2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 7.jūlijā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 7.jūlijā

Radio1 novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Patvēruma meklētāju izmitināšanas centra filiāli Alūksnes novada Liepnas pagastā atklās augustā. Pēdējos trijos gados izskatāmo patvēruma pieteikumu Latvijā skaits ir trīskāršojies, radot lielu slodzi Latvijas patvēruma meklētāju uzņemšanas sistēmai. Tāpēc arī, ņemot vērā pasaulē valdošos ģeopolitiskos izaicinājumus, kas ir izraisījuši būtisku patvēruma meklētāju skaita Latvijā palielināšanos, Liepnas pagasta internāta ēkā izveidota patvēruma meklētāju centra filiāle ar izmitināšanas kapacitāti līdz 252 personām.

Šogad Gulbenes novadā divus bērnudārzus pievienos skolām. Gulbenes novada domes sēdē pieņemts lēmums par Rankas pirmsskolas izglītības iestādes "Ābelīte" likvidāciju, to pievienojot Rankas pamatskolai. Likvidācija jāpabeidz līdz 30.septembrim. Tāpat domes sēdē pieņemts lēmums par Lejasciema pirmsskolas izglītības iestādes "Kamenīte" likvidāciju, to pievienojot Lejasciema pamatskolai. Arī šajā gadījumā likvidācija jāpabeidz līdz 30.septembrim. 

Piektdien, 14.jūlijā, Talsu tirgus ēkā notiks seminārs "Vecpilsētas kultūrvēsturiskais potenciāls". To organizē SIA "Arhitektoniskās izpētes grupa" sadarbībā ar Talsu novada pašvaldību, lai interesentus iepazīstinātu ar Talsu vecpilsētas vērtībām un to integrāciju pilsētas centra attīstības kontekstā. Semināra laikā varēs iepazīties ar Talsu vecpilsētas kultūrainavas analīzē gūtajiem secinājumiem, Talsu vecpilsētai raksturīgajām detaļām un vecpilsētu saglabāšanas praksi. Tāpat būs iespēja uzzināt, kādi ir vecpilsētas attīstības instrumenti Kuldīgā.

Turpinām ziņas

Jelgavas novada Ozolnieku pagastā nodoti ekspluatācijā jaunizbūvētie centralizētie ūdenssaimniecības tīkli. Tie izbūvēti Kohēzijas fonda projektā, visi būvdarbi ir pabeigti un objekts nodots ekspluatācijā. Pašvaldībā informē, ka noslēgt līgumu par pieslēgšanos jaunizbūvētajiem centralizētās ūdensapgādes un sadzīves kanalizācijas tīkliem iedzīvotāji var līdz 1.oktobrim.  Darbus veica ceļu būves firma SIA "Binders". Līguma kopējā summa bija 5,8 miljoni eiro.

Kuldīgā par 253 tūkstoši 179 eiro SIA "ARB 7" pārbūvēs Zemeņu ielu. Būvniecības laikā tiks atjaunots ielas segums un uzlabota infrastruktūra, kā arī izbūvēti lietus ūdens drenāžas tīkli. Tāpat jau drīzumā pašvaldība plāno sākt remontdarbus Pelču un Dzelzceļa ielās Kuldīgā. Īstenojot investīciju projektu Zemeņu ielā, tiks atjaunots ceļa segums 280 metru garumā, kā arī izbūvēts ūdensvads, drenāžas sistēma, sadzīves kanalizācija un apgaismojums. Būvniecību plānots pabeigt piecu mēnešu laikā.

Un vēl

Uz remontdarbu laiku slēgta AS "Latvijas valsts meži" apsaimniekotā Ragakāpas dabas taka. Uzņēmumā norāda, ka taka slēgta, lai atjaunotu tās segumu. Takas atjaunošanu plānots pabeigt līdz nākamā gada pavasarim. Darbu laikā Latvijas valsts meži plāno atsevišķus koka laipas posmus nomainīt ar minerālmateriāla segumu, bet citur - saglabāt dēļu klājumu, uzbūvējot to no jauna. Latvijas valsts meži apsaimniekotā Ragakāpas dabas taka ir 800 metrus gara. Ragakāpas dabas parks ir īpaši aizsargājama dabas teritorija, kas izveidota, lai saglabātu ar vecu priežu mežu apaugušās kāpas un dabas daudzveidību jūras piekrastē.

Atstājiet komentāru