2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 14.novembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 14.novembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

11. novembrī, Lāčplēša dienā, Aizkraukles novada Aiviekstes pagasta Krūmēnu kapos atklāts Lāčplēša Kara ordeņa kavaliera Jāņa Vabuļa piemiņas akmens.  Biedrība "Kopsolis" piedalījās Aizkraukles novada pašvaldības projektu konkursā un saņēma 800 eiro lielu finansējuma piemiņas akmens izgatavošanai un uzstādīšanai. Darbu veikšanai biedrības pārstāvji uzrunāja Pļaviņu Mākslas skolas skolotāju Arti Ļeončiku, kurš piemiņas akmeni izveidoja no pelēkā granīta. Lielu atbalstu projekta īstenošanā un atklāšanas pasākuma norisē sniedza Aiviekstes pagasta pārvaldes vadītāja Giedre Zvirgzdiņa. 

Līvānu novada pašvaldības domes vadība svinīgā pasākumā par godu Valsts probācijas dienesta 20 gadu jubilejai sveica un pateicās par sadarbību Valsts probācijas dienesta Latgales reģiona teritoriālās struktūrvienības vadībai un darbiniekiem!  Apbalvojumus par dienesta pienākumu godprātīgu pildīšanu darbiniekiem no visas Latgales pasniedza probācijas dienesta vadītājs Imants Jurevičius. Tos saņēma arī līvānietes - Latgales reģiona teritorālās struktūrvienības vadītāja Iveta Vilcāne, kā arī Preiļu nodaļas vecākā probācijas speciāliste Kristīne Sorokina un speciāliste Astrīda Divra! Savukārt par sadarbību Valsts probācijas dienesta pateicības saņēma arī daudzi sadarbības partneri visā Latgalē, tajā skaitā Līvānu novada Kultūras centra direktore Sanita Pinupe un Jersikas tautas nama vadītāja Dace Jankovska.  Pasākuma dalībniekus ar muzikālu priekšnesumu sveica Līvānu kultūras centra Jersikas tautas nama jauktais koris “Jersika” Anitas Gavares vadībā.

Madonas novada Ērgļu arodvidusskolas ēka ar zemesgabalu atkārtā izsolē pārdota par 69 tūkstošiem eiro. Izsolē piedalījās pieci dalībnieki, un tā tika noslēgta ar 39 soļiem. Izsoles sākumcena bija 30 tūkstoši eiro, bet izsoles solis bija 1000 eiro. Par objektu jānorēķinās divu nedēļu laikā. Jau ziņots, ka pirmajā izsolē augustā arodvidusskolas ēka un zeme tika nosolītas par 161 tūkstoti eiro, tomēr samaksa noteiktajā termiņā netika veikta. Īpašumu Madonas novada Ērgļos veido 15 tūkstoši kvadrātmetri zemes un trīs ēkas - arodvidusskolas ēka, dienesta viesnīca un sakņu un materiālu noliktava. 

Turpinām ziņas

Nākamā Rēzeknes pilsētas domes sēde paredzēta ceturtdien, 16.novembrī. Pēc Rēzeknes mēra Aleksandra Bartaševiča atstādināšanas no amata 2.novembrī kvoruma trūkuma dēļ nav notikušas jau divas domes sēdes pēc kārtas. 2.novembrī uz sēdi ieradās seši, bet 10.novembrī - tikai četri no 13 pašvaldības deputātiem. Atbilstoši Pašvaldību likumam domes sēde notiek, ja tajā piedalās vairāk nekā puse domes deputātu jeb kvorums. Sēdes vadītājs pārliecinās par kvorumu pirms katra balsojuma. Ja nav kvoruma, sēdes vadītājs sēdi slēdz vai pārtrauc. Saeima ar likumu var atlaist domi, ja tā nav spējīga pieņemt lēmumus saistībā ar to, ka trijās domes kārtējās sēdēs pēc kārtas nepiedalās noteiktais skaits deputātu. 

Jau ziņots, ka pēc nenotikušās sēdes 10.novembrī Rēzeknes domes valdošās politiskās partijas "Kopā Latvijai" valde izplatīja paziņojumu, kurā pauda vēlmi paātrināt domes atlaišanas procesu un startēt jaunās vēlēšanās nākamgad.

Ventspils Kultūras centra sieviešu koris "Venda" uzvarējis starptautiskā konkursā "Lisbon Sings 2023". Ventspils Kultūras centra sieviešu koris "Venda" diriģenšu Anitras Niedres un Rudītes Tālbergas vadībā no 9. līdz 12.novembrim Lisabonā, Portugālē, piedalījās starptautiskā konkursā "Lisbon Sings 2023". Koris startēja divās kategorijās: viendabīgo koru kategorijā un folkloras kategorijā. Abās kategorijās "Venda" ieguva augstāko - pirmo - vietu. Viesojoties Portugālē, 8.novembrī koris "Venda" piedalījās arī svinīgajā pieņemšanā par godu Latvijas proklamēšanas 105.gadadienai. Pieņemšanā Portugālē rezidējošos vēstniekus, Portugāles valdības un sabiedrības pārstāvjus, kā arī Latvijas diasporas pārstāvjus uzrunāja Latvijas Goda konsuls Lisabonā un Porto - Tiago Melo Patricio. Koris "Venda" bagātināja svinīgo pasākumu, izpildot latviešu komponistu radītu kormūziku.

Un vēl

Līvānu centrālajā bibliotēkā izstādē “Emociju faktūra” ir apskatāmi Olenas Paslavskas un Kristīnes Lipkovas tekstildarbi. Tie ir veidoti no zīda, vilnas, lina un citiem materiāliem. Tekstilmākslas darbiem ir tā priekšrocība, ka tos var glaudīt, tiem var pieskarties, lai sajustu faktūru un radītu emocijas. Olena Paslavska ir māksliniece un mākslas terapeite no Ukrainas pilsētas Odesas. Latvijā nonākusi bēgot no kara Ukrainā, pašlaik atgriezusies dzimtenē. Savukārt Kristīne Lipkova dzīvo Līvānos un ir izstāžu kuratore Līvānu stikla un amatniecības centrā. Līvānieši aicināti apmeklēt izstādi un izbaudīt neparasto tekstildarbu krāšņumu!

Atstājiet komentāru