2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2023.gada 18.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2023.gada 18.oktobrī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Ņemot vērā to, ka vidējā āra gaisa temperatūra vairāk kā trīs diennaktis nepārsniedza +8 °C, 11. oktobrī SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” Siltumapgādes daļa informēja, ka visā Preiļu pilsētā uzsāks apkures pieslēgšanu. Sarežģījumu vai avārijas situāciju gadījumos apkures pieslēgšanas procesā un arī pēc tā SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” aicina sazināties ar Avārijas dienestu, zvanot uz tālruņiem - 65307085, 29397974.

14. oktobrī Preiļu novada Kultūras centrā norisinājās attīstības un sarunu forums "Vieta. Sabiedrība. Izaugsme.”, jeb iedzīvotāju sanāksme, kuras laikā bija iespēja sanākt kopā, vērtēt sava novada dzīves kvalitāti un pieņemt lēmumus par pārmaiņām, ko vēlas piepildīt jau tuvākajā nākotnē. Forumu īstenoja ar mērķi iedibināt iedzīvotāju līdzdalības tradīcijas dialoga veidošanā, sarunu kultūras attīstībā, vietējās attīstības plānošanā un plānotā īstenošanā, pilnveidojot sadarbības mehānismu starp dažādām sabiedrības grupām un sektoriem. Diskusijās piedalījās Preiļu novada pašvaldības un domes vadība, nevalstisko organizāciju pārstāvji, kā arī izglītības, attīstības un uzņēmējdarbības speciālisti no Preiļu un citiem novadiem. Sarunu centrā bija Preiļu novada nākotne un galvenie stratēģiskie mērķi, kas izvirzīti nākamajai desmitgadei – pievilcīga dzīves vide, aktīva uzņēmējdarbība, labklājīga sabiedrība un vieda pārvaldība.

Pēc diskusijām ikvienam interesentam bija iespēja iesaistīties radošajās darbnīcās: sadaloties komandās, pasākuma apmeklētāji kaldināja Preiļu parka un pils attīstības plānus, iesaistījās multimediju darbnīcā un filmējās video, atbildot uz jautājumiem par Preiļu pili, uzklausīja prezentāciju par plānoto atpūtas parka “Žika laukums” izbūvi Preiļos un izteica savus ierosinājumus projektētājiem, kā arī paši mazākie foruma apmeklētāji varēja radoši pavadīt pēcpusdienu LEGO biedrības “LatLUG” vadītajā darbnīcā “Lego Preiļi”. Pasākuma izskaņā tika piedāvāta vakara CIGUN nodarbība un Tibetas dziedošo trauku meditācija.

Turpinām aktualitātes

Neformālās izglītības programma  “Digitālo pakalpojumu izmantošana ikdienas dzīves situāciju risināšanā” piedāvā septiņās nedēļas apgūt septiņus modulus. Programmas mācību satura apguvē iespējams apgūt visus moduļus vai arī izvēlēties dažus. Mācoties: apgūst e-paraksta (eID kartes) lietošanu; iepazīst digitālos rīkus; iemācās, kā darbojas e-pakalpojumi; apgūst spēju orientēties personas datu aizsardzības un drošības jautājumos; iepazīstas ar portāla Latvija.lv pakalpojumiem un pensijas uzkrājumu veidošanas būtību. Nodarbības notiks klātienē: Preiļos, Aglonā, Vārkavā un Preiļu novada teritorijā pēc pieprasījuma. Pieteikšanās anketa pieejama Preiļu novada pašvaldības mājaslapā, pieteikties iespējams arī zvanot uz tālruni 26162423, vai rakstot uz e-pasta adresi solvita.kibere@preili.lv. Pieteikties kursiem iespējams līdz 27. oktobrim.

Jau sesto gadu pēc kārtas 9. oktobrī Preiļu Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi un pedagogi devās uz netālo Babru sādžu Preiļu pagastā, vietu, kur šūpulis kārts izcilajam komponistam Jānim Ivanovam. Audzēkņi klausījās stāstus par Jāņa Ivanova bērnību un skolas gaitām, neatlaidību un apbrīnojamo vēlmi apgūt klavierspēli un studēt Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā. Visiem kopā bija iespēja pārlapot viņa iespaidīgo simfonisko darbu klāstu, kā arī pievērst uzmanību specifiskajiem žanriem instrumentālajā un vokālajā mūzikā. Sveicot Jāni Ivanovu dzimšanas dienā, bija iespēja izdziedāt tautasdziesmas, vērot fantastiskās dabas ainavas un kaldināt iespējamos vokalīžu nosaukumus. 

Savukārt 10. oktobrī Preiļu Mūzikas un mākslas skolas koncertzālē tika rīkots piemiņas pasākums par godu izcilajam komponistam Jānim Ivanovam. Šogad akcents tika likts uz vārdu “pedagogs” - pasākumā tika runāts gan par pedagogiem Jāņa. Ivanova mūzikas apguves ceļā, gan par paša komponista kompozīcijas klasē izaudzināto jauno mūziķu plejādi.

Un vēl

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” Santehnisko darbu brigāde veikusi inženiertehnisko komunikāciju maiņu uzņēmuma pārvaldībā esošajās daudzdzīvokļu mājās Daugavpils ielā 70 un A. Upīša ielā 3.

Daugavpils ielā 70 veikta aukstā, karstā ūdens guļvadu maiņa līdz stāvvadu noslēgventiļiem (ieskaitot). Papildus nomainīti kanalizācijas guļvada posmi, kuri bija avārijas stāvoklī. Nomainīts jauns no maģistrālā ūdensvada pienākošais aukstā ūdens ievads mājā. Darbi veikti saskaņā ar mājas iedzīvotāju kopsapulcē pieņemto lēmumu par plānoto darbu 2023. gadam nepieciešamību. Andreja Upīša ielā 3 divos dzīvokļos nomainīti avārijas stāvoklī esoši kanalizācijas, aukstā, karstā ūdens stāvvadi. Mājas trešajā kāpņu telpā nomainīts jumta lietus notekūdeņu posms. 

Turpmāk plānotie darbi - Viļānu ielas 2 kāpņu telpā esošo kanalizācijas guļvadu maiņa līdz savācējakai. Kā arī apstiprināta izmaksu tāme aukstā ūdens guļvadu maiņai Cetlnieku ielā 1.

Atstājiet komentāru