2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 19.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 19.oktobrī

Radio1 novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Preiļu novadā pabeigta divu industriālo zonu būvniecība. Ar objekta noliktavu ēkas un saistītās teritorijas izbūvi Rietumu ielai piegulošā teritorijā nodošanu ekspluatācijā 11.oktobrī noslēdzās projekts "Uzņēmējdarbības vides uzlabošana un investīciju piesaistes veicināšana Preiļu novadā". Iecerēts, ka šī projekta realizācija sniegs iespēju būtiski uzlabot novada ekonomisko stāvokli, jo ir izbūvētas teritorijas uzņēmējdarbībai, sakopta vide, radītas jaunas darba vietas un ieguldītas privātās investīcijas. Objekts kopš 2021.gada 30.decembra publiskas izsoles rezultātā tiek iznomāts SIA "Preiļu putni". Būvniecības kopējās izmaksas ir 1 miljons 124 tūkstoši 248 eiro. 

Aglonas tradicionālo Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku nodrošināšanai nākamgad nepieciešami 218 tūkstoši 740 eiro. Vakar valdība atbalstīja Tieslietu ministrijas sagatavoto tiesību akta projektu "Par valsts nozīmes pasākumu starptautiskas nozīmes svētvietā Aglonā un tā nodrošināšanas un drošības plānu 2024.gadam", kurš paredz, ka svētku nodrošināšanai 2024.gadā nepieciešami vairāk kā 200 tūkstoši eiro. Dievmātes Debesīs uzņemšanas svētki Aglonā nākamgad notiks kā ierasts no 12. līdz 15.augustam.

Līvānos uzsākti apvienotā velo un gājēju celiņa izbūves darbi,  lai nodrošinātu velobraucēju un gājēju drošu nokļūšanu līdz Grīvas aktīvās atpūtas parkam. Izbūves darbus finansē Līvānu novada pašvaldība. Grīvas aktīvās atpūtas parku veido, attīsta un uztur biedrība “Veloklubs Līvāni” sadarbībā ar Līvānu novada pašvaldību. Daudzfunkcionālajā trasē var skriet, nūjot un braukt ar velosipēdu, ziemā arī slēpot. Vēl pirms 10 gadiem tur bija tikai mežs, bet gadu gaitā, biedrībai sadarbībā ar pašvaldību īstenojot dažādus projektus un piesaistot finansējumu, tapusi aktīvās atpūtas trase ar apgaismojumu, autostāvlaukumu, tualetēm un citiem infrastruktūras elementiem. 

Turpinām ziņas

Aizkraukles novadā viesojās Amerikas Savienoto Valstu starptautisko attiecību un drošības politikas studentu grupa, lai studiju brauciena laikā pētītu un apgūtu Baltijas valstu pieredzi un izaugsmi. Šogad kā viens no pieturas punktiem izvēlēta Aizkraukle. Šī projekta koordinators Latvijā Jānis Kreilis stāsta, ka Aizkraukles pilsēta ļoti iederējās šī gada studiju plānā – padomju laikā būvēta pilsēta, vietējā muzejā iespējams apskatīt autentiskas šī perioda lietas, gan mēbeles un to tradicionālo izkārtojumu, gan rotaļlietas un citus aizvadītā gadsimta otrās puses priekšmetus, kas ļauj izprast un labāk iepazīt dzīvi šajā vēstures posmā.

Aicina piedalīties foto orientēšanās spēlē “Būt jaunam Ogrē” 21.-22.oktobrī. Izstaigāt rudens iekrāsoto Ogri, atrodot 15 foto vietas - tieši tik, cik gadus kopš restarta aktīvi darbojas 1969.gadā dibinātais foto klubs “Ogre”! Piedalīties spēlē var visu vecumu dalībnieki komandās no 1 līdz 5 cilvēkiem. Dalībniekiem pēc apraksta būs jāatrod 15 vietas Ogrē, jāuzņem fotogrāfijas, kas līdz svētdienas pusnaktij jānosūta organizētājiem. Starp vairākām pareizajām atbildēm uzvarētājus noteiks izloze. Tiks atzīmētas arī  interesantākās fotogrāfijas. Dalību jāpiesaka līdz 20.oktobrim, sūtot e-pastu ar dalībnieku skaitu un komandas nosaukumu uz info@fotoklubsogre.lv 

Un vēl

Oktobra lietavu ietekmē ūdens līmenis straujāk cēlies Vidzemes upēs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Lielākais ūdens līmeņa kāpums - trīs metri pēdējo divu nedēļu laikā - reģistrēts Lielajā Juglā pie Zaķumuižas. Ūdens līmenis turpina pakāpeniski paaugstināsies. Mazajā Juglā un arī Ogres lejtecē ūdens līmenis kāpis par aptuveni metru, Gaujā pie Siguldas - par 1,4 metriem. Gaujas pietekā Amatā pie Melturiem ūdens līmenis svārstās ap 1,2 metriem virs novērojumu stacijas nulles punkta - ūdens līmenis ir pietiekami augsts sekmīgai laivošanai. 

Aiviekstē pie Lubānas ūdens līmenis pēdējās divās nedēļās cēlies par 60 centimetriem, Daugavā ūdens līmeņa kāpums bijis mazs. Arī vairākās Latgales upēs ūdens līmenis nav paaugstinājies. Savukārt Kurzemes un Zemgales upēs ūdens līmenis cēlies ar dažādu intensitāti. Misā pie Lielveisiem un Irbē pie Irbenes tas kāpis par aptuveni diviem metriem, lielā daļā Kurzemes upju ūdens līmenis ir metru augstāks nekā mēneša sākumā.

Atstājiet komentāru