2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 23.novembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 23.novembrī

Radio1 Novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00
 
25.novembrī Likteņdārza Saieta namā viesosies kādreizējais Latvijas Valsts prezidents, ārsts, bijušais Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Valdis Zatlers. Kopš 2011. gada, kad ierosināja referendumu par 10.Saeimas atlaišanu, Zatlers bija arī paša dibinātās Zatlera Reformu partijas priekšsēdētājs, bijis 11. Saeimas deputāts. Valdis Zatlers savulaik nodarbojies arī ar basketbolu un bijis bundzinieks. Kad pirms četriem gadiem Rīgā tika apgaismots mūsu tautas simbols – Brīvības piemineklis , tas bija Valda Zatlera neatlaidīga darba un idejas rezultāts. Ieeja pasākumā par ziedojumiem Likteņdārza attīstībai.

Madonas novadā no nākamā gada februāra plānots paaugstināt ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus. Ūdensapgādes pakalpojumu plānots paaugstināt par 32,28%, tādējādi tas sasniegtu 1,68 eiro par vienu kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa. Kanalizācijas pakalpojumu iecerēts paaugstināt par 58,68%, tādējādi viena kubikmetra izmaksas sasniegtu 2,65 eiro bez PVN. Piedāvātais tarifs stāsies spēkā 1.februārī.

Valsts policija rosina prokuratūru par septiņus gadus vecās Rogovkas meitenes Justīnes nonāvēšanu apsūdzēt viņas tēvu un pamāti, tomēr nodarījuma motīvus policija joprojām nekomentē. 17.novembrī lieta nodota Austrumlatgales prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai. Abiem vecākiem tiek inkriminēta slepkavība pastiprinošos apstākļos, ja to izdarījusi personu grupa un ja noslepkavota persona, vainīgajam apzinoties, ka tā ir bezpalīdzības stāvoklī. Tāpat viņiem inkriminē cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo, ja mazgadīgajam nodarītas fiziskas vai psihiskas ciešanas. Abas personas aizvien atrodas apcietinājumā.
 
Turpinām ziņas

Līvānu novada pašvaldība aicina iedzīvotājus pieteikties Ziemassvētku pabalsta saņemšanai. Pabalstam var pieteikties Līvānu novadā deklarētās personas ar 1. un 2. invaliditātes grupu, bērni ar invaliditāti, politiski represētās personas, aizgādņi un Černobiļas AES seku likvidēšanas dalībnieki. No 21.novembra līdz 27.decembrim šīm personām tiks izmaksāts ikgadējais Ziemassvētku pabalsts 30 eiro apmērā. Lai pieteiktos pabalstam, iesnieguma veidlapa pieejama pašvaldības mājaslapā.
 
Publiskai apspriešanai nodots Augšdaugavas industriālā parka detālplānojums. Vienlaikus publiskajai apspriešanai tiek nodots arī lokālplānojuma stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma ietvaros izstrādātais Vides pārskata projekts. Lokālplānojuma izstrādes mērķis ir nodrošināt priekšnoteikumus perspektīvā Augšdaugavas industriālā parka attīstībai. Tādēļ nepieciešams grozīt pašlaik spēkā esošo Daugavpils novada teritorijas plānojumu 2012.-2023.gadam, paredzot teritorijas izmantošanas iespējas atbilstoši funkcionālajam zonējumam "Rūpnieciskās apbūves teritorija". Publiskā apspriešana norisināsies līdz 19.decembrim.
 
Valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas sagatavotos grozījumus noteikumos par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos, kas paredz no nākamā gada samazināt zvejas tīklu pieļaujamos garumus virknē Augšdaugavas un Gulbenes novada ezeru. Tajā skaitā Augšdaugavas novadā no 1.janvāra tiks samazināts zivju tīklu limits līdz 75 metriem Beļānu, Briģenes, Bruņu, Čerņavas, Dārza, Dervanišķu, Koša, Mazā Kolupa, Sila un Smiļģines ezerā. Grozījumi zvejas prasībās minētajos ezeros izstrādāti pašvaldībām sadarbojoties ar Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūtu "BIOR".
 
Un vēl
 
Šodien astoņos no rīta biezākā sniega sega novērojumu stacijās bija 13 centimetri Siguldā un Skrīveros, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Līvānu novada Rožupē tobrīd izmērīta desmit centimetrus bieza sniega kārta, Madonā - deviņi centimetri, Saldū un Ogresgalā - astoņi centimetri sniega. Lielākajā daļā novērojumu staciju sniega biezums astoņos rītā bija 1-7 centimetri. Meteo centra novērojumu stacijās sniega segu mēra ultraskaņas sensors speciāli sagatavotā laukumā. Meteoroloģiskās stacijas parasti atrodas atklātā vietā, un novērojumu punktā vējš nereti nopūš sniegu vai dažkārt izveido kupenu, tādēļ vidējais sniega segas biezums apkārtnē var būtiski atšķirties no tā, kas izmērīts novērojumu stacijā.

Atstājiet komentāru