2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 4.jūlijā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 4.jūlijā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Veselības inspekcija, noslēdzoties pārbaudei, ir uzsākusi administratīvā pārkāpuma lietu par zāļu aprites procesu Liepājas Reģionālajā slimnīcā. Inspekcija lēmumu par administratīvās lietas uzsākšanu pieņēma 27.jūnijā. Jau vēstīts, ka veselības inspekcija sāka pārbaudi Liepājas reģionālajā slimnīcā pēc tam, kad kāda pacienta radiniece slimnīcā pamanīja, ka tuviniekam ievadīts medikaments ar beigušos derīguma termiņu. Medikamenta etiķete esot arī vēstījusi, ka tas ir placebo medikaments un lietojams tikai klīniskā pētījuma dalībniekiem. Ne pacients, ne tuvinieki neesot tikuši informēti par viņa iekļaušanu šajā pētījumā.

Biedrība "Latvijas Lauku forums" aicina Latvijas ciemus un kopienas dalīties pieredzē, piesakoties atpazīstamības zīmei "Viedais ciems 2023". Iniciatīvas mērķis ir izcelt un spēcināt lauku kopienu labo pieredzi ceļā uz viedumu, godinot iedzīvotāju centienus aktīvākas un iesaistošākas kopienas dzīves veidošanā un inovatīvu risinājumu īstenošanā esošajiem izaicinājumiem. Biedrībā skaidro, ka "viedie ciemi" ir kopienas lauku apvidos, kas pašas veido un pielieto jaunus risinājumus, lai nodrošinātu ciemu dzīvotspēju. Pretendēt uz atpazīstamības zīmi "Viedais ciems 2023" var ikviena Latvijas lauku aktīvā kopiena un ciems, aizpildot pieteikumu līdz 23.jūlijam.

Ķekavas novadā līdz 11.jūlijam var pieteikties Ukrainas un Latvijas bērnu un jauniešu nometņu rīkošanai. Finansiālu atbalstu iespējams saņemt gan dienas, gan diennakts nometnēm. Finansējums par vienu dalībnieku nometnē ir plānots 48 eiro dienas nometnē un 68 eiro - diennakts nometnē. Nometņu organizēšanas laiks aptuveni no 14.augusta līdz augusta beigām un no 21.oktobra līdz 29.oktobrim, kad skolās būs rudens brīvlaiks.
 
Turpinām ziņas

Valmieras novadā SIA "Labie koki" sakops septiņus dižkokus. Latvijas vides aizsardzības fonds atbalstījis pašvaldības iesniegto projektu "Apsaimniekošanas pasākumi dabas pieminekļu - dižkoku saglabāšanai Valmieras novadā", kura kopējās attiecināmās izmaksas ir 8 tūkstoši 377 eiro, pašvaldības līdzfinansējums - 838 eiro. Līdz vasaras beigām, 31.augustam, arboristiem jāsakopj Kaņepju dižozols, Rietekļa paeglis, Skujiņu ozols, Kokmuižas ozols, Grantskalnu ozols, Rūtiņu kļava un Staišas ozols. Dižkoku kopšanas laikā galvenie darbi ir saistīti ar vainagu sakopšanu - izzāģējot, saīsinot sausos zarus vai retinot zarus, ievietoto saišu pārbaudi, nomaiņu un jaunu uzstādīšanu.

Skaistkalnes magazīnas klētī atvērta interaktīva un izglītojoša ekspozīcija "Karsta kriteņu veidošanās". Ekspozīcijā izcelta Skaistkalnes unikalitāte un apmeklētāji var uzzināt par ģeoloģiskiem un ģeomorfoloģiskiem procesiem šajā pusē. Ekspozīcijas mērķis ir ar multimediju risinājumiem parādīt, kas ir Skaistkalnes karsta kritenes, kā tās rodas, kas notiek zem zemes un virszemē.bEkspozīcijas apmeklējumu varēs papildināt ar pastaigu pa meža takām un apskatīt Skaistkalnes karsta kritenes dabā, kuras atrodas apmēram četrus kilometrus no Skaistkalnes magazīnas klēts.

Un vēl

Lielkoncertā "Dzimis Latgolā" 25.augustā Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā notiks vērienīgi sadziedāšanās svētki. Skatītājus koncertā uzrunās vitalitāte, joki, visiem zināmas un iemīļotas dziesmas, kā arī "patiesa un godīga mīlestība pret Latgali". Par to rūpēsies grupas "Dabasu Durovys", "Borowa MC", "Latgaliešu reps", "Liepavots", "Gints un Es", dziedošās Tihovsku un Igauņu ģimenes, "Baltie lāči", dziedātājs Dainis Skutelis, Juris Ostrovskis un citi mākslinieki. Pēc koncerta notiks dejas. 

Atstājiet komentāru