2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 2.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 2.oktobrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Preiļu novada dome nolēmusi izveidot otru domes priekšsēdētāja vietnieka amatu. Izskatot jautājumu par domes priekšsēdētāja vietnieka amata pienākumiem un izvērtējot darba apjomu, Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns piedāvāja atgriezties pie domes vadības modeļa, kad priekšsēdētājam bija divi vietnieki: vietnieks infrastruktūras jautājumu jomā un vietnieks izglītības, kultūras un labklājības jomā. Par priekšsēdētāja vietnieci izglītības, kultūras un labklājības jautājumos ievēlēja līdzšinējo Riebiņu vidusskolas direktori un Preiļu novada domes deputāti Inetu Anspoku.

Aizkraukles novada dome apstiprināja apkures tarifus divām Daudzeses pagasta daudzdzīvokļu dzīvojamajām mājām, “Pagastmājai” un “Skrīveru saimnieka” klientiem, kas ir augstāki, kā iepriekšējā sezonā. Savukārt Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija noteikusi tarifu Aizkrauklē un Aizkraukles pagastā, Pļaviņās un Koknesē. Aizkrauklē un Aizkraukles pagastā oktobrī tarifs būs 64,66 eiro par megavatstundu, taču jau no 1. novembra maksa par siltumenerģiju Aizkrauklē pieaugs līdz 71,11 eiro par megavatstundu. SIA “Aizkraukles siltums” valdes loceklis Edgars Bricis prognozē, ka decembrī tarifs varētu būt vēl augstāks, jo dabasgāzes cenai ir tendence palielināties. Savukārt Koknesē no 1. oktobra tarifs paaugstināsies un būs 67,53 eiro par megavatstundu. Bet Pļaviņās oktobrī tarifs ir noteikts 81,35 eiro par megavatstundu.

Kultūras ministrija reģistrējusi Limbažu novada ģerboni. Tā zīmējumā redzams sudraba buru kuģis zilā laukā, kas atspoguļo nozīmīgu vēstures faktu - deviņos novada jūrmalas piekrastes ciemos savulaik tikuši būvēti buru kuģi. Savukārt sarkano ķieģeļu mūra fragments ir aizgūts no Limbažu pilsētas ģerboņa, kas apstiprināts 1925.gadā, un simboliski attēlo piecu pilsētu klātbūtni - Ainažus, Aloju, Limbažus, Salacgrīvu un Staiceli.

Turpinām ziņas

Līdzekļu taupības nolūkos Rēzeknē pagaidām neatvērs pilsētas Sporta pārvaldes peldbaseinu. Visu vasaru Rēzeknes iedzīvotājiem un pilsētas viesiem bija iespēja apmeklēt Rēzeknes Olimpiskā centra āra peldbaseinu, kas septembrī noslēdza savu sezonu. Līdz ar to bija ierasts, ka oktobra sākumā tā vietā sāk darboties Rēzeknes valstspilsētas Sporta pārvaldes peldbaseins Rūpnīcas ielā 11. Tomēr šogad, ņemot vērā rīcības plānu pašvaldības finanšu krīzes pārvarēšanai, pilsētas slēgtā peldbaseina atvēršana tiek atlikta uz nenoteiktu laiku.

Šoruden otro gadu pasniegtas "Jūrmalas vēsturiskās arhitektūras balvas", lai atzīmētu iepriekšējā gadā viskvalitatīvāk atjaunotās, restaurētās un pārbūvētās kultūrvēsturiskās ēkas Jūrmalā. Par uzvarētāju atzīta senas zvejnieku mājas rekonstrukcija Dzintaru prospektā 41. Šis ir viens no retajiem Jūrmalas zvejnieku māju apbūves paraugiem, kura atjaunošanā izmantota vēsturiskā s viss vēsturiskais aspekts. Projekta autores ir arhitektes Liene Griezīte un Aiga Rozentāle-Baiža. Šis ir viens no retajiem Jūrmalas zvejnieku māju apbūves paraugiem, kura atjaunošanā izmantots vēsturiskais autentiskums. Konkurss "Jūrmalas vēsturiskās arhitektūras balva" dibināts, lai veicinātu Jūrmalas unikālās un augstvērtīgās arhitektūras saglabāšanu un izteiktu atzinību ēku īpašniekiem par ieguldījumu pilsētas kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā. 

Un vēl

Septembrī “Meža dienās 2023” Līvānu novada izglītības iestāžu audzēkņi un pašvaldības darbinieki kopā ar Cūkmenu pilsētas parkā iestādīja 62 kokus, tādejādi radot jaunu atpūtas vietu – “Mini labirintu”. Parkā izveidota arī sajūtu taka no dabas materiāliem, kā arī uzstādīta atkritumu urna un koka soliņš.

Atstājiet komentāru