2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 14.jūlijā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 14.jūlijā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu novada pašvaldība saņēmusi “Ģimenei draudzīga darbavieta” statusu. Programmas mērķis ir sekmēt tādas darba vides kultūras attīstību Latvijā, kas ir empātiska, cilvēcīga un saprotoša, vienlaikus piedāvājot instrumentus gan esošās darba vides novērtējumam, gan finansiālu palīdzību dažādu atbalsta pasākumu ieviešanā darbiniekiem.

Šodien un nākamnedēļ, 20.jūlijā Dienvidkurzemes novada Vērgales pagastā, Šķēdes militārajā poligonā Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku karavīri pilnveidos iemaņas kaujas šaušanā pa virsūdens mērķiem. Kaujas šaušanas laikā Šķēdes militārajā poligonā uguns atbalsta novērotāju grupas veiks netiešā uguns atbalsta treniņus - netiešā uguns atbalsta pieprasīšanu no sabiedroto spēku karakuģiem. Mācībās piedalīsies karavīri un zemessargi no Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes un Zemessardzes, kā arī Jūras spēku, NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas, ASV un Itālijas bruņoto spēku karavīri.

Maizes ražotājs SIA "Fazer Latvija" investēs piecus miljonus eiro noliktavu paplašināšanā un komplektēšanas procesa uzlabošanā Ogres maizes ražotnē. Ogres maizes ražotnes noliktavu paplašināšanas projektā paredzēts būvēt jaunas telpas saldētu un svaigu produktu uzglabāšanai, produktu atkausēšanai un sagatavošanai komplektēšanas procesam. Tāpat plānots paplašināt komplektēšanas zonu un modernizēt iekārtas. Uzņēmumā paredz, ka īstenotais investīciju projekts uzlabos "Fazer" piegādes ķēdi, kas ir būtiska visiem trim Baltijas valstu tirgiem, ļaus efektīvāk apmierināt pircēju vajadzības un vēlmes, uzlabot klientu apkalpošanu, darbinieku darba drošību un ikdienas darba procesus.

Turpinām ziņas

Sestdien, 15.jūlijā, vakarā Gulbenes novada Lejasciemā izskanēs vērienīgs kino un teātra dziesmu koncerts "Teic, kur zeme skaistākā" kopā ar Latvijas teātru dziedošajiem aktieriem un grupu "Vintāža". Koncerts veltīts leģendārajai režisora Jāņa Streiča filmai "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" un Lejasciema 150.jubilejai. Koncertā Latvijas teātru aktieri ar dziesmām un stāstiem gleznainās Lejasciema estrādes apmeklētājus aizvedīs krāšņajā kino un teātra pasaulē. Speciāli veidotajā programmā izskanēs dziesmas no filmas "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" un Raimonda Paula repertuāra. Tās izdziedās Liepājas, Valmieras un Dailes teātru dziedošie aktieri Elīna Vāne, Ieva Puķe, Lauris Dzelzītis, Imants Strads, Lelde Dreimane, Ērika Eglija-Grāvele un Edgars Pujāts. Par muzikālo pavadījumu rūpēsies grupa "Vintāža".

Saulkrastu pilsētas estrādē nākamnedēļ norisināsies džeza mūzikas festivāls "25.tais Saulkrasti Jazz Festival 2023". Trīs dienās uz skatuves kāps izcili džeza mūzikas mākslinieki no Lielbritānijas, Francijas, ASV, Kanādas, Zviedrijas, Itālijas, Norvēģijas, Mozambikas, Kotdivuāras, Latvijas un Lietuvas. Saulkrastu džeza festivāls šogad svin savu 25 gadu pastāvēšanas jubileju, tādēļ džeza svētki šogad plānojas īpaši vērienīgi. Ceturtdien, 20.jūlijā, festivālu atklās vokālais a capella sekstets "Accent", kurā apvienojušies seši jauni vokālā džeza pionieri no piecām dažādām pasaules valstīm. Festivāla otrās dienas, 21.jūlija, koncertu atklās "Ivan Mazuze Band" (Mozambika, Norvēģija). Mazuzes saksofona spēle sakņojas Āfrikas mūzikā un melodijās, kuras atbalsta spēcīga ritma sekcija. Pēc trīs gadu pārtraukuma šogad Saulkrastos atkal notiks meistarklases jaunajiem mūziķiem. Meistarklases ilgs visu nedēļu no 17.jūlija līdz 22.jūlijam. Interesenti aicināti pieteikties "www.saulkrastijazz.lv".

Un vēl

Svētdien, 16. jūlijā Pļaviņās suņu treniņu laukumā “Pļaviņu ķepas” notiks kluba “Triumph Baltic” rīkotā suņu izstāde. Izstādes laikā notiks arī dažādi konkursi, piemēram, “Jaunais hendlers”, “Izsalkušais pāris” un “Bezšķirnes suņu rings”. Tie, kuriem ir suņi, aicināti piedalīties, tie, kuriem patīk suņi, — var doties skatīties.

Atstājiet komentāru