2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Novada ziņas 2023.gada 24.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Novada ziņas 2023.gada 24.oktobrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Gatavojoties Latvijas 105.dzimšanas dienai, Talsu novada pašvaldība aicina ikkatru uzvilkt tautastērpu vai tautisku tērpu, kas vizuāli asociē piederību Talsu novadam, un piedalīties video apsveikuma filmēšanā. Filmēšana paredzēta 4.novembrī no Talsu Sauleskalna estrādē. Patlaban filmēšana paredzēta divās daļās: Sauleskalna estrādē, kur dejas horeogrāfijā izvīsies Talsu saulītes zīme, un Pilskalnā, kur kustībā tiks apspēlēts Latvijas karogs. Sliktu laikapstākļu gadījumā darbība notiks Talsu Valsts ģimnāzijas aktu zālē. Dalībniekus spēcinās silta zupa.

No 28.oktobra bijušās Latvijas Bankas Kuldīgas nodaļas ēkā atklās Kuldīgas novada muzeja krājuma ekspozīciju "Ceļojums muzeja krājumā". Ekspozīcija ļaus iepazīt iepriekš neredzētus muzeja krājumus un izzināt Viduskurzemes vēsturi. Ekspozīciju veidos sešas tematiskās daļas "Nauda un Latvijas Banka Kuldīgā", "Arheoloģiskie priekšmeti - vēstures liecinieki", "Tradicionālais dzīvesveids Viduskurzemē", "Priekšmetu stāsti par Kuldīgu", "Lādes - vērtību glabātājas" "Trīssimt gadi muzeja kolekcijās".

Ilmāra Gaiša Kokneses vidusskolas padome aicina skolēnus un skolotājus iesaistīties pārģērbšanās nedēļā, kas skolā norisināsies no 30. oktobra līdz 3. novembrim. Katra diena tajā veltīta kādai tēmai — pirmdien jāizvēlas apģērbs, kas raksturīgs kādai profesijai, otrdien ir Halovīna tēma, trešdien aicināti tērpties kā populārās lelles Bārbija un Kens, ceturtdien ar tērpu palīdzību varētu demonstrēt, kādi izskatīsimies vecumdienās. Piektdien, uz skolu nākot, mācību piederumus var likt jebkur, tikai ne mugursomā. Ņemot vērā to, cik skolēnu iesaistīsies šajā pasākumā un cik aktīva būs skolotāju līdzdalība, tiks noteikta un apbalvota aktīvākā klase un skolotājs.

Turpinām ziņas

Liepājā sajūsmas pilni uz burinieka "Libava" klāja kāpa 97 Rīgas Tehniskās universitātes Liepājas Jūrniecības koledžas pirmkursnieki, lai svinīgā ceremonijā saņemtu uzplečus. Tos turpmāk papildinās jaunas zelta svītras, kas ir kā apliecinājums katram pabeigtajam mācību gadam. Šī bija pirmā reize, kad svinīgā uzpleču saņemšana norisinājās uz kuģa klāja atklātā jūrā. Liepājas Jūrniecības koledžas pirmkursnieki savus uzplečus saņēma uz senlaicīgā burinieka "Libava". Ceremonijā audzēkņi deva svinīgu solījumu jūrai un apliecināja piederību jūrnieku saimei. Šogad pirmajā kursā uzņēma par 30 jauniešiem vairāk nekā pērn, kopumā 97. Skolas vadība novērojusi, ka interese par jūrniecības studijām pieaug.

Kadrējumu zīmēšana, skaņas ieraksts, mūzikas kompozīcija un skatuves runa latgaliešu valodā – šīs ir tikai dažas no prasmēm, kuras daļēji improvizētā veidā apgūst Viļānu Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi. Kopīgiem spēkiem strādāts pie izglītojošas animācijas filmas veidošanas, kas vēstīs par tautastērpu kultūru. Galvenā doma ir šo tautastērpu nēsāšanas popularizēšana un tautastērpa tāda kulturāla nēsāšana. Kā lielākie izaicinājumi animācijas veidošanā ir pacietība un improvizācija, kurai jāpiemīt ne tikai pedagogiem, bet arī bērniem. Šī jau ir piektā filmiņa, kuru veido Viļānu Mūzikas un mākslas skolas atbalsta biedrība sadarbībā ar dažādiem māksliniekiem. 

Un vēl

Alūksnes novada pašvaldība ir izsludinājusi konkursu, lai izraudzītos ziemas rallija organizētāju. Konkursu rīko Alūksnes Sporta skola, pamatojoties uz novada pašvaldības domes saistošajiem noteikumiem "Par līdzdarbības līgumu slēgšanu Alūksnes novada pašvaldībā", lai iesaistītu sabiedrību sporta pasākumu norisē. Pieteikumi projektu konkursam jāiesniedz līdz 6.novembrim. Projektam paredzētos līdzekļus piešķir konkursa kārtībā.

Atstājiet komentāru