2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 27.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 27.oktobrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Lai labāk izprastu darbinieku vajadzības, pārrunātu un uzlabotu darba rezultātus, kā arī rīkotos atbilstoši Valsts kontroles ieteikumam, Aizkraukles novada dome apstiprinājusi pašvaldības darbinieku novērtēšanas nolikumu, un pirmā novērtēšana jau sākusies.  Saskaņā ar nolikumu darbinieku ikgadējā novērtēšana turpmāk tiks veikta reizi gadā ‒ no 15. oktobra līdz 15. decembrim. Vispirms katram darbiniekam ir jāuzraksta pašvērtējums. Pēc tam darbinieku vērtē tiešais vadītājs, un novērtējumā tiks ņemti vērā gan darbinieka darba līgumā un amata aprakstā noteiktie amata pienākumi, noteiktie mērķi un uzdevumi, kā arī amatam noteiktās kompetences, profesionālā kvalifikācija, personīgais ieguldījums, sadarbība un komunikācija. 

Par Ogres Vēstures un mākslas muzeja vadītājas vietnieku zinātniskajā darbā ar Ogres novada deputātu vienbalsīgu lēmumu apstiprināts mēra Egila Helmaņa partijas biedrs vēsturnieks Ritvars Jansons. Viņš iepriekš ieņēma Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāra amatu, taču valdības maiņas dēļ to zaudēja. Savukārt par Ogres Vēstures un mākslas muzeja vadītāja vietnieci attīstības un plānošanas darbā deputāti vienbalsīgi iecēla režisori Elīnu Cērpu.
Jau ziņots, ka uz abām vakancēm 9.oktobrī pašvaldība bija izsludinājusi atklātu konkursu. 

Konkurss "Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2023" ir iegājis izšķirošajā posmā. Katrā no pieciem plānošanas reģioniem ir izvirzītas četras pašvaldības, kas turpina sacensties par ģimenei draudzīgākās pašvaldības statusu. Kurzemes plānošanas reģionā tās ir - Saldus novads, Liepāja, Ventspils un Tukums. Latgales plānošanas reģionā: Daugavpils, kā arī Līvānu, Preiļu un Ludzas novadu pašvaldības.  Rīgas plānošanas reģionā: Siguldas, Ropažu un Mārupes novadu pašvaldības, kā arī Jūrmala. Vidzemes plānošanas reģionā: Saulkrastu, Madonas, Ogres un Valmieras novadu pašvaldības. Zemgales plānošanas reģionā: Jelgava, kā arī Dobeles, Bauskas un Aizkraukles novadu pašvaldības.

Turpinām ziņas

Rāznas ezera krastus paredzēts stiprināt ar laukakmeņiem, lai tādējādi pasargātu infrastruktūru no ledus krāvumiem, kas ik pavasari bojā ceļu un privātīpašumus. Tomēr vietējie iedzīvotāji uzskata, ka ledus krāvumi akmeņus bīdīs tik un tā, toties projektā tagad zaudēta piekļuve peldvietām, laivām un ūdenim. Līdz šī gada beigām Rāznas Nacionālā parka teritorijā gar Lipušku ciemu plānots izbūvēt aptuveni 500 metru garu krasta eroziju bremzējošu stiprinājumu no dažāda izmēra laukakmeņiem. Sabiedriskajā apspriešanā iedzīvotāju vēlmes tika uzklausītas un projektētāji cer, ka apstiprinātajā projektā izdosies iekļaut izmaiņas. Projekta izmaksas ir 3,5 miljoni eiro.

Alūksnes novada pašvaldība par palīdzību atklāt sabiedriskās kārtības pārkāpumus iedzīvotājiem maksās atlīdzību līdz 100 eiro. Tādējādi pašvaldība cer veicināt iedzīvotāju iesaisti sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanā Alūksnes novada teritorijā. Bieži vien situācijām, kad notiek likumpārkāpums, ir liecinieki, taču kaut kādu iemeslu dēļ viņi par to nepaziņo policijai. Pašvaldība ceram, ka šādā veidā izdosies iedzīvotājus motivēt piedalīties novada teritorijas uzraudzībā un arī atklāt kādus likumpārkāpumus. Noteikumi stāsies spēkā 2024.gada 1.janvārī.

Un vēl

Tā kā dažādu apstākļu ietekmē Madonā laika gaitā samazinājies koku skaits, oktobra vidū Madonas pilsētas īpašumu uzturēšanas dienests sadarbībā ar Madonas novada pašvaldības ainavu arhitekti vairākās vietās pilsētā atjaunoja un papildināja koku stādījumus. Madonas kokaudzi nu bagātinās dažādu šķirņu kociņi - Raiņa ielā stādīta parastās kļavas šķirne, kas ir ar interesantāku - zaļganbaltu – lapojumu; Saules/Zābera ielā – parastās kļavas šķirne ar purpursarkanu lapojumu; Priežu kalniņā šķirņu daudzveidībai – trīs Zviedrijas pīlādži un viens Amerikas tulpjukoks; Madonas novada bibliotēkas stāvlaukuma zonā – Holandes liepas. Kopumā iestādīti 19 koku stādi, un turpmākajos gados iecerēts stādīt vēl – arī citās vietās pilsētā.

Atstājiet komentāru