2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 26.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 26.oktobrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

SIA "Preiļu saimnieks" izsludinājusi konkursu uz valdes priekšsēdētāja amata vietu. Pretendentam jābūt augstākajai izglītībai - akadēmiskajai vai otrā līmeņa augstākajai profesionālajai izglītībai vai maģistra grādam vadībzinātnēs, tehniskajās inženierzinātnēs, tiesību zinātnēs; teicamas valsts valodas zināšanām; vismaz trīs gadu darba pieredzei kapitālsabiedrības vadošā amatā, kā arī citām zināšanām un prasmēm, un nevainojamai reputācijai. Kapitālsabiedrības valdes priekšsēdētājam noteiktais atalgojums ir 2 tūkstoši 500 eiro pirms nodokļu nomaksas. Kandidātu pieteikumus var iesniegt līdz 9.novembra darbdienas beigām.

Aizkraukles novada dome iegādāsies nekustamo īpašumu “Sudmalu sala” Neretā, lai to pilnvērtīgi varētu izmantot sabiedrības vajadzībām.  Aizkraukles novada domē tika saņemts Neretas apvienības pārvaldes iesniegums ar lūgumu atļaut iegādāties nekustamo īpašumu “Sudmalu sala” ar Neretas apvienības teritorijā lielāko brīvdabas estrādi, kurā notiek gan Neretas apvienības, gan novada nozīmīgi pasākumi. Privātīpašnieks piedāvāja nekustamo īpašumu 1,2 hektāru platībā iegādāties par 10 tūkstoši eiro, un domes deputāti vienbalsīgi tam piekrita.  Novadpētieki atzīmē, ka  Sudmalu saliņa radusies ap 18. gadsimtu, kad uzbūvētas dzirnavas, kuras darbojas kopš 1781. gada. Līdz ar dzirnavu dambja izbūvi upe atrada citu gultni, sākot jaunu tecējumu un veidojot salu. 

Aizkraukles novada dome izskatīja Jaunjelgavas apvienības pārvaldes priekšlikumu par ūdensapgādes un kanalizācijas tarifa apstiprināšanu. Siltuma tarifs Jaunjelgavā atšķiras, jo ir dažādi piegādātāji un vairāki cenu ietekmējošie faktori. Pašvaldības administrācijas Finanšu un grāmatvedības nodaļa veica ūdensapgādes un kanalizācijas izmaksu aprēķinu un Aizkraukles novada dome apstiprināja Jaunjelgavas pilsētas ūdensapgādes un kanalizācijas tarifus, kas stāsies spēkā 1. novembrī. Ūdensapgādes tarifs noteikts 1,34 eiro par kubikmetru, bet kanalizācijas — 1,98 eiro par kubikmetru ar PVN.

Turpinām ziņas

Līvānos, Rīgas ielā, sākti apvienotā velo un gājēju celiņa izbūves darbi. Celiņš tiek būvēts, lai nodrošinātu velobraucēju un gājēju drošu nokļūšanu līdz Grīvas aktīvās atpūtas parkam, kuru veido, attīsta un uztur biedrība "Veloklubs Līvāni" sadarbībā ar Līvānu novada pašvaldību. Daudzfunkcionālajā trasē var skriet, nūjot un braukt ar velosipēdu, ziemā arī slēpot. Desmit gadu gaitā, biedrībai sadarbībā ar pašvaldību īstenojot dažādus projektus un piesaistot finansējumu, tapusi aktīvās atpūtas trase ar apgaismojumu, autostāvlaukumu, tualetēm un citiem infrastruktūras elementiem. Jaunizbūvējamā celiņa garums 0,219 kilometri, bet platums - 2,5 metri. Celiņu saskaņā ar iepirkuma rezultātiem par 171 tūkstoti 850 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, izbūvēs SIA "Riviera L". 

Satiksmes ministrija oktobrī paziņoja ceļu satiksmei drošākās valstspilsētas un novadus 2022. gadā, kas pievērš pastiprinātu uzmanību ceļu satiksmes drošībai, ņemot vērā statistikas datus par ceļu satiksmes negadījumiem un veicot iedzīvotāju aptauju. 36 novadu konkurencē, novadu kategorijā 1.vietu ieguvis Varakļānu novads, 2.vietu ieguvis Līvānu novads, kas pirms tam ierindojies 6. vietā, bet 3.vietu ar kritiskāku iedzīvotāju novērtējumu, bet zemiem CSNg rādītājiem ieguvis Alūksnes novads. Līvāni ir viens no eksporta flagmaņiem Latvijā, tādēļ labai ceļu infrastruktūrai ir būtiska nozīme, jo uz Līvāniem strādāt ik dienu brauc vairāki simti cilvēku no apkārtējām pilsētām. 

Un vēl

Sporta un atpūtas bāzē „Smeceres sils” šonedēļ uzsākti darbi, lai noņemtu pārsegumu iepriekšējās ziemās saglabātajam sniegam un jau šajā nedēļas nogalē varētu sākt slēpošanas sezonu. No trīs gadus glabātā sniega tiek novāktas skaidas un zem tām iekonservētais sniegs tiks izmantots ap puskilometru garas trases izveidošanai  400 līdz 500 metru garumā. Madonas bāze šogad būs pirmā vieta Latvijā, kas uzsāks slēpošanas sezonu. Sniegs tiks klāts blakus mežam, neskarot asfalta segumu, lai tie, kuri vēl vēlas, var turpināt treniņus ar rollerslēpēm. 

Atstājiet komentāru