2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 27.jūlijā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 27.jūlijā

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Vasara SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” Dzīvojamo māju apsaimniekošanas un pārvaldīšanas daļas remontdarbu un santehnisko darbu brigādēm ir aktīvs remontdarbu veikšanas laiks. Šobrīd lielākais īpatsvars ir darbiem, kas prasa nekavējošu rīcību – dažādas avārijas situācijas un iepriekš neplānoti, steidzami darbi. Šīs vasaras aktuālais jautājums ir daudzdzīvokļu māju jumti, kas kopumā ir kritiskā stāvoklī, tādēļ kopš jūnija aktīvi tiek veikti māju jumtu remontdarbi. Jāatzīmē, ka šajā jautājumā liela loma ir daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašnieku kopībai, kurai būtu jāizvērtē situācija un varbūt pat jāpieņem lēmumi par labu nopietniem māju jumtu remontdarbiem, piesaistot celtniecības uzņēmumus. 

Šī gada pirmais pusgads aktīvs arī santehnisko darbu un avārijas dienesta brigādei. Jāatzīst, ka arī šeit veiktie darbi pamatā ir avārijas situāciju seku likvidēšana un neatliekamie darbi, jo dienesta galvenais mērķis ir nodrošināt nepārtrauktu ūdens padevi un kanalizācijas sistēmas darbību. Vasaras sezonā iedzīvotāji aktīvi veic remontdarbus savos dzīvokļos un nereti avārijas situācijas rodas tieši tur, jo inženiertehniskās komunikācijas ir krietni novecojušas un vairs nepilda savas funkcijas, kā rezultātā nākas veikt neatliekamus labošanas darbus. Plašāka informācija pieejama SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” mājaslapā.

Projektā “Preiļu novada pašvaldības Aglonas pirmsskolas izglītības iestādes energoefektivitātes paaugstināšana”, sadarbībā ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru, 2022. gada vasaras vidū tika uzsākti būvdarbi, kurus veica būvuzņēmējs SIA “Vanpro”. Objektā esošo būvdarbu uzraudzību veica SIA “EM būve”, bet autoruzraudzību – SIA “Neoform”. Veicot būvdarbus, īstenoti plānotie ēkas energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi: ēkas ārsienu siltināšana, grīdas un pamatu papildu siltināšana, jumta seguma nomaiņa un bēniņu papildu siltināšana. Uzstādīta rekuperatīvās ventilācijas sistēma. Uz ēkas jumta izvietotie saules kolektori iestādi nodrošinās ar karsto ūdeni. 

Energoprojektā veikta karstā ūdens apgādes sistēmas rekonstrukcija, izveidota jauna karstā ūdens apgādes cirkulācijas sistēma. Atjaunota apkures sistēma, uzstādīti jauni granulu apkures katli. Paralēli projektā plānotajiem būvdarbiem, ēkā izbūvēts vājstrāvu tīkls, lai varētu pilnvērtīgi izmantot interneta piedāvātās iespējas, WiFi, pieslēgt ēku videonovērošanas sistēmai, kā arī atjaunota automātiskās ugunsgrēka atklāšanas un signalizācijas sistēma.

Turpinām aktualitātes

Piektdien, 28. jūlijā pulksten deviņos vakarā Raiņa muzejs “Jasmuiža” ielūdz uz zaļumballi muzeja brīvdabas teritorijā kopā ar kapelu “Bumburneicys”, kuras atraktīvās mūziķes aicinās ikvienu iejusties 19. gadsimta nogales atmosfērā, izdejojoties kārtīgā lauku večerinkā. Muzeja vadītāja Solvita Kleinarte stāsta, lai turpinātu “atdzīvināt” ne tikai kāzu tradīcijas, bet arī to, kā senāk līdz kāzām vispār ir nonākts, muzejs aicina uz večerinku. Tā bija komunikācijas un izklaides forma, jautrs sarīkojums, īpaši jauniešu vidū gaidīts notikums. Goda vieta večerinkā vienmēr tika atvēlēta muzikantam, kurš spēlēja jautrus dančus. Raiņa muzejā “Jasmuiža” šī sezona ir veltīta latgaliešu kāzu tradīciju izzināšanai, iesaistot arī apmeklētājus dažādos tematiskos pasākumos. Visu sezonu muzejā ir aplūkojama izstāde “Kuozys”, kurai iedvesma ir gūta Raiņa darbos. Sīkāka informācija zvanot uz tālruni 29487589.

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” aicina iedzīvotājus aktīvāk izmantot Preiļu novada pašvaldības finanšu atbalstu daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai. Līdzfinansējuma apjoms sastāda līdz pat 90 % no darbu izmaksām dažādu labiekārtošanas darbu veikšanai. Saskaņā ar  Preiļu novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem, kuri regulē pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu māju iekšpagalmu labiekārtošanai, atbalstāmas sekojošas darbības – brauktuvju, ietvju, stāvlaukumu jaunbūve, pārbūve, atjaunošana, esošā seguma remonts, apgaismojuma jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana, lietus ūdeņu savākšanas sistēmas atjaunošana vai izbūve mājai piesaistītajos zemesgabalos, bērnu rotaļu laukumu, soliņu, atkritumu urnu, atkritumu konteineru un to nojumju, laukumu, zālienu jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana, kā arī būvprojekta izstrādei. 

Viena projekta iesnieguma kopējais atbalstāmais finansējuma apmērs ir 14 tūkstoši eiro. Uz līdzfinansējumu var pretendēt kā dzīvokļu īpašnieku nodibināta kooperatīvā sabiedrība, biedrība vai cita reģistrēta dzīvokļa īpašnieku apvienība, tā arī SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” pārvaldībā esošo daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašnieku kopība. Lai iegūtu plašāku informāciju un skaidrojumu par projekta nosacījumiem, pieteikšanos un citu svarīgu informāciju, aicinām sazināties ar SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” namu pārvaldnieci Guntu Āboliņu, tālrunis 28080479, vai ierodoties klātienē, Liepu ielā 2, Preiļos, iepriekš saskaņojot apmeklējuma laiku.

Un vēl paziņojums Celtnieku ielas mikrorajona iedzīvotājiem

Sakarā ar elektrotīkla remonta un modernizācijas darbiem, kurus veiks AS “Sadales tīkls”, šī gada 2. augustā tiks pārtraukta elektroapgāde SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” katlu mājā Celtnieku ielā 2, kā rezultātā laika posmā no pulksten 6. līdz 18. tiks pārtraukta karstā ūdens padeve Celtnieku ielā 1, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 10A – bērnudārzs "Pasaciņa", 11, 12. 

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” atvainojas par sagādātajām neērtībām un aicina iedzīvotājus būt saprotošiem.

Atstājiet komentāru