2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 27.novembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 27.novembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

No nākamā gada janvāra reorganizēs Madonas pilsētas kultūras namu ar filiāli "Vidzeme", liecina Madonas novada domes ārkārtas sēdes lēmums. Kultūras nama reorganizācija jāveic tāpēc, ka pērn stājās spēkā Kultūras centru likums, kas noteic, ka pašvaldībai vienam vai vairākiem tās teritorijā esošiem kultūras centriem jānosaka metodiskā kultūras centra statuss. Metodiskajam kultūras centram ir noteiktas papildu funkcijas, kas uzliek par pienākumu nodrošināt informācijas un pieredzes apmaiņu starp kultūras centriem, sniegt konsultatīvu un metodisku palīdzību visiem attiecīgā novada kultūras centriem, koordinēt un popularizēt to darbu. Pašvaldība, izvērtējot Madonas novada teritorijā esošo kultūras namu tīklu, rosināja reorganizēt Madonas novada pašvaldības iestādi "Madonas pilsētas kultūras nams ar filiāli "Vidzeme"", iestādes reorganizācijas rezultātā mainot iestādes nosaukumu uz "Madonas novada kultūras centrs".

Augšdaugavas un Krāslavas novados no 1.decembra būs izmaiņas reģionālo autobusu maršrutos Daugavpils-Šķeltova, Daugavpils-Silene-Šengeida, Daugavpils-Lipinišķi un Daugavpils-Saliena. Autotransporta direkcija informē, ka attiecīgajos reģionālo autobusu maršrutos precizēs braukšanas laikus starp pieturām un pienākšanas un atiešanas laikus no galapunktiem. Sīkākas uzziņas autostās vai autotransporta direkcijas mājaslapā.
 
“Draudzīgā aicinājuma fonds” apkopojis 2023. gada vidusskolu reitingu pēc skolēnu centralizēto eksāmenu rezultātiem. Augsti vērtējumi arī Aizkraukles novada skolām. Pilsētu vidusskolu grupā kopvērtējumā no teju 150 skolām Aizkraukles novada vidusskola ieņem 25. vietu. Pēc rezultātiem matemātikas eksāmenā tā ierindojas 23. vietā, latviešu valodā — 9. vietā, angļu valodā — 16. vietā. Jaunjelgavas vidusskola šajā grupā kopvērtējumā ir 74. vietā, matemātikā — 95. vietā, latviešu valodā — 63., angļu valodā — 62. vietā. 

Savukārt Pļaviņu vidusskolai 75. vieta kopvērtējumā, matemātikā 91. vieta, latviešu valodā — 48., angļu valodā — 46. vieta. Lauku vidusskolu grupā no 55 skolām Andreja Upīša Skrīveru vidusskolai 4. vieta, matemātikā — 3. vieta, latviešu valodā — 24. vieta, angļu valodā — 5. vieta. Ilmāra Gaiša Kokneses vidusskola šajā grupā kopvērtējumā ierindojas 20. vietā, matemātikā un latviešu valodā — 25. vietā, angļu valodā — 22. vietā. Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskola kopvērtējumā ir 30. vietā, matemātikā — 40. vietā, latviešu valodā — 11. vietā, angļu valodā — 32. vietā. Aizkraukles Profesionālā vidusskola 76 skolu kopvērtējumā ir 61. vietā, matemātikā un angļu valodā — 59. vietā, latviešu valodā — 64. vietā. 

Turpinām ziņas

Sestdien, 2.decembrī Rotko muzejā, Daugavpilī, notiks Ziemassvētku egles rotājumu darbnīca bērniem un kopīga egles dekorēšana. Nodarbības vadīs māksliniece un muzejpedagoģe Mairita Folkmane. Nepieciešamos materiālus un krāsas sarūpēs organizatori. Dalības maksa - 6 eiro. Vietu skaits ir ierobežots, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, rakstot uz e-pastu "mairita.folkmane@daugavpils.lv". 

Kopienu sadarbības tīkls “Sēlijas salas” informē, ka ir tapusi latviešu vēsturisko zemju karte, kurā precīzi atspoguļota arī Sēlija. Karšu izdevniecība “Jāņa sēta” izdevusi sienas karti, kurā ir parādītas latviešu vēsturiskās zemes, Latvijas administratīvais iedalījums un lielākās apdzīvotās vietas. Karti papildina divas mazākas kartes, kurās redzama vēsturiskā situācija 12. un 17.gadsimtā, kas lielā mērā noteikusi vēlāko vēsturisko zemju robežas.

Un vēl

No sestdienas, 25.novembra Līvānu novada Grīvas aktīvās atpūtas parka slēpošanas trase ir sagatavota slēpošanai slidsolī. Trasē tiek gaidīts ikviens slēpot gribētājs. Trasē apgaismojums vakaros ir ieslēgts līdz pulksten 22. Jau ziņots, ka Grīvas parks ir aktīvās atpūtas parks, ko Līvānu novada Grīvas mežā veido biedrība “Veloklubs Līvāni”. Šobrīd te pieejama trase 2 kilometru garumā, kas piemērota ziemā slēpošanai slidsolī un klasiskajā solī. Savukārt vasarā te iespējama - riteņbraukšana, skriešana, nūjošana, pastaigas un citas veselīga dzīvesveida aktivitātes. Trases teritorijā ir izbūvēti divi tilti pāri gravai un viens tunelis - pārvads trases distancē.

Atstājiet komentāru