2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 9.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 9.oktobrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Aizkraukles novada dome pašvaldības izpilddirektora vietnieka amatā no šodienas, 9. oktobra uz pieciem gadiem apstiprināts Gvido Liepiņš, kurš pretendentu izvērtēšanas divās kārtās ieguva vislielāko punktu skaitu.   Pašvaldība informē, ka izsludinātajai vakancei pieteicās septiņi pretendenti. Ar domes lēmumu izveidotā konkursa atlases un vērtēšanas komisija pirmajā kārtā izvērtēja visus saņemtos pieteikumus un iesniegtos dokumentus atbilstoši konkursa nolikumam un otrajai kārtai izvirzīja piecus pretendentus. Otrajā kārtā, ievērojot domes apstiprinātos atklātā konkursa nolikuma kritērijus, vislielāko punktu skaitu ieguva Gvido Liepiņš.

Saistībā ar aizdomām par pašvaldības interesēs izkrāptu Eiropas Savienības fondu naudu Līvānos sākts jauns kriminālprocess, svētdienas vakarā vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "de facto". Raidījums ziņo, ka nupat par Līvāniem sākts jauns kriminālprocess, kur, gluži pretēji, varētu izrādīties, ka konkrēto ielu remonts nav bijis vajadzīgs nevienam uzņēmējam. Tāpēc dome savulaik ķērusies pie radošiem risinājumiem, piemēram, izdomāja, ka, noasfaltējot ielu līdz tai piederošam graustam, varētu atrasties gribētāji to iznomāt un investēt vismaz pusmiljonu, lai izveidotu viesu namu vai SPA centru. "de facto" zināms, ka Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde septembra vidū saistībā ar Līvānu ielu atjaunošanas projektu uzsāka kriminālprocesu "par iespējamām krāpnieciskām darbībām" no pašvaldības puses. Valsts policijā šo faktu apstiprināja, norādot, ka no tālākiem komentāriem atturēsies, jo izmeklēšana esot sākuma stadijā. Plašāk lasiet portālā radio1.lv.

Ņemot vērā vēsos un vējainos laika apstākļus, kā arī iedzīvotāju lūgumus, Līvānu novada domes izpilddirektors izdevis rīkojumu par apkures sezonas uzsākšanu novadā. Apkure tiek pieslēgta gan daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās, gan izglītības iestādēs un citās pašvaldības ēkās.  Arī šajā apkures sezonā SIA “Līvānu siltums” piegādātās siltumenerģijas tarifs saglabājas līdzšinējā apmērā - 76,32 eiro par megavatstundu bez PVN.

Turpinām ziņas

Septembrī Riebiņu multifunkcionālajā jaunatnes iniciatīvu centrā ""Pakāpieni" projektā "Solis uz priekšu!" norisinājās apmācības jauniešiem, kuru rezultātā tika izveidota Preiļu novada Jauniešu dome. Tā sastāvēs no 18 jauniešiem, pārstāvot gandrīz visa novada teritoriju - Preiļus, Aizkalni, Riebiņus, Aglonu, Vārkavu. Taču arī turpmāk ikvienam jaunietim, kurš vēlas un ir motivēts darboties, ir iespēja pieteikties un būt ievēlētam, papildinot Jauniešu domes sastāvu, pauž pašvaldībā. Par Jauniešu domes priekšsēdētāju izvēlēta Beāte Cirša, bet par vietniekiem Megija Lukjanoviča, Ieva Valaine un Gustavs Briška. Arī pārējiem dalībniekiem uzticētas savas atbildības un pārraudzības jomas. Projekts tiek īstenots Jaunatnes politikas valsts programmas 2022-2024.gadam atklātā projekta konkursā "Atbalsts jaunatnes politikas īstenošanai vietējā līmenī".

Daugavpils Reģionālajā slimnīcā atklāta jauna, moderna angiogrāfijas iekārta, kas ļaus mediķiem nodrošināt nepārtrauktu neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu pacientiem ar dažādām asinsvadu slimībām, kā arī pavērs plašākas iespējas palīdzēt tā saucamajiem smagajiem pacientiem. Jaunās iekārtas iegāde izmaksājusi 1,2 miljonus eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. 

Un vēl

Šogad jau 12. reizi tradicionālajos Ābolu svētkos, kas notika sestdien Dārzkopības institūtā Dobelē, tika pasniegts augstākais augļkopības nozares apbalvojums – “Ābolu ordenis”. Apbalvojums tiek piešķirts par augstu profesionālo meistarību, kas ir sekmējusi nozares atpazīstamību un attīstību. Ābolu ordeņa kavaliere šogad ir uzņēmēja, SIA “Very Berry” vadītāja Gundega Sauškina. Latvijas Augļkopju asociācija ordeņa kavalieri raksturojot, augstu novērtē viņas ieguldījumu nozares attīstībā. Gundega Sauskina vada uzņēmumu, kas Latvijā augļkopības nozarē darbojas jau vairāk nekā 25 gadus un no nelielas ģimenes saimniecības pārtapis par nozīmīgu un vērā ņemamu Latvijas ogu audzēšanas un pārstrādes uzņēmumu. Tieši Gundegas Sauškinas vadītais uzņēmums bija pirmais, kas Latvijā sāka audzēt lielogu dzērvenes, kā arī sāka eksportēt Latvijas dārzu bagātīgās ražas dāsnās veltes, piedāvājot sulas Skandināvijas, Lielbritānijas un citu valstu iedzīvotājiem. 

Atstājiet komentāru