2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 12.septembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 12.septembrī

Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Jelgavas novada ārkārtas domes sēdē deputāti nolēma ziedot datortehniku sadraudzības pilsētai Ukrainā. Rava-Ruskas pilsētai Ukrainā ziedos Jelgavas novada pašvaldības lietoto datortehniku, kas nomainīta pašvaldības informācijas sistēmu atjaunošanas plāna gaitā. Ziedojumu sarakstā ir teju 160 tehnikas vienības - stacionārie un portatīvie datori, printeri un monitori. Ziedojuma krava Rava-Ruskas pašvaldībai no Jelgavas novada ceļu sāks 20.septembrī. 

Lai veicinātu sabiedrisko kārtību un drošību Ķekavas pašvaldības organizētajos skolēnu pārvadājumos, no septembra sešos skolēnu autobusos uzstādītas videonovērošanas kameras. Videonovērošana tiks veikta reisos, kas pārvadā skolēnus no Pļavniekkalna sākumskolas, Baložu un Ķekavas vidusskolām. Skolēnu pārvadāšanu Ķekavas novadā kopumā nodrošina 16 autobusi. Videonovērošanas kameras uzstādītas sešos autobusos, kur visbiežāk fiksēti pārkāpumi. 

Pagājušās nedēļas izskaņā Valmieras novada Burtnieka ezerā makšķernieks manījis lāci. Vietējie iedzīvotāji stāstīja, ka šis ir pirmais gadījums, kad lācis redzēts ūdenī, taču kopumā ezera apkaimē ķepaiņi manīti bieži. Lāču pētnieks norādīja – visticamāk, dzīvnieks mīt ezera apkārtnes mežos un vienkārši devies rīta peldē, lai atvēsinātos pēc siltajām vasaras dienām. Turklāt lāči ir ļoti labi peldētāji.

Turpinām ziņas

Aiviekstes pagastā aizvadīts ikgadējais sēņošanas čempionāts, ko ar Aizkraukles novada domes atbalstu rīkoja biedrība “Pļaviņu pļāvēji”. Šogad dabas māte sarūpējusi bagātīgu sēņu ražu, un arī dalībnieku pasākumā netrūka – mežā devās visu vecuma vecuma sēņotāji, atgriežoties pilniem traukiem. Par absolūto sacensību uzvarētāju kļuva aiviekstiete Ingrīda Liepiņa, kura salasīja 15,06 kilogramu sēņu.

Bebru pagastā aizvadīti Medus svētki, šogad jau otrie. Tos rīkoja Ogres tehnikums. Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad godā tika celti medus, siers un maize, ko piedāvāja nogaršot sanākušajiem. Svētkos šī gada jaunums bija profesionālā mācību priekšmeta pedagoga un grupu audzinātāja Ivara Rancāna prezentācija. Viņa aizraušanās ir kūzulu jeb bišu stropu no koka mizas vai bluķa taisīšana un savvaļas bišu vākšana. Kūzulus Ivars izvietojis Ogres Zilajos kalnos un bija tos atvedis demonstrēšanai.

Un vēl

Saistībā ar plānotiem dzelzceļa remontdarbiem autotransporta kustībai tiks slēgta dzelzceļa pārbrauktuve Trepe-Līvāni. Pārbrauktuve būs slēgta pirmdien, 18.septembrī, un otrdien, 19.septembrī, no pulksten 7 līdz 18; kā arī trešdien, 20.septembrī, no pulksten 7 līdz 20.

Atstājiet komentāru