.30 norisināsies Vecvārkavas estrādes sezonas atklāšanas koncertšovs “Dziesmu duelis”. Tajā piedalīsies komandas, kuru kapteiņi - Inta Kivleniece un Skaidrīte Medne - ar saviem komandas dalībniekiem cīnīsies par dziedošākās komandas titulu. Komandām talkā nāks mūziķi - Ilze Valaine un Valdis Valainis, kā arī pavadošā grupa “MIGGLA”. Skanīgo dueli vadīs košā un atraktīvā Māra Pudnika. Pēc šova notiks zaļumballe kopā ar grupu “MIGGLA”. Pasākuma laikā darbosies āra bufete. Ieeja koncertā bez maksas. Pērkot balles biļeti koncerta laikā maksa 5 EUR, pēc koncerta biļetes maksa ballei 7 EUR.

Atstājiet komentāru