2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 19.jūlijā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 19.jūlijā

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Maija domes sēdē Preiļu novada domes deputāti izskatīja atklātā konkursa nolikumu un vērtēšanas komisijas sastāvu, lai izsludinātu vakanci uz Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas direktora amatu. Konkurss bija nepieciešams, jo līdzšinējā, ilggadējā skolas direktore Ligita Pauniņa dodas pensijā. Atbilstoši nolikuma kārtībai tika veikta pretendentu vērtēšana un jūnija domes sēdē deputāti vienbalsīgi lēma amatā apstiprināt Skaidrīti Ūzuliņu.Jaunā direktore norāda, ka Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas kolektīvu cer papildināt ar savu pozitīvismu, mērķtiecīgumu, atbildību, erudīciju un cilvēkmīlestību. 

Apsekojot ūdensvada un kanalizācijas inženiertīklus, nereti tiek konstatēti gadījumi, kad individuālās dzīvojamās mājas un uzņēmumi ir patvaļīgi pievienoti centralizētajai ūdensapgādes un/vai notekūdeņu kanalizācijas sistēmai, nenoslēdzot līgumu ar sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju par pakalpojuma sniegšanu. Lai nodrošinātu centralizēto inženiertīklu ekspluatācijas prasību ievērošanu, SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” aicina dzīvojamo māju iedzīvotājus un uzņēmumus, kuri ir izbūvējuši un pieslēgušies centralizētajai ūdensapgādes un/vai kanalizācijas sistēmai, neatkarīgi no tā, kuros gados veikts pieslēgums, bet nav noslēguši līgumu par pakalpojumu, būt atbildīgiem un labprātīgi legalizēt nenoformētos pieslēgumus, noslēdzot ūdenssaimniecības pakalpojumu līgumu ar uzņēmumu līdz 12. augustam bez soda sankciju piemērošanas. Lai noslēgtu pakalpojuma līgumu aicina iedzīvotājus un uzņēmējus vērsties SIA “PREIĻU SAIMNIEKS”.

Turpinām aktualitātes

Preiļu pilī noslēgušies būvdarbi. Pirmā stāvā telpām izveidota pelēkā apdare, izbūvēta ūdens un kanalizācijas sistēma, apkure, ventilācija un kondicionēšana, elektroinstalācija bez interjera gaismekļiem, vājstrāvu tīkli. Labiekārtošanas, fasādes un ārējo tīklu darbi pabeigti pilnībā. Šīs telpas tālāk izsoles ceļā tiks nodotas nomniekiem, lai ar laiku tur veidotu restorānu. 1. stāva telpu dizainu veidos izsoles laikā nomas tiesības guvušais pretendents. Pašvaldība norāda, ka pagaidām pils apskatei tiks atvērta tikai uz atsevišķiem pasākumiem. Par norisēm aicina sekot līdzi aktuālajai informācijai pašvaldības un Preiļu muižas parka un kompleksa komunikācijas kanālos.

Lai līdz nākamās apkures sezonas sākumam ikviens varētu būt drošs par apkures sistēmas un dūmvadu stāvokli, līdz pat septembra vidum, SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” pārvaldībā esošo daudzdzīvokļu mājās Preiļos tiks veikta dūmvadu jeb skursteņu tīrīšana. Dūmvadu tīrīšana un regulāra stāvokļa pārbaude ir ne tikai būtisks priekšnosacījums ugunsdrošības prasību ievērošanai, bet arī Ministru kabineta noteikumu prasība. Informācija par dūmvadu tīrīšanu tiks izvietota arī kāpņu telpās noteiktajās adresēs. Pakalpojuma izmaksas ir iekļautas apsaimniekošanas maksā. Pakalpojums tiks veikts sadarbībā ar SIA “Smart security system”.

Pašvandība lūdz daudzdzīvokļu māju pirmo stāvu dzīvokļu īpašniekiem atrasties mājās vai nodrošināt piekļuvi dzīvoklim attiecīgajā datumā, lai speciālists, kurš veiks tīrīšanu, nepieciešamības gadījumā var veikt sakopšanas darbus skursteņa apakšā, jo pieeja tam atrodas dzīvoklī. Dūmvadu tīrīšanas grafiks pa adresēm pieejams SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” mājaslapā.

Un vēl

14. jūlijā ekspluatācijā nodota Preiļu novada Kultūras centra ēka. Projektā uzlabots ēkas tehniskais stāvoklis: nomainīts jumta segums, nosiltināts 2. stāva pārsegums, izbūvēta mehāniskā ventilācijas sistēma, nodrošinot silta gaisa utilizāciju vismaz 80 % apmērā, modernizēts siltummezgls, nomainīts grīdas segums sarīkojumu zālē un atjaunots esošais apgaismojums, nomainot veco uz modernu un energoefektīvu LED apgaismojumu. Tāpat tika izbūvēta Ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma. Par turpmākajiem pasākumiem Kultūras centrā aicina sekot līdzi informācijai Kultūras un tūrisma pārvaldes un pašvaldības komunikācijas kanālos.

Atstājiet komentāru