2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 6.jūlijā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 6.jūlijā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Ogres novada pašvaldība aicina tiesībsargu atsaukt tās ieskatā nepamatoto atzinumu par atteikumu mūziķim piedalīties koncertā. Tiesībsarga atzinums "Par atteikumu Raimondam Melderim piedalīties koncertā" pašvaldībai raisījis neizpratni, kā arī šaubas par tiesībsarga profesionalitāti, izskatot šo situāciju. Tiesībsargs sāka pārbaudi pēc tam, kad Melderis publiski pauda viedokli, ka šogad dalība koncertā viņam liegta dēļ kritiskiem izteikumiem par novada pašvaldību vietnē "Facebook". Pašvaldības ieskatā tiesībsarga atzinums satur virkni personīgu un emocionālu vērtējumu.  Pašvaldība tiesībsargam pārmet, ka atzinumā viņš rekomendē turpmāk ievērot tiesību normas, tomēr atzinumā tā arī nav norādīta neviena tiesību norma, kas būtu pārkāpta. Pašvaldība skaidro, ka savā rīcībā ir vadījusies, vadās un arī turpmāk vadīsies tikai no tiesību aktos noteiktajām normām un principiem.

Ludzas novadā izbūvēta un ekspluatācijā nodota jauna saules elektrostacija ar jaudu 2,8 megavati. Tā ir viena no kopumā astoņām saules elektrostacijām, ko tuvākajā nākotnē iecerējis izbūvēt Latvijas investīciju uzņēmums ar mērķi stiprināt valsts enerģētisko neatkarību. Izveidei tikuši piesaistīti nepilni divi miljoni eiro. Saules elektrostacija tieši pie iebraukšanas Zilupē tapusi nepilna gada laikā. Vietā, kur agrāk bija aizaugusi pļava, tagad uzstādīti 5 tūkstoši saules paneļu.  Zilupes saules elektrostacija gadā saražos ap 3 tūkstoši megavatstundu elektrības. Eksperti lēš, ka tas ir pietiekami, lai ar elektrību apgādātu aptuveni tūkstoš 300 mājsaimniecības. 

Valdība nolēmusi nodot Ropažu novada domei bērnudārza ierīkošanai nekustamo īpašumu netālu no Lielā Baltezera, Liedaga ielā 26, uz kura atrodas savrupmāja ar baseinu. Kā liecina valdības locekļiem iesniegtā informācija, pašvaldība ir lēmusi par šī īpašuma pārņemšanu, lai gādātu par iedzīvotāju izglītību un sniegtu iedzīvotājiem palīdzību mājokļa jautājumu risināšanā. Pašvaldība informē, ka minētais nekustamais īpašums Priedkalnē sastāv no 0,3 hektārus liela zemesgabala, uz kura atrodas vairāk nekā 600 kvadrātmetrus liela dzīvojamā māja. 

Turpinām ziņas

Sestdien, 8.jūlijā, ar plašu svētku programmu Pāvilostā un Jūrmalciemā tiks svinēti Zvejnieksvētki. Pāvilostā svētki sāksies ar pludmales volejbola un futbola turnīru Dienvidu mola pludmalē. Dienas gaitā notiks svētku tirgus, vizināšanās ar laivām, piemiņas brīdis jūras dzelmē palikušajiem zvejniekiem, kuģu un laivu parāde ostā un citas aktivitātes visai ģimenei. Svētku muzikālo noskaņu radīs grupu "Opus Pro" un "Pipari" koncerts, bet zaļumballē spēlēs grupa "Laika upe". Savukārt Jūrmalciemā pie sabiedriskā centra "Ievas" notiks tirgošanās, tiek solīti pasākumi gan bērniem, gan pieaugušajiem, svētku koncerts ar Ainaru Bumbieri un zaļumballe ar "Lauku muzikantiem". Kā neatņemama svētku sastāvdaļa gan Pāvilostā, gan Jūrmalciemā ir jūras valdnieka Neptūna sagaidīšana un zvejnieku sumināšana, kas notiks arī šogad.

Jūlija vidū aicina uz īpašu dienu pašiem mazākajiem Rundāles pilī - radošās darbnīcas un koncertuzvedums "Brīnišķā pērle". Pasākums notiek Senās mūzikas festivālā. 15. jūlijā Rundāles pilī koncertdienu iesāks pasākumi pašiem mazākajiem, bērniem būs iespēja piedalīties dažādās radošajās darbnīcās, kuras vadīs pieredzējuši mākslinieki un rokdarbu meistari. Uz Rundāles pils dārza lielās skatuves būs skatāms koncertuzvedums "Brīnišķā pērle". Koncertuzvedumā piedalīsies Latvijā pazīstami skatuves mākslinieki, dejotāji un Rīgas cirka skolas skolas audzēkņi. 

Un vēl

No 18.līdz 20.augustam "Smeceres sila" trasē un Madonas ielās plānots aizvadīt Pasaules kausa posmu rollerslēpošanā. Šī būs jau astotā reize, kad Madona uzņems Pasaules kausa dalībniekus. Sportisti sacentīsies trīs disciplīnās - klasikā ar individuālo startu, 200 metru supersprintā un masu startā brīvajā stilā. Sacensību pirmajā dienā "Smeceres sils" trasē norisināsies sacensības klasikā ar individuālo startu, kur juniori sacentīsies 7,5 un 10 kilometrus garā trasē, bet elites grupas sportisti, attiecīgi, 10 un 15 kilometru distancē. Sestdien, 19.augustā norisināsies skatītāju iecienītākā distance - 200 metru sprints uz vienas no centrālajām ielām Madonā - Raiņa ielas. Savukārt svētdien, 20.augustā sacensības noslēgsies ar masu startu pilsētas ielās, kur vīrieši veiks 20 kilometru distanci, bet sievietes - 15 kilometrus.

Atstājiet komentāru