2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 22.novembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 22.novembrī

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Atzīmējot Latvijas Republikas Proklamēšanas 105. gadadienu, Preiļu novadā tika rīkoti dažādi sarīkojumi un koncerti, tika svinēts gan pilsētā, gan pagastos, gan iestādēs, gan uzņēmumos. Svētku kulminācijas brīdis norisinājās Preiļu novada Kultūras centrā, iedzīvotājiem pulcējoties uz Latvijas Republikas Proklamēšanas 105. gadadienas svinībām, kur tika godināti “Preiļu novada Goda pilsonis”, Goda zīmes “Par nopelniem Preiļu novada attīstībā” un Atzinības rakstu saņēmēji. Apbalvošanas ceremonija iesākās ar Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča videouzrunu un kopīgu himnas dziedāšanu. Pēc tam klātesošos ar svētku apsveikumu uzrunāja Preiļu novada domes priekšsēdētāja vietniece izglītības, kultūras un labklājības jautājumos Ineta Anspoka, savukārt apbalvojumus pasniedza Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns un priekšsēdētāja vietnieks infrastruktūras jautājumos Pēteris Rožinskis.

Pēc apbalvojumu saņēmēju sveikšanas priekšnesumu sniedza pianists Viestards Šimkus un operdziedātāja Elīna Šimkus, izpildot latviešu klasiskās solodziesmas un Viestardam sniedzot paša komponētās klaviermūzikas solo. Svinīgā sarīkojuma noslēgumā visi klātesošie varēja baudīt svētku torti, bet vakara izskaņā par jautriem deju ritmiem svētku ballē parūpējās grupa “Perlamutrs”. Preiļu novada pašvaldība pateicas Latvijas Valsts prezidenta kancelejai un aģentūrai “Latvijas koncerti”, kas šogad Preiļu novada iedzīvotājiem dāvāja valsts svētku koncertprogrammu un ikvienam, kurš iesaistījās un palīdzēja radīt svētku noskaņu Preiļu pilsētā un ikvienā pagastā!

Turpinām aktualitātes

Preiļu novada pašvaldība jau iepriekš informēja, ka Daugavpils Universitāte veic īpaši aizsargājamās dabas un Natura 2000 teritorijas, dabas parka “Cirīša ezers” dabas aizsardzības plāna izstrādi. 13. novembrī Preiļu novada Kultūras centrā tika aizvadīta dabas aizsardzības plāna izstrādes uzsākšanas sanāksme. Pašvaldība informē, ka arī pēc sanāksmes ikvienam līdz 15. decembrim ir iespēja rakstiski izteikt viedokli un sniegt priekšlikumus par turpmāko dabas lieguma attīstības vīziju, adresējot tos plāna izstrādes vadītājai Kristīnei Vilciņai: kivi@tvnet.lv, tālr. 26554868.

Kā jau tika ziņots iepriekš, SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” kā daudzdzīvokļu māju pārvaldnieks sagatavoja daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanas un apsaimniekošanas darbu tāmes un uzturēšanas darbu plānus 2024. gadam. Informācija izvietota uzņēmuma pārvaldībā esošo daudzdzīvokļu māju kāpņu telpās uz ziņojumu dēļiem. Dzīvokļu īpašnieki aicināti iepazīties ar informāciju, apspriesties ar dzīvokļu īpašnieku kopību, un līdz 10. decembrim pieņemt lēmumus par nākamajā plānošanas periodā veicamajiem darbiem. Kopsapulces protokols kopā ar balsošanas veidlapu jāiesniedz SIA “PREIĻU SAIMNIEKS”. 

Pamatojoties uz Preiļu novada domes 28. septembra lēmumu, daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Saules ielā 14, Rimicānos, Rožkalnu pagastā iedzīvotāji izteica vēlmi piedalīties projektā par dzīvojamās mājas piesaistītā zemesgabala labiekārtošanu, kurā Preiļu novada pašvaldība līdzfinansē 70 % no izmaksām. Dzīvokļu īpašnieku kopība, Preiļu novada pašvaldība un Rožkalnu pagasta pārvalde noslēdza līgumu ar SIA “Latgales ceļdaris” par piesaistītā zemesgabala labiekārtošanu – piebraucamā un iekšpagalmu ceļa seguma atjaunošanu,  833 m2 platībā par 19 tūkstoši eiro. Mājas iekšpagalmā atjaunots asfalta segums piebraucamajam ceļam un stāvlaukumos ieklāts jauns asfalta segums, līdz ar to daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai arī ievērojami uzlabojusies infrastruktūra.

SIA “Preiļu slimnīca” pieejami optometrista pakalpojumi, kas ir primārās redzes aprūpes speciālists, pie kura galvenokārt vēršas, ja nepieciešama jauna briļļu recepte, nepieciešamas profilaktiskās pārbaudes vai pasliktinās redze. SIA “Preiļu slimnīca” optometrista pieņemšana notiek divas reizes mēnesī, iepriekš veicot pierakstu Poliklīnikas reģistratūrā. Tuvākās pieņemšanas - 27. novembrī un 11. decembrī.

Un vēl

16. decembrī no pulksten desmitiem līdz trijiem dienā Preiļos norisināsies Ziemassvētku tirgus. Dalībai tirgū aicina pieteikties mājražotājus, amatniekus, zemniekus un dārzkopjus, kā arī visus, kuri izdomājuši, radījuši un izaudzējuši paši savām rokām. Pieteikuma anketu iespējams aizpildīt līdz 13. decembrim. Jautājumu gadījumā aicina sazināties ar vecāko komercdarbības speciālisti Ingūnu Bramani, zvanot uz tālruņa numuru 20610484 vai rakstot uz e-pasta adresi inguna.bramane@preili.lv. Pieteikuma anketa pieejama pašvaldības mājaslapā preili.lv.

Atstājiet komentāru