2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 26.septembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 26.septembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Liepājas Reģionālajā slimnīcā atjaunota un turpina darboties glābējsilīte. Tā atrodas netālu no Liepājas Reģionālās slimnīcas darbinieku autostāvvietas, pietiekami diskrētā vietā, kur ikdienā netraucē pacientu un klientu plūsma. Pie glābējsilītes nav apsardzes vai novērošanas kameras. Glābējsilīte Liepājas Reģionālajā slimnīcā tika atklāta 2010.gada 8.oktobrī. Kopš tās atvēršanas,glābējsilītē tika ievietoti trīs mazuļi. Jau ziņots, ka kopumā kopš 2009.gada Latvijā izveidotas astoņas glābējsilītes un izglābtas vairāk nekā 40 bērnu dzīvības. Glābējsilītes ir visos Latvijas reģionos. 

Daudzi Līvānu iedzīvotāji ir pamanījuši, ka Līvānu daudzdzīvokļu māju iekšpagalmos ar brīdinājuma lentām ir norobežoti bērnu rotaļu laukumi. Līvānu novada pašvaldība skaidro, ka rotaļu laukumu ierobežošana nav pašvaldības iniciatīva, bet gan Patērētāju tiesību aizsardzības centra norādījums, jo organizācijas ieskatā rotaļu elementi nedrīkst tikt izmantoti, kas pamatots ar dažādiem argumentiem. Daudzi no tiem, pašvaldības ieskatā, ir visai savādi, piemēram, slīdkalniņus nedrīkst izmantot, jo to kāpnītēs starp pakāpieniem centra  ieskatā  “pastāv galvas un kakla iespīlēšanās risks”. Organizācija pieprasa nomaiņu vai demontāžu. Izprotot bērnu drošības svarīgumu, pašvaldība tomēr uzsver, ka prasībām un kontrolei jābūt samērīgai un pretimnākošai, jo, demontējot elementus pilnībā, tiks pasliktināta iedzīvotāju un novadā dzīvojošo bērnu dzīves kvalitāte, ierobežojot viņu iespējas aktīvi pavadīt laiku svaigā gaisā. Plašāk lasiet portālā Radio1.lv.

Daugavpils Olimpiskajā centrā šodien norisināsies Nodarbinātības valsts aģentūras rīkotais Vakanču gadatirgus, kurā 24 darba devēji piedāvās vairāk nekā 220 brīvas darbavietas. Vakanču gadatirgū darbosies Nodarbinātības valsts aģentūras stends, kurā speciālistu konsultācijas varēs saņemt gan darba meklētāji, gan darba devēji. Karjeras konsultanti sniegs atbalstu karjeras plānošanas un darba meklēšanas jautājumos, savukārt nodarbinātības organizatori informēs par aģentūras pakalpojumiem - preventīvajiem un aktīvajiem nodarbinātības pasākumiem, darbam nepieciešamo zināšanu un prasmju apguves un pilnveides iespējām. Tāpat stendā interesenti varēs uzzināt, kādas aktuālās vakances darba devēji reģistrējuši un piedāvā Latgales reģionā.

Turpinām ziņas

Par Aizkraukles novada pašvaldības speciālisti kapitāldaļu jautājumos sākusi strādāt līdzšinējā pašvaldības juriste Mārīte Ziemele. Aizkraukles novada pašvaldības izpilddirektors Uldis Riekstiņš informē, ka Aizkraukles novada pašvaldībai šobrīd ir  kapitāldaļas 11 kapitālsabiedrībās un amats izveidots ar mērķi efektīvi tās pārvaldīt, racionāli un ekonomiski pamatoti izmantot to resursus, ievērot labas pārvaldības principus, veikt pašvaldības kapitālsabiedrībām deleģēto funkciju uzraudzību, nodrošināt pašvaldības kapitālsabiedrību darbības pārraudzību atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam.

Kokneses apvienības pārvalde izsludina publisko apspriešanu, lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli par gājēju promenādes izveidi no Kokneses Tūrisma informācijas centra līdz Rūdolfa Blaumaņa ielai. Publiskā apspriešana paredzēta līdz 6. oktobrim. Iedzīvotāji aicināti iesūtīt viedokļus e-pastā: koknese@aizkraukle.lv vai iesniegt klātienē pārvaldē. Pašvaldība mērķa sasniegšanai  teritorijā, kur bijuši vai vēl šobrīd ir esoši mazdārziņi, saskaņojot ar to apsaimniekotājiem, paredzēts atbrīvot no nekvalitatīvā apauguma, atstājot vērtīgos augļu kokus un krūmus, ierīkojot labiekārtotu gājēju promenādi.

Un vēl

Rudens Putnu dienu pasākumi notiks arī Ķemeros, Salacgrīvā, Kolkā un Līgatnē. Rudenī tiek atzīmētas Eiropas Putnu vērošanas dienas, kad ikviens interesents un arī putnu vērošanas entuziasts tiek aicināti piedalīties īpašos pasākumos, vērojot un iepazīstot līdzās esošos putnus. 30.septembrī un 1.oktobrī arī Dabas aizsardzības pārvalde aicina lielus un mazus izbaudīt putnu vērošanas ekskursijas, izzinošas aktivitātes, digitālo putnu trasi Ķemeros, īpašu pārgājienu Kolkā, putnu klausīšanos un vērošanu Salacgrīvā un putnu barotavu darbnīcu Līgatnē.Plašāka informācija par pieejamajiem putnu vērošanas pasākumiem atrodama dabas aizsardzības pārvaldes mājaslapā.

Atstājiet komentāru