2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 11.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 11.oktobrī

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Iestājoties aktīvam lapu vākšanas laikam, un liekot uzsvaru uz atkritumu šķirošanas nozīmi gan savā sētā, gan novadā kopumā, SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” 5. oktobrī Preiļu vecajos kapos uzstādīja četrus BIG BAG maisus, kas ir paredzēti tikai un vienīgi kapu atkritumiem – svecēm, plastmasas puķēm, puķu podiem, vāzēm, drātīm, plastmasas maisiņiem un tamlīdzīgiem atkritumiem. SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” lūdz nejaukt šos BIG BAG maisus ar tiem, kas paredzēti zaļajiem atkritumiem un izvietoti pilsētas masīvos priekš sētniekiem, ievērojot kapu teritorijā izliktās norādes pie maisiem un lielajiem atkritumu konteineriem! Esošie lielie būvgružu konteineri, kas jau atrodas kapu teritorijā, turpmāk ir paredzēti biomasai – koku lapām, skujām, smiltīm, kas tiek izmestas kapu kopiņu uzkopšanas rezultātā. Šajos lielajos konteineros aizliegts mest sadzīves un citus šķirotos atkritumus, kas radīti ārpus kapu teritorijas!

28. septembrī biedrība “Ģimeņu atbalsta centrs “Puķuzirnis”” sadarbībā ar biedrību “Latgales reģionālais dzīvnieku mīļotāju centrs” Preiļos uzsāka kanisterapijas nodarbības bērniem. Pirmajā nodarbībā iesaistījās 10 bērni kopā ar saviem vecākiem. Dalībnieki iepazinās ar suņiem, guva informāciju par to, kā pareizi glaudīt suni, kā rīkoties situācijā, kad klāt pieskrien svešs suns, kā arī varēja vest dzīvniekus pavadā, sacensties rāpošanas sacensībās cauri tunelim, pabarot četrkājainos draugus un veikt citas aizraujošas aktivitātes. Kanisterapijas nodarbības turpināsies oktobrī un novembrī, tās tiek plānotas vienu reizi nedēļā un bērniem būs iespēja ar suņiem darboties nelielā grupā. Nodarbības bērniem ir bezmaksas, patiecoties līdzcilvēku veiktajiem ziedojumiem pasākuma “Ziedotāju aplis” ietvaros, ko organizēja Viduslatgales pārnovadu fonds. Papildu informācija: Inese Matisāne, e-pasta adrese pukuzirnis3@inbox.lv

Turpinām aktualitātes

Riebiņu MJIC “”Pakāpieni” 23., 24. septembrī projekta “Solis uz priekšu!” ietvaros norisinājās apmācības jauniešiem, rezultātā izveidojot Preiļu novada Jauniešu domi. Divu dienu apmācībās piedalījās 15 jaunieši, kuri abas dienas pavadīja aktīvi pildot uzdevumus, izstrādājot plānus, iepazīstot viens otru un paši sevi, strādājot gan grupās, gan individuāli, iesaistot dažādos uzdevumos arī citus pašvaldības speciālistus vai uzticības personas. Apmācību laikā izveidoti sociālo tīklu konti saziņai un informācijas apritei starp citiem jauniešiem – Whatsapp, Instagram, TikTok. Apmācību laikā ievēlētas arī nozīmīgas lomas Jauniešu domes darbības nodrošināšanai – par Jauniešu domes priekšsēdētāju izvēlēta Beāte Cirša, bet par vietniekiem Megija Lukjanoviča, Ieva Valaine un Gustavs Briška. Arī pārējiem dalībniekiem uzticētas savas atbildības un pārraudzības jomas. Preiļu novada Jauniešu dome sastāvēs no 18 mērķtiecīgiem, aktīviem, motivētiem jauniešiem, pārstāvot gandrīz visa novada teritoriju – Preiļus, Aizkalni, Riebiņus, Aglonu, Vārkavu, taču arī turpmāk ikvienam jaunietim, kurš vēlas un ir motivēts darboties, būs iespēja pieteikties un būt ievēlētam, papildinot Jauniešu domes sastāvu.
           

20. oktobrī plkst. 11.00 Riebiņu Kultūras namā notiks ekumēnisks labdarības pasākums “Lūgšanu brokastis”. Lūgšanu brokastis ir vieta un laiks, kad labas gribas cilvēki, kuriem ir svarīgas kristīgās vērtības, var kopā lūgt Dievu, apliecināt savu cilvēcību un rast mierinājumu Dieva klātbūtnes apziņā un labvēlīgu līdzcilvēku sabiedrībā.
Pasākuma viesi: 2022. gada Eiropas cilvēks Latvijā Reinis Pozņaks, mūziķi Guntars Račs un Edvards Strazdiņš, dziesminieks Kārlis Kazāks, mūzikas izpildītāji – mūsu novadniece Ilze Grēvele-Skaraine un Ainārs Kiserovskis. Pasākumu vadīs prāvests Guntars Skutels un Preiļu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Piskunova. Katru reizi Lūgšanu brokastu ziedojums nonāk kāda cildena mērķa īstenošanai. Šogad vāksim ziedojumus Preiļu un Līvānu novada iedzīvotājiem, kuri nonākuši grūtībās vai nelaimē. Ieeja pasākumā ar ielūgumu un ziedojumu 30,00 eiro apmērā. Ielūgumus var iegādāties Viduslatgales pārnovadu fonda birojā Tirgus laukumā 1, Preiļos. Papildu informācija, zvanot uz tālruni 28370261 vai rakstot uz e-pasta adresi vlpf@inbox.lv. Uz pasākumu aicina nodibinājums “Viduslatgales pārnovadu fonds”. Pasākums notiks sadarbībā ar Preiļu novada pašvaldību.

Un vēl

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS”, kliedējot Preiļu telpā izskanējušās nepatiesās baumas par Apbedīšanas pakalpojumu dienesta iespējamu slēgšanu, informē, ka šī uzņēmuma struktūrvienība joprojām turpina savu darbību, nodrošinot pakalpojumu pieejamības nepārtrauktību. Pēc ilgākas prombūtnes Apbedīšanas pakalpojumu dienesta vadītājas amatā atgriezusies Jana Veigule, kura ar lielu atbildību, atdevi un enerģiju jau daudzus gadus iepriekš vadījusi dienestu, un šobrīd apņēmības pilna turpinās strādāt, liekot uzsvaru uz pakalpojumu kvalitāti, attīstību un pieejamību. Pielietojot individuālu pieeju aizgājēja tuvinieku vēlmēm, apbedīšanas pakalpojumu dienests piedāvā iegādāties visu bērēm nepieciešamo atribūtiku un piederumus – zārkus un krustus, dažādu veidu sēru lentas, svečturus, sveces, austas vilnas segas, pārsegus, kā arī apģērbu aizgājējiem – kleitas, uzvalkus, kurpes. Iespējams, nākotnē dienests piedāvās arī ar lielu rūpību pašu darinātus rituālos aksesuārus – šallītes, lakatus, rituālos pārsegus, kā tas ir bijis arī agrāk. Apbedīšanas pakalpojumu dienests veic arī kapa vietu ierādīšanu un uzskaiti Preiļu pilsētas kapos, piedāvā kapličas nomu bēru ceremonijai. Papildus, saskaņā ar Preiļu novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem, veic arī pilsētas kapu uzturēšanu un apsaimniekošanu.

Atstājiet komentāru