2024.gada 8. septembris

Ilga

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 19. jūnijā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 19. jūnijā

Radio1 novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Preiļu novada ūdenstilpēs īsteno vairākus projektus zivju resursu aizsardzībai un atražošanai. Materiāltehniskās bāzes papildināšanai zivju resursu aizsardzības pasākumu izpildei tiks iegādāts jauns aprīkojums - binoklis, bezpilota lidaparāts ar nakts redzamības kameru, četras krūšu kameras un četri peldošie kombinezoni zivju resursu aizsardzības efektivitātes paaugstināšanai Preiļu novada ūdenstilpnēs, kurās notiek licencētā makšķerēšana. Projekta kopējais finansējums paredzēts 6 tūkstoši 890 eiro. Savukārt Preiļu novada Rušona ezerā tiks ielaisti 50 tūkstoši zandartu mazuļi, līdz ar to radot labvēlīgus apstākļus makšķerēšanas, rekreācijas un tūrisma attīstībai Preiļu novadā. Projekta kopējās izmaksas ir 14 tūkstoši 218 eiro.

SIA "Aizkraukles siltums" siltumenerģijas tarifs no 1.jūlija samazināsies par 7,2% un būs 72,06 eiro par megavatstundu. Tarifs samazinājies, pateicoties dabasgāzes cenas samazinājumam biržā. 

Savukārt SIA "Ikšķiles māja" siltumenerģijas tarifs no 1.jūlija samazināsies par 1,9% un būs 91,84 eiro par megavatstundu. Arī šajā gadījumā tarifa samazinājums saistīts ar dabasgāzes cenas samazināšanos biržā.

Raunas ceplī, kur izsenis tapuši ķieģeļi, bet nu tiek veidoti īpaši keramikas darbi no vietējā māla, jūnija beigās notiks festivāls "Rodam Raunā". Šogad festivāls norisināsies 12.reizi, un tā centrā būs māls. Festivāla atklāšana paredzēta 30.jūnija vakarā ar mūziķa Daumanta Kalniņa koncertprogrammu "Drošinājums". Pēc koncerta būs keramiskās ugunsskulptūras dedzināšana un atvēršana. Sestdien, 1.jūlijā, paredzēts tirdziņš Raunas stadionā, amatiermākslas kolektīvu priekšnesumi, māla meistarklases, radošās darbnīcas un leļļu teātris "Trīs sivēntiņi". Raunas pilsdrupu estrādē varēs noskatīties muzikālu komēdiju "Preilenīte". Paredzēta arī diskusija uzņēmējiem "Kā amatniecību pacelt nākamajā līmenī?", kas tiek organizēta sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Valmieras biznesa inkubatoru. Festivāla noslēgumā koncerts un zaļumballe.

Turpinām ziņas

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" atkārtotā izsolē Gulbenes novada Lejasciema pagastā esošo Mālmuižas pili piedāvā iegādāties ar 64 tūkstoši 640 eiro sākumcenu. Izsole noslēgsies 17.jūlijā pulksten 13. Mālmuižas pils platība ir 1414,4 kvadrātmetri, būvei noteikts apgrūtinājums - vietējas nozīmes kultūras pieminekļa teritorija. Šajā īpašumā ietilpst arī dzīvojamā ēka 182,2 kvadrātmetru platībā, saimniecības ēka 324,8 kvadrātmetru platībā, kā arī kūts, pagrabs un citas būves. Jau vēstīts, ka izsolē aprīlī Mālmuižas pils sākumcena bija noteikta 80 tūkstoši 800 eiro, bet jūnijā - 72 tūkstoši 720 eiro. Abās izsolēs īpašumam nepieteicās neviens pretendents.

Par 4,2 miljoniem eiro bijušās Ludzas linu fabrikas teritorijā izbūvēts ražošanas komplekss kokapstrādes nozares vajadzībām, un tas iznomāts kurināmās koksnes ražotnes izveidei. Revitalizējot degradēto teritoriju, izbūvēts ražošanas komplekss 2,8 hektāru platībā. Tajā ir divas ražošanas ēkas, trīs noliktavas, katlumāja un betonētas pamatnes kaltēm, administratīvajai ēkai, krautnēm. Objekta nomas tiesību izsolē uzvarēja uzņēmums SIA "Ludza Wood", ar kuru pašvaldība noslēgusi līgumu uz 30 gadiem. Uzņēmums kurināmās koksnes produktu ražošanu plāno sākt pēc iekārtu un tehnoloģisko līniju uzstādīšanas. Atbilstoši noslēgtajam līgumam "Ludza Wood" ir jāizveido 52 jaunas darba vietas un jāpiesaista privātās investīcijas vismaz 2,77 miljonu eiro apmērā.

Un vēl

Mālpilī 1.jūlijā jau trešo gadu tiks svinēti zemeņu svētki. To laikā apmeklētājiem būs iespēja degustēt un iegādāties zemenes, iepazīties ar amatnieku un mājražotāju piedāvājumu, dienas garumā klausīties koncertus un piedalīties dažādās atrakcijās, savukārt vakarā paredzēts grupu "Citi zēni" un "Dziļi violets" koncerts.  Līdz 27.jūnija pulksten 23.59 turpinās pieteikšanās Mālpils zemeņu svētku Kūku konkursā. Lai to izdarītu, jāreģistrējas, aizpildot veidlapu tiešsaistē. Mālpilī zemenes audzē slēgtās platībās un atklātos laukos vairāk nekā 27 hektāru platībā.

Atstājiet komentāru