2024.gada 8. septembris

Ilga

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2023.gadā 15.jūnijā

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2023.gadā 15.jūnijā

Radio1 Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Šoedēļ ministru kabinets pasniedza Atzinības rakstu par nopelniem tehnoloģiju inovāciju radīšanā, valsts ekonomiskās izaugsmes veicināšanā Līvānu novada uzņēmumam SIA "Lighguide Optics International" - pasaules vadošajam uzņēmumam optisko šķiedru un to izstrādājumu ražošanā medicīnas un industrijas nozarē. Uzņēmumā ražotie produkti tiek izmantoti zinātnes, industrijas un medicīnas nozarēs. Uzņēmums ir pasaules līderis invazīvajā katetru ķirurģijā un tam šobrīd pieder 80 procenti no visas pasaules tirgus. Pašvaldība sveic uzņēmumu ar augsto apbalvojumu!

Ik gadu starptautiskajā konkursā “Best show” savu meistarību demonstrē vairāk nekā 2 tūkstoši labāko Eiropas dejotāju. Sīvā cīņā arī Līvānu novada bērni ieguva godalgotas vietas un pateicības rakstus: Nominācijā EXPERIMENTAL grupā MINI-KIDS, līdz 6 gadu vecumam,  dejai ’’White swan’’ - 2.vieta un debijas dejai ‘’Madagascar’’ - 3.vieta. Grupā CHILDREN, 7-9 gadi, dejai ‘’Euphoria’’ - 4.vieta. Grupā YOUTH, 7-17 gadi,  dejai “Return to Innocence” - pateicības raksts.
Pašvaldība pateicas trenerēm Viānai Barkānei un Viktorijai Līcītei.

Līvānu novada pašvaldība aicina pieteikt bērnus Bērnības svētku svinēšanai 29. jūlijā! Laiks un norises vieta tiks precizēta pēc pietiekšanās saraksta. Pieteikšanās pa tālruni - 65307114 vai personīgi Līvānu novada kultūras centra kasē līdz 30. jūnijam no otrdienas līdz ceturtdienai no pulksten 10 līdz 18. Dalības maksa 10 eiro. 

Turpinām aktualitātes

Valdība pieņēma noteikumus par atkritumu apsaimniekošanas reģioniem, kas nosaka šajos reģionos ietilpstošās administratīvās teritorijas. Kopumā Latvijā būs pieci atkritumu apsaimniekošanas reģioni - Dienvidkurzemes, Latgales, Viduslatvijas, Vidzemes un Ziemeļkurzemes atkritumu apsaimniekošanas reģions. Latgales atkritumu apsaimniekošanas reģionā iekļauta Daugavpils, Rēzekne, Aizkraukles, Augšdaugavas, Jēkabpils, Krāslavas, Līvānu, Ludzas, Madonas, Preiļu, Rēzeknes un Varakļānu novads.

Pamatojoties uz 2016.gada 19. janvāra Ministru Kabineta noteikumiem Nr.42 „Kārtība, kādā aizliedzama vai ierobežojama satiksme”, no šī gada 2. jūnija un uz nenoteiktu laiku slēgta kustību transportam ar kopējo masu lielāku par 3,5 t. uz pagasta nozīmes ceļiem autoceļā Vecā Sala-Rubeņkalns Līvānu novada Rožupes pagastā. Ceļu lietošanas ierobežojumi Līvānu novadā būs spēkā līdz tiks veikti ceļa posmu remontdarbi. Transporta kustība tiks ierobežota, uzstādot attiecīgās ceļa zīmes transporta kopējās masas ierobežojumam 3,5 tonnas. Iespējama arī atsevišķu ceļu slēgšana visam auto transportam un traktortehnikai, izņemot operatīvo transportu. Līvānu novada dome aicina kravu pārvadātājus plānot kravu izvešanu, ņemot vērā ierobežojumus. Uz ierobežojumu laiku nekāda veida atļaujas netiks izsniegtas. Ierobežojumu ievērošanu kontrolēs Valsts policija. Papildus informāciju var saņemt pa tālruni -  22429991.

Vilcienu kustības vasaras grafikā, kas stājās spēkā svētdien, 11.jūnijā, ir izmaiņas Daugavpils virzienā. No pirmdienas, 12.jūnija, ir norīkots papildu reiss maršrutā Daugavpils-Rīga. Vilciens no Daugavpils stacijas atiet pulksten 3.25 un Rīgā ienāk pulksten 7. Savukārt vilciens Līvāni-Rīga svētdienu pēcpusdienās vasaras sezonā ir atcelts. Tas atsāks kursēt 3.septembrī. 

Un vēl

Līdz 18. jūnijam Līvānu novadā, Turku pagastā, norisināsies Gleznotāju plenērs, kurā piedalīsies Latvijā atzīti mākslinieki: Jolanta Ābele, Ligita Caune, Ilze Griezāne, Vija Stupāne, Vēsma Ušpele, Jānis Plivda, Evita Jagža, Kristīne Lipkova, Līga Jukša, Daina Eglīte. Nedēļas laikā tiks radīti jauni darbi ar gleznainākajām Līvānu novada vietām. Turku saieta nams šajā nedēļā iegūs mākslinieku rezidences statusu, kas būs vel nebijis notikums šai vietai. Plenēra pēdējā dienā, 17.jūnijā no pulksten 16. pie Turku saieta nama, norisināsies Siena talka. Darba duna tiks iemūžināta gleznās, ko radīs plenēra dalībnieki. Ikvienam Līvānu novada iedzīvotājam un viesim šajā laikā dota iespēja iegūt jaunas vai atsvaidzināt esošās iemaņas siena grābšanā un zārdu kraušanā, piedaloties īstā, tradicionālā siena talkā. Pēc labi padarīta darba ieturēs siena talkai atbilstošu maltīti brīvā dabā un no sirds izdziedāsies un izdejosies kopā ar folkloras kopu “Turki” un Līvānu novada amatiermākslas kolektīviem. 

18.jūnijā no pulksten 9. Līvānos, Tradīciju laukumā, tirgū būs iespēja iegādāties amatnieku, mājražotāju un rūpniecisko preču tirgotāju produkciju! Gaidīti visi pirkt un pārdot gribētāji!

Atstājiet komentāru