2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Novadu iņas 2023.gada 17.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Novadu iņas 2023.gada 17.oktobrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00
Jauns tilts pār Salacu jāizbūvē divu gadu laikā, pēc tikšanās ar Limbažu novada domes priekšsēdētāju Dagni Straubergu norādījis satiksmes ministrs Kaspars Briškens. Viņš atzīmē, ka tilts pār Salacu Salacgrīvā ir nacionālas nozīmes kritisks infrastruktūras objekts - gan tā savienojamības nozīmē ar "Via Baltica", gan valsts kopējā drošības arhitektūrā. Jauna tilta pār Salacu būvprojekts ir izstrādāts un iesniegts Militārās mobilitātes projektu pieteikumu atlases uzsaukumā Eiropas Klimata, infrastruktūras un vides izpildaģentūrā, kur projektu īstenošanai, projekta apstiprināšanas gadījumā, tiks piešķirts finansējums no Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta. 

Uzņēmums "Latvian Catering Company", kas iegādājies restorānu "Sēnīte", plāno atjaunot tā darbību. Uzņēmuma īpašnieks Rolands Zujevičs atzīmē, ka iegādātā ēka ir apmierinošā tehniskā stāvoklī un pirmie darbi būs novērst telpu stāvokļa pasliktināšanos, kā arī veikt teritorijas sakopšanu. Jau ziņots, ka restorānu "Sēnīte" Siguldas novadā ar 1,5 hektāru zemesgabalu iegādājies uzņēmums, kas nodarbojas ar pilna servisa pasākumu organizēšanu Latvijā.Tāpat arī vēstīts, ka savulaik slavenais restorāns "Sēnīte" iekļauts aizsargājamo valsts kultūras pieminekļu sarakstā, kas nozīmē, ka padomju laika ēkas saimnieki nedrīkst nojaukt. 

Rēzeknes pilsētas domes deputāti apsver štatu samazināšanu Rēzeknes pamatskolas-attīstības centrā, kur mācās bērni ar smagiem funkcionāliem un attīstības traucējumiem. Rēzeknes pilsētas domes Finanšu un budžeta komitejas sēdē deputāti lēma par tālāku pašvaldības izdevumu samazināšanu. Cita starpā deputāti sprieda par grozījumiem Rēzeknes pamatskolas-attīstības centra amatu sarakstā. Šajā pamatskolā mācās 140 bērni ar dažādiem funkcionāliem un attīstības traucējumiem. Komitejā izskanēja priekšlikums samazināt 10 darbinieku štata vietas, tai skaitā aukļu un fizioterapeita amata vietu, lai ekonomētu 120 tūkstoši eiro. Tomēr izskanējis arī viedoklis, ka fizioterapeitu tomēr varētu atstāt, un gala lēmums tiks pieņemts domes sēdē.

Kā jau vēstīts, Rēzeknes pilsēta ir nonākusi finansiālās grūtībās. Finanšu ministrija 24.augustā, atbildot uz Rēzeknes aizņēmumu pieteikumiem, informējusi pašvaldības domi, ka pašvaldībai šobrīd nav iespējams saņemt jaunus aizņēmumus.Rēzeknes pilsētas dome šogad 1.septembrī pieņēma finanšu stabilizācijas pieteikumu, kuru jāapstiprina Finanšu ministrijai un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai. Rēzeknes pilsētas pašvaldības finanšu stabilizācijai līdz gada beigām tobrīd bija nepieciešami vairāk kā seši miljoni eiro.

Turpinām ziņas

Āfrikas cūku mēris pagājušajā nedēļā Latvijā konstatēts sešām mežacūkām, kamēr nedēļu iepriekš saslimšana tika konstatēta trim mežacūkām, liecina Pārtikas un veterinārā dienesta publiskotā informācija. Saslimšana pagājušajā nedēļā konstatēta divām mežacūkām Gulbenes novada Lejasciema pagastā, divām mežacūkām Cēsu novadā - vienai mežacūkai Liepas un vienai Stalbes pagastā, kā arī divām mežacūkām Jēkabpils novadā -  vienai Elkšņu pagastā un vienai Rites pagastā. Tādējādi mežacūku populācijā mēris šogad Latvijā konstatēts kopumā 806 mežacūkām 24 novadu 134 pagastos.

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" izsludinātajā atklātajā konkursā būvniecības uzņēmumiem Turaidas muzejrezervāta galvenās ieejas tiešā tuvumā esošo stāvlaukumu labiekārtošanai saņemti septiņi piedāvājumi. Projekts paredz paplašināt un izbruģēt stāvlaukumus Turaidas muzejrezervāta galvenās ieejas tiešā tuvumā, pēc pārbūves tajos būs vieta 162 automašīnām. Ir paredzētas 142 vieglo auto stāvvietas, četras kemperu stāvvietas, 11 tūristu autobusu stāvvietas un piecas invalīdu stāvvietas. Tāpat tiks izbūvēts teritorijas apgaismojums, gājēju ietves, soliņi un atkritumu tvertnes. Teritorijas labiekārtošanas projekts paredz arī atjaunot 19. un 20.gadsimta mijā būvēto dampšķūni, tajā tiks paredzēta vieta tirdzniecībai vasaras sezonā.

Un vēl

Biedrība "Taureņa efekts" atjaunojusi Latvijas bērnunamu vajadzību sarakstu, apkopojot aktuālās nepieciešamības, lai atvieglotu ziedojumu izvēli. Apzinot bērnunamus, tika noskaidrots, ka Kurzemes reģionā nepieciešamas galda un atjautības spēles brīvā laika aktivitātēm, kā arī virtuves priekšmeti un iekārtas - dvieļi, katli un pannas, kā arī mikseris un blenderis. Vidzemes reģionā nepieciešamas mēbeles telpu iekārtošanai bērniem, piemēram, kastes rotaļlietu glabāšanai, kumodes, datorkrēsli, naktslampiņas, kā arī elektronikas preces. Tuvojoties ziemai, saņemts aicinājums ziedot līdzekļus arī slidsoļa slēpēm un slēpju zābakiem tiem bērniem, kuri mērķtiecīgi trenējas slēpošanā un piedalās sacensībās. Zemgalē un Latgalē nepieciešams sporta inventārs, kā arī galda spēles, puzles, lego un piederumi radošām aktivitātēm, piemēram, krāsojamās grāmatas, zīmuļi, flomāsteri, rokdarbu komplekti un citi.  Vairāk informācijas biedrības mājaslapā taurenaefekts.lv.

Atstājiet komentāru