2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 4.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 4.oktobrī

Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

28. septembra Preiļu novada domes kārtējā sēdē domes deputāti lēma par priekšsēdētāja vietnieci izglītības, kultūras un labklājības jautājumos ievēlēt līdzšinējo Riebiņu vidusskolas direktori un Preiļu novada domes deputāti Inetu Anspoku. Izskatot jautājumu par domes priekšsēdētāja vietnieka amata pienākumiem un izvērtējot darba apjomu, Preiļu novada domes priekšsēdētājs uz 28. septembra domes sēdi virzīja priekšlikumu – atgriezties pie domes vadības modeļa, kad priekšsēdētājam bija divi vietnieki: vietnieks infrastruktūras jautājumu jomā un vietnieks izglītības, kultūras un labklājības jomā. Preiļu novada domes deputāti lēma izdarīt grozījumus Preiļu novada domes amatpersonu, Preiļu novada pašvaldības centrālās administrācijas struktūrvienību un tās iestāžu darbinieku amatu sarakstā un grozīt amata nosaukumu no domes priekšsēdētāja vietnieks uz domes priekšsēdētāja vietnieks infrastruktūras jautājumos un iekļaut jaunu amatu – domes priekšsēdētāja vietnieks - izglītības, kultūras un labklājības jautājumos.

Zemā pasta pakalpojumu pieprasījuma dēļ 25. septembrī mainījās Preiļu novada Aglonas pasta nodaļas darbības modelis un darbalaiks, pielāgojot to iedzīvotāju reālajām vajadzībām. No minētā datuma Aglonā visus pasta pakalpojumus katru darbdienu, pirmdienās–piektdienās, no pulksten 8. līdz 9. nodrošina Aglonas kultūras nama telpās Somersētas ielā 34, kas ir līdzšinējā pasta nodaļas adrese, taču citās telpās. Tāpat kā līdz šim iedzīvotājiem pieejami visi pasta pakalpojumi un arī citi pakalpojumi, kurus nodrošina “Latvijas Pasts". Ārpus pasta pakalpojumu sniegšanas vietas darbalaika iedzīvotāji varēs izvēlēties pasta pakalpojumu saņemšanu savā dzīvesvietā pēc pieprasījuma. 

Turpinām aktualitātes

Lai nodrošinātu visiem Preiļu novada iedzīvotājiem vienotu atkritumu apsaimniekošanas sistēmu un nosacījumus, sākot no 1. novembra SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” uzsāks sadzīves atkritumu apsaimniekošanu bijušajā Riebiņu novada un Aglonas pagasta teritorijā, pamatojoties uz pašvaldības deleģējuma līgumu ar SIA “PREIĻU SAIMNIEKS”. Jaunā atkritumu apsaimniekošanas maksa no 1. novembra būs 26,95 eiro par kubikmetru bez PVN.  Atkritumu apsaimniekošanas maksa sastāvēs no SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” daļas  - 13,68 eiro kubikmetrā bez PVN, kurā ietilpst sadzīves atkritumu apsaimniekošana – savākšana, pārvadāšana, pārkraušana, uzglabāšana, kā arī no SIA “AADSO” daļas - 13,27 eiro kubikmetrā bez PVN, kas ietver Dabas resursu nodokli un nešķiroto sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifu, ko apstiprina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija.

Jāatzīmē, ka SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” tarifa daļa līdz šim nav mainījusies kopš 2017. gada. Savukārt, šī gada pakalpojuma maksas paaugstinājums SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” klientiem radās Dabas resursu nodokļa pieauguma no 1.janvāra un SIA “AADSO” nešķiroto atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifa paaugstinājuma rezultātā no 1.augusta. Plašāka informācija pieejama Preiļu novada pašvaldības mājaslapā.

Preiļu novada Labklājības pārvalde līdz 10. oktobrim aicina atsaukties pašvaldībā deklarētos iedzīvotājus, kuriem būtu nepieciešams atbalsts mājokļu vides pieejamības nodrošināšanā. Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna pasākumā “Atbalsta pasākumi cilvēkiem ar invaliditāti mājokļa vides pieejamības nodrošināšanā” tiek plānots atbalsts personām ar invaliditāti. Projektā var veikt gan individuālā mājokļa pielāgošanu, gan koplietošanas telpu pielāgošanu, tajā skaitā pandusu vai pacēlāju ierīkošanu. Nepieciešamo pielāgojuma veidu un apjomu nosaka individuāli. Papildu informācija par personām, kuras kvalificējas atbalstam, kā arī iesnieguma veidlapa pieejama Preiļu novada mājaslapā 26.septembrī publicētajā rakstā par šo tēmu.

Un vēl

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” Santehnisko darbu un avārijas dienests informē, ka, gatavojoties apkures sezonai, tuvākajā laikā tiks veikta apkures sistēmas uzpilde daudzdzīvokļu mājās Preiļos, līdz ar to lūgums iedzīvotājiem, kuriem kādu iemeslu dēļ dzīvoklī ir noņemti apkures radiatori un vēl nav pievienoti atpakaļ, parūpēties par to pievienošanu atpakaļ sistēmai, tādā veidā izvairoties no nepatīkamām avārijas situācijām. Ja ir nepieciešama konsultācija vai palīdzība, aicinām sazināties ar Avārijas dienestu, zvanot uz tālruņu numuriem - 65307085, 29397974.

Atstājiet komentāru