2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 19.septembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 19.septembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs nosūtījis prokuratūrai kriminālprocesu, kurā ieguvis pierādījumus, ka divu Tukuma novada pašvaldības kapitālsabiedrību bijušais valdes loceklis nelikumīgi izsniedzis sev 38 aizdevumus kopsummā par 22 tūkstoši eiro. KNAB pierādījumi liecina, ka valsts amatpersona, pārsniedzot savas dienesta pilnvaras un mantkārīgu nolūku vadīts, nelikumīgi panāca sava materiālā stāvokļa uzlabošanu. Proti, viņš nelikumīgi pats sev izsniedza 38 aizdevumus, pašvaldības kapitālsabiedrību līdzekļus pārskaitot uz savu privāto bankas kontu.Saskaņā ar normatīvajiem aktiem šādu darbību īstenošana ir aizliegta. Noziedzīgais nodarījums īstenots laikā no 2022.gada 6.septembra līdz 27.novembrim.

Pasaules talkā atklāts nu jau sestais Laimes koku parks Ādažos, ciematā "Dailas. Uz parka atklāšanu un Laimes koku stādīšanas akciju sanāca tuvākas un tālākas apkaimes iedzīvotāji, lai ne vien vērotu pasākumu, bet arī paši iestādītu savu koku. Ādažu Laimes koku parkā ir kopumā 37 koki un krūmi.Jau ziņots, ka pirmais Laimes koku parks atklāts 2020.gadā Valdemārpilī, otrais Jelgavā 2021.gadā, savukārt pērn tika atklāti trīs Laimes koku parki - Trapenē, Viļānos un Krāslavā.

Lai mazinātu digitālo plaisu un datoru kā mācību līdzekli padarītu pieejamu ikvienā skolā ikvienam skolēnam, Izglītības un zinātnes ministrija uzsāks “Chromebook” digitālo iekārtu piegādi pašvaldībām visā Latvijā, līdz gada beigām pašvaldības nogādājot 35 tūkstoši 791 portatīvās datortehnikas vienību. Bauskas novadam atvēlētas tūkstoš 260 ierīces. Bauskas novada skolām izglītības posmā no 1.-6. klasei piešķirti 968 datori, 7.-9. klasei 255, bet vidusskolas posmam 37 datori. Pirmās piegādes visām pašvaldībām plānotas septembra beigās vai oktobra sākumā. 

Turpinām ziņas

Aizkraukles novada Sociālā dienesta Skrīveru dienas aprūpes centra vadītājas pienākumus sākusi pildīt Vita Šile. Kā pauda pašvaldībā, Šile Latvijas Universitātes Stradiņa medicīnas koledžā ieguvusi sociālā aprūpētāja kvalifikāciju, Baltijas Starptautiskajā akadēmijā - bakalaura grādu sociālajā darbā un Liepājas Universitātē - maģistra grādu sociālajā darbā. Praktiskā pieredze apmēram desmit gadu garumā uzkrāta, strādājot par sociālo aprūpētāju valsts sociālās aprūpes centra "Rīga" filiālē "Jugla" un par sociālo darbinieci Rīgas Sociālajā dienestā, Lielvārdes novada Sociālajā dienestā un pēdējā gadā - Aizkraukles novada Sociālajā dienestā. Jau ziņots, ka kopš 2022.gada 14.marta Skrīveru dienas aprūpes centru vadīja Iveta Apsāne. Aizkraukles novada Sociālā dienesta vadītājs Edvarts Pāvulēns informēja, ka Apsāne darba tiesiskās attiecības vēlējās pārtraukt personisku iemeslu dēļ.

Sestdien, 23.septembrī, Jelgavā, Hercoga Jēkaba laukumā, notiks rudens ražas un stādu gadatirgus. Tajā savu izaudzēto un darināto jelgavniekiem piedāvās ap 180 tirgotāju. Tajā varēs iegādāties stādus, sezonālos produktus, kā arī amatnieku darinājumus. Gadatirgus laikā paredzēta arī kultūras programma. Apmeklētāju priekam pie kultūras nama uzstāsies Jelgavas tautas deju ansambļi "Lielupe", "Diždancis" un "Ritums", kā arī muzicēs brāļi Puncuļi. Šogad skvērā aiz kultūras nama īpaši būs gaidīti bērni - plānots, ka darbnīcās varēs radoši izpausties un parādīt savu izdomu, izmantojot rudens veltes.

Un vēl

Valsts vides dienests aicina iedzīvotājus samazināt saskarsmi ar ūdeni, kurā novērotas zilaļģes. Dienestā norāda, ka vairākās Latvijas ūdenstilpēs novērojama zilaļģu savairošanās. Tas ir dabisks un pārejošs process, tomēr iedzīvotājiem ir jāsamazina saskarsme ar ūdeni, kurā ir novērojama zilaļģu klātbūtne. Valsts vides dienests divu nedēļu laikā saņēmis iedzīvotāju ziņojumus par novērotām zilaļģēm Daugavas piekrastē Rīgā - Vecmīlgrāvī un Andrejsalā, Lazdonas ezerā Madonas novadā un Igates upē Vidrižu pagastā, Limbažu novadā. Lielā vairumā zilaļģes var izraisīt zivju slāpšanu, jo patērē ūdenī esošo skābekli. Tās sastopamas praktiski visās ūdens tilpnēs.

Atstājiet komentāru