2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 9.ugustā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 9.ugustā

Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Preiļu novada pašvaldība aicina ziedot ukraiņu bērniem no sadraudzības pilsētas Ņižinas un kopā ar Viduslatgales pārnovadu fondu aicina atbalstīt ar ziedojumu, lai sešiem Ņižinas bērniem jaunais skolas gads sāktos cerīgāk un stiprinātu viņu apņēmību mācīties un nezaudēt ticību labajam. Mūsu visu iesaiste palīdzēs turpināt mācības Alīnai (15 gadi), kura zaudējusi tēvu, Valērijam (7 gadi), kurš kopā ar mammu dzīvo neredzīgo kopmītnēs (mātei noteikta 1. grupas redzes invaliditāte), divu ģimeņu pusaudžiem - Bohdanam (10 gadi), Jevhenam (13 gadi), Arturam (15 gadi) un Arinai (12 gadi). Iedzīvotāji tiek aicināti ziedot naudu datoru un viedtālruņu iegādei vai arī pašas ierīces – gan jaunas, gan arī mazlietotas, labā tehniskā stāvoklī. Augusta otrajā pusē Preiļu novada pašvaldības delegācija dosies pie partneriem Ņižinā, nogādās iegādātas un ziedotās iekārtas bērniem un viņu ģimenēm.

Kontaktpersona informācijai un sadarbības piedāvājumiem: Ieva Pastare (e-pasta adrese ieva.pastare@preili.lv, tālrunis 26107993). Sīkāka informācija par ziedošanu pieejama arī Preiļu novada pašvaldības mājaslapā.

Akciju sabiedrība “APF Holdings”, kas ir uzņēmumu grupa, ietverot vienu no lielākajiem putnkopības un olu ražošanas uzņēmumiem Latvijā SIA “Alūksnes putnu ferma” un putnkopības un jaunputnu audzēšanas uzņēmumu SIA “Preiļu putni”, 2024. gadā iecerējis vēl plašāk izvērst savu darbību Latgales novadā un uzsākt cāļu audzēšanu Preiļos. Uzņēmums pilsētā plāno uzbūvēt jaunu, modernas putnkopības standartiem atbilstošu fermu, kurā mitināsies tikko no olām izperēti cāļi līdz 14-16 nedēļu sasniegšanai. Būvdarbu uzsākšana Preiļos ir paredzēta jau nākamgad, un, tiem noslēdzoties 2025. gadā, iecerēts radīt 13 jaunas darba vietas. “APF Holdings” projektu paredzēts īstenot sadarbībā ar Preiļu novada pašvaldību un ar ES fondu palīdzību.

Jaunā cālēnu ferma tiks būvēta iepriekš novārtā atstātā teritorijā, kurā kādreiz atradās purvs un atkritumu izgāztuve, bet šobrīd šī vieta tiek attīstīta cāļu audzēšanas saimniecības vajadzībām. Pašreiz ir jau izbūvēti pievadceļi, kam blakus tiek celta saimniecība, norisinās ietekmes uz vidi izvērtējuma process un jaunās fermas iekārtu izvēle. “APF Holdings” darbības paplašināšanas rezultātā audzētās vistas pēc 14 nedēļas sasniegšanas tiks transportētas uz “Alūksnes putnu fermu”, nodrošinot ētisku olu ražošanu. Plānotās investīcijas ļaus optimizēt un padarīt vēl ilgtspējīgāku ražošanas ciklu uzņēmumā kopumā.

Turpinām aktualitātes

Iedzīvotāji tiek aicināti uz Preiļu pilsētas svētkiem ar daudzveidīgu pasākumu klāstu trīs dienu garumā. Piektdienā pilsētā skanēs opermūzika, ielās dosies Velo reiva cienītāji, bet pie Preiļu pils būs maģisks gaismu un specefektu šovs “Preiļu pils mistērija”. Šajā gadā jaunums - SIA “Preiļu slimnīca” pagalmā notiks Senioru dārza svētki.

Sestdienu ierūcinās spēkratu pavēlnieki, būs tradicionālais tirdziņš, labdarības bumbu rallijs, kursēs arī jubilejas vilcieniņš. Īpaša programma paredzēta bērniem - pie zirgu staļļiem būs skatāma Čučumuižas 30. jubilejas koncertizrāde. Protams, neizpaliks Svētku gājiens, kur aicinām vienoties visus novada iedzīvotājus, iestādes, radus, draugus un kaimiņus. Vakara koncertā uzstāsies Olga Rajecka, grupas “Eolika”, “Baritoni” un “Sudden Lights”, savukārt nakts balli spēlēs leģendārie “Credo” mūziķi.

Svētdiena tiks pavadīta sportiskā gaisotnē parka pludmales zonā, bet aizlūgums par novadu izskanēs Preiļu Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas Romas katoļu baznīcā.

Un vēl

19. augustā no plkst. 8.00 līdz plkst. 13.00 Raiņa bulvārī, 1. Maija ielā, Svētku laukumā un A. Paulāna ielā norisināsies Preiļu pilsētas svētku tirgus “Bezgalīgā mīlestībā. Preiļi 95”. Dalībai tirgū pieteikties tiek aicināti mājražotāji, amatnieki, zemnieki un dārzkopji, kā arī visi, kuri izdomājuši, radījuši un izaudzējuši paši savām rokām. Pieteikuma anketa ir pieejama Preiļu novada pašvaldības mājaslapā un tā ir jāaizpilda līdz 16. augustam (ieskaitot).

Jautājumu gadījumā lūgums sazināties ar vecāko komercdarbības speciālisti Ingūnu Bramani, zvanot uz tālruņa numuru 20610484 vai rakstot uz e-pasta adresi inguna.bramane@preili.lv.

Atstājiet komentāru