2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 15.novembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 15.novembrī

Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Apbalvojums "Preiļu novada Goda pilsonis" šogad piešķirts fizikas skolotājai Eleonorai Bleivei. Tā kā Bleives kundze kopš šī gada aprīļa atrodas Kuldīgas slimnīcas Ilgstošas sociālās aprūpes nodaļā, 9. novembrī Preiļu novada domes priekšsēdētāja vietniece izglītības, kultūras un labklājības jautājumos Ineta Anspoka un SIA “Preiļu slimnīca” valdes locekle, Preiļu novada domes deputāte Iveta Stare devās uz Kuldīgu, lai personīgi pasniegtu šo augstāko Preiļu novada pašvaldības apbalvojumu. Kopā ar Bleives kundzi Kuldīgā ir arī dēls Māris ar ģimeni, kuri pievienojās sveicēju pulciņam, sirsnīgi priecājoties par šo notikumu. Tikšanās tika aizvadīta sirsnīgā un ar pozitīvām emocijām pārpilnā atmosfērā, ciemiņiem kavējoties siltās atmiņās un godinot Bleives kundzi – Preiļu novada 2023. gada Goda pilsoni.

Savukārt Goda zīme "Par nopelniem Preiļu novada attīstībā" piešķirta Edgaram Znutiņam par aktīvu dalību novada sabiedriskajā dzīvē un ilggadēju Preiļu novada skolotāju kora "Latgale" vadīšanu, Preiļu Valsts ģimnāzijas pedagoģei Annai Verzai par ilggadēju darbu audzēkņu angļu valodas prasmju pilnveidē un nozīmīgu ieguldījumu izglītības nozares attīstībā Preiļu novadā, Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas direktoram Edgaram Vaivodam par iesaisti Preiļu novada bērnu un jauniešu sporta skolas energoefektivitātes paaugstināšanas projektā un atbalstu Preiļu sadraudzības pilsētas Ņižinas ukraiņu bērnu nometņu organizēšanā, kā arī Aglonas maizes muzeja vadītājai Vijai Kudiņai par nozīmīgu ieguldījumu Latgales kulinārā mantojuma saglabāšanā un tradīciju kopšanā, tūrisma un uzņēmējdarbības attīstīšanā Preiļu novadā. Atzinības raksti piešķirti desmit Preiļu novada ārstiem, pedagogiem un sabiedriskajiem darbiniekiem. 

Preiļu novada dome 2022. gada 29. decembra sēdē pieņēma lēmumu “Par Preiļu novada teritorijas plānojuma izstrādes uzsākšanu” un šobrīd turpinās darbs pie vienota Preiļu novada teritorijas plānojuma izstrādes. Preiļu novada pašvaldība informē, ka tiek atkārtoti pagarināts iesniegumu “Par funkcionālā zonējuma maiņu teritorijas plānojuma izstrādes ietvaros” iesniegšanas termiņš līdz 1. decembrim. Iesniegumi Preiļu novada pašvaldībā iesniedzami: klātienē: Raiņa bulvārī 19, nosūtot uz e-pasta adresi: dome@preili.lv; Valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros Aglonā, Riebiņos vai arī tuvākajā pagasta pārvaldē. Iesnieguma forma pieejama mājaslapā – preili.lv. 

Turpinām aktualitātes

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” informē, ka sākot no 1. novembra rēķini par atkritumu apsaimniekošanu, izvešanu un citiem ar to saistītajiem pakalpojumiem  tiks sagatavoti nākamajā mēnesī par iepriekšējo periodu. Līdz šim ar atkritumu apsaimniekošanu saistītie maksājumi tika aprēķināti par tekošo mēnesi. Ņemot vērā jauno rēķinu izrakstīšanas kārtību, novembrī Preiļu pilsētas, Vārkavas, Rožkalnu, Upmalas, Aizkalnes, Pelēču, Saunas, Preiļu pagasta klientiem par atkritumu izvešanu rēķinā informācijas nav. Aprēķini par atkritumu apsaimniekošanu par novembri atspoguļosies decembra mēneša rēķinā kopā ar pārējiem komunālo pakalpojumu aprēķiniem, savukārt Riebiņu un Aglonas pagasta iedzīvotāji pirmos rēķinus par atkritumu apsaimniekošanu saņems sākot ar decembra mēnesi par iepriekšējo periodu.

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS”, saskaņā ar likumdošanā paredzētajiem noteikumiem,  13. līdz 17. novembrim veic Preiļu pilsētas ugunsdzēsības hidrantu pārbaudi, lai novērtētu katra hidranta tehnisko stāvokli un nepieciešamības gadījumā novērstu radušos bojājumus, ja tādi tiks konstatēti. Līdztekus hidrantu pārbaudei norādītajā laika posmā tiek veikti arī maģistrālā ūdensvada skalošanas darbi. Informējam, ka minēto darbu veikšanas rezultātā iespējamas dzeramā ūdens spiediena svārstības un ūdens uzduļķošanās. Iedzīvotāju ievērībai – ja, pagriežot krānu, tek netīrs ūdens, speciālisti iesaka ļaut tam vispirms notecēties! SIA "PREIĻU SAIMNIEKS" atvainojas klientiem par sagādātajām neērtībām un lūdz iedzīvotājus būt saprotošiem!

Un vēl

Preiļu novada pašvaldība kopā ar Gulbenes un Augšdaugavas novadu partneriem laika posmā no 1. maija līdz 15.novembrim īstenojusi projektu “Parki bez robežām - plašāk”. Šo septiņu mēnešu laikā attīstīta infrastruktūra un rīkoti pasākumi četros Latvijas parkos, popularizējot tos, izglītojot apmeklētājus par apkārtējo vidi un tās ilgtspēju. Projektā Preiļu muižas kompleksā un parkā kopš pavasara īstenoti daudzi pasākumi, kas iedzīvotājiem un viesiem ļāva izbaudīt dabu, pilnvērtīgi atpūsties, sportot un izglītoties. Parkā uzstādītas informatīvās norādes zīmes, izgaismots viens no parka atjaunotajiem tiltiņiem diennakts tumšajā laikā, kā arī iegādāti gaismas elementi parka un pils izgaismošanai ziemas sezonā. Digitālajā vidē pieejami jauni reklāmas video par Preiļu muižas kompleksu un parku. 

Pilsētas svētkos organizētas “Zaļās Klases” darbnīcas, koncertprogramma svētku apmeklētājiem, vides instalācijas “Sajūtu mežs”, kā arī sporta pasākums bērniem un ģimenēm. Izglītojot un iesaistot vietējo sabiedrību, tika organizēts Preiļu novada iedzīvotāju forums “Vieta. Sabiedrība. Izaugsme”. Kā arī turpmāk pasākumos apmeklētāji varēs sastapt divus jaunus parka tēlus - Zaķi un Vāveri. Projekta noslēguma pasākums partneriem tika aizvadīts 9. novembrī Gulbenē “Meistarnīcā”, prezentējot projektā īstenotās aktivitātes, un daloties pieredzē to realizēšanā.

Atstājiet komentāru