2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 21.novembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 21.novembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Aizkraukles novada pašvaldības dome pēc ilgākām diskusijām pieņēmusi lēmumu sākt pašvaldības komunālo pakalpojumu kapitālsabiedrību apvienošanas procesu. Deputāti pieņēma lēmumu uzdot SIA "Skrīveru saimnieks", SIA "Kokneses komunālie pakalpojumi" un SIA "Pļaviņu komunālie pakalpojumi" divu mēnešu laikā sagatavot izvērtējumu un iesniegt kapitāldaļu turētāja pārstāvim savu redzējumu, vīziju par sagaidāmo reorganizāciju, pamatojot, kurš būtu piemērotākais iekļaujošās kapitālsabiedrības kandidāts. Tādējādi katrai no trim kapitālsabiedrībām tiekot dotas vienlīdzīgas iespējas pārliecināt lēmējvaru par sava redzējuma ieguvumiem un stiprajām pusēm. Prognozējams, ka nākamais pārskats par kapitālsabiedrību apvienošanas procesa virzību varētu tikt prezentēts deputātu kopsapulcē nākamā gada martā.

Pļaviņu mākslas skolā aizvadītas radošās nodarbības pieaugušajiem “Latvju raksti mālā”, kas notika saistībā ar novada Interešu izglītības centra rīkoto pieaugušo izglītības nedēļu “Plaukt Iedvesmai Nākotnē”. Vispirms skolā viesojās Pļaviņu dienas aprūpes centra apmeklētāji, kuri ar skolas direktores Ivetas Ušackas, keramiķa Andra Džiguna un saimniecības vadītāja Arņa Meldera atbalstu izveidoja šķīvjus latviskās noskaņās. Vēlāk traukus ar latvju rakstu zīmju nospiedumiem veidoja citi interesenti. Šo iespēju izmantoja deviņi pieaugušie. Daudziem tā bija pirmā pieredze ar māla darinājumiem, un katram tas sagādāja patiesu prieku. Šķīvji atstāti skolā izžūt, kur tos vēlāk paredzēts izdedzināt melnās keramikas ceplī. To kurināt paredzēts vēl šogad.

No 1.janvāra paredzēts slēgt Kokneses bibliotēkas struktūrvienību - Ratnicēnu bibliotēku. Slēdzamās bibliotēkas materiālās un nemateriālās vērtības, lietvedībā esošos dokumentus un darbiniekus pārņems 2. Kokneses bibliotēka. Veicot attiecīgu plānošanu Kokneses bibliotēkas darbībā, iespējams organizēt bibliotēkas pakalpojumu sniegšanu Bormaņu ciema iedzīvotājiem, organizējot izbraukumus. Pērn Ratnicēnu bibliotēkā bija 74 pastāvīgie lasītāji, no tiem 11 bērni un jaunieši, klātienes apmeklējumi bija tūkstoš 233, bet virtuālie - 42. Šogad pastāvīgo lasītāju skaits sarucis līdz 50.

Turpinām ziņas

Noslēdzot Daugavpilī dzimušā pasaulslavenā amerikāņu mākslinieka Marka Rotko 120.jubilejas gadu, Rotko muzejs izsludina bērnu vizuālās mākslas konkursu un aicina iesniegt brīvi izvēlētā vizuālās mākslas tehnikā tapušas, Rotko daiļrades iedvesmotas atklātnes kopīgai zīmējumu izstādei. Konkursa darbus vērtēs Rotko muzeja izveidota žūrija. Izstādei, kas būs skatāma muzejā no 16.decembra līdz nākamā gada 31.janvārim, tiks atlasīti 120 darbi. Trīs labāko darbu autori saņems Rotko muzeja sarūpētas balvas. Papildus tiks piešķirta arī muzeja darbinieku simpātijas balva. Turklāt ikvienam izstādes dalībniekam būs iespēja bez maksas piedalīties Rotko muzeja organizētā Ziemassvētku radošajā darbnīcā. Konkursa darbi jāsūta uz Rotko muzeju ar pasta zīmogu līdz 10.decembrim.

No trešdienas, 22.novembra, līdz sestdienai, 25.novembrim, Daugavpilī notiks 18.tais Starptautiskais akordeona mūzikas festivāls "Daugavpils 2023". Festivāla aktivitātes trešdien, 22.novembrī, ievadīs 6.tais Vislatvijas akordeonistu konkurss un metodiskais seminārs akordeona spēles pedagogiem, kas norisināsies Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolā. Konkursā piedalīsies vairāk nekā 30 Latvijas mūzikas skolu audzēkņi vecumā no 6 līdz 18 gadiem. Ceturtdien, 23.novembrī, Vienības nama koncertzālē notiks festivāla atklāšana. Daudzveidīgām koncertprogrammām bagāta būs piektdiena, 24.novembris. Šajā dienā ikviens varēs apmeklēt gan koncertus Vienības nama koncertzālē, gan dienas noslēgumā baudīt mākslinieku izpildījumu Vienības nama kafejnīcā, kur notiks jau par tradīciju kļuvušais "Akordeonistu krodziņš". Festivāla noslēguma koncerts Vienības nama koncertzālē izskanēs sestdien, 25.novembrī. 

Un vēl

Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas pagalmā iekārtota atpūtas vieta. Staburags informē, ka tās idejas autori ir skolas audzēkņu vecāki, kuri darbojas izglītības iestādes padomē. Izmantojot iespēju iegūt finansējumu Aizkraukles novada pašvaldības mazo projektu konkursā, tika sagatavots pieteikums par vides labiekārtošanu un atpūtas vietas izveidi. Līdz šim bērniem, uzturoties skolas pagalmā, nebija īsti kur apsēsties, tāpēc arī radusies ideja par atpūtas vietu un soliem. Nereti skolas pagalmā notiek arī koncerti, un nu klausītājiem būs kur apsēsties. Tā kā viena no skolas padomes loceklēm strādā Aizkraukles profesionālajā vidusskolā, tad radās doma solu izgatavošanā iesaistīt šīs skolas audzēkņus — topošos galdniekus. Veiksmīgas sadarbības rezultātā tapuši ērti un interesanti koka soli.

Atstājiet komentāru