2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 28.novembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 28.novembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Pagājušās nedēļas izskaņā jau astoto reizi Rundāles pils Baltajā zālē tika godināti labākie Zemgales plānošanas reģiona uzņēmēji. Konkursa "Gada uzņēmējs Zemgalē 2023" laureātu godināšana ir nu jau par tradīciju kļuvis pasākums, kas novembra izskaņā pulcē uzņēmējus no sešām pašvaldībām. Kategorijā "Gada jaunais uzņēmējs" balvu saņēma arī uzņēmumi "Dainiko" no Aizkraukles novada un "Botanical shaman" no Jēkabpils novada. Kategorijā "Gada mazais/mikro uzņēmējs" balvu saņēma uzņēmums "Rozīne" no Aizkraukles novada un uzņēmums "Kapačmuiža" no Jēkabpils novada. Kategorijā "Gada vidējais/lielais uzņēmējs" par Zemgales plānošanas reģiona labākajiem atzīti arī uzņēmumi "IMIga" no Aizkraukles novada un "Easywood" no Jēkabpils novada. Par iegūto titulu visi laureāti saņēma īpaši darinātu piemiņas zīmi, Atzinības rakstu un naudas balvu 500 eiro apmērā.

Valsts ieņēmumu dienests godina 17 Latvijas lielākos godprātīgos nodokļu maksātājus. Nodokļu maksātāju gada balvu 2022 Latgales lielo uzņēmumu grupā saņēma Līvānu novada uzņēmums SIA “Light Guide Optics International”. Pasaulē vadošais optiskās šķiedras ražotājs ir lielākais darbaspēka nodokļu maksātājs Latgales lielo uzņēmumu vidū. VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme sveicot līvāniešus norādīja, ka darbaspēka nodokļi ir viens no ilgtspējīgas Latvijas pamatiem un nobriedušas uzņēmējdarbības rādītājiem. 

Izsakot pateicību par dienesta misijas “glābt un saglabāt cilvēku dzīvības” īstenošanu, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests svinīgā ceremonijā godināja savus darbiniekus un sadarbības partnerus, pasniedzot īpašus dienesta apbalvojumus. Apbalvojums “Par ilggadību”, sasniedzot 25 darba gadus, piešķirts Aivai Ertai, brigāžu atbalsta centra “Jēkabpils” Aizkraukles neatliekamās medicīniskās palīdzības punkta brigādes vadītājai, neatliekamās medicīnas ārsta palīdzei, un Jeļenai Jeršeslavcevai, brigāžu atbalsta centra “Jēkabpils” Pļaviņu neatliekamās medicīniskās palīdzības punkta brigādes vadītājai, neatliekamās medicīnas ārsta palīdzei.

Turpinām ziņas

Vakar ar Lielās egles ierašanos Preiļu centrā, pilsētā ir sākusies gatavošanās Ziemassvētkiem! Lielo egli šogad pilsētai dāvinājusi Līga Konstantinova no Saunas pagasta. Egle pilsētas centrā iemirdzēsies 2. decembrī pulksten trijos pēcpusdienā. Savukārt 16. decembrī  Preiļos tiek rīkots Ziemassvētku tirgus. Dalībai tirgū aicina pieteikties mājražotājus, amatniekus, zemniekus un dārzkopjus, kā arī visus, kuri izdomājuši, radījuši un izaudzējuši paši savām rokām. Pieteikuma anketa pieejama pašvaldības mājaslapā - preili.lv.

Svētdien, 3. decembrī svētku egles iedegšanas pasākumi sāksies arī Jēkabpils novada mazpilsētās un pagastos. Ziemassvētku egli 3.decembrī divos dienā iedegs Aknīstes multifunkcionālajā laukumā, četros pēcpusdienā – Ritē pie Tautas nama, Garsenē pie Tautas nama un Lonē pie pagasta pārvaldes, bet pulksten četros pēcpusdienā - pie Viesītes kultūras centra “Sēlija”, bet sešos vakarā pie Salas pagasta pārvaldes un pie Elkšņu tautas nama. Sestdien, 9.decembrī, pulksten četros pēcpusdienā Ziemassvētku egli iedegs pie Vīpes tautas nama, pulksten piecos pēcpusdienā - Zīlānu brīvdabas estrādē “Mārdadzis”, bet pulksten sešos vakarā pie Atašienes tautas nama “Annas sāta”. Otrdien, 12.decembrī, pulksten vienos dienā Ziemassvētku egle iemirdzēsies Rubeņu Saules skvērā, pulksten četros pēcpusdienā pie Variešu pagasta pārvaldes un pulksten piecos pēcpusdienā pie Biržu tautas nama

Līvānu novadā no 3.līdz 17.decembrim darbosies Ziemassvētku vecīša pasts. Ikviens bērns aicināts uzrakstīt Ziemassvētku vecītim vēstuli un pastāstīt par saviem šā gada labajiem darbiem. Obligāti jānorāda tālruņa numurs un sava dzīvesvietas adrese, jo no visām iesūtītajām vēstulēm tiks izlozētas sešas, pie kuru autoriem ciemos ieradīsies Ziemassvētku vecītis. Pasts atradīsies visās novada pagastu bibliotēkās, savukārt Līvānu pilsētā vēstules varēs nodot Līvānu novada Kultūras centrā, kur pasts sāks darboties 3.decembrī Līvānu egles iedegšanas pasākumā.

Un vēl 

Šodien notiks Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības organizētā konkursa "Profs 2023" reģionālais pusfināls Ogrē, kurā zināšanās par darba tiesībām, darba aizsardzību un sociālo dialogu sacentīsies Zemgales un Pierīgas profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu komandas. Zemgales un Pierīgas pusfināls risināsies Ogres tehnikumā, un tajā piedalīsies sešu audzēkņu komandas no Ogres tehnikuma, Jelgavas tehnikuma, Aizkraukles Profesionālās vidusskolas un Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālās vidusskolas. Komandas ir iesūtījušas savus mājas darbus, kurus prezentēs konkursa pusfinālā. Konkursa gaitā notiks viktorīna par darba tiesību, darba aizsardzības un sociālā dialoga tēmām, kā arī katra komanda uz vietas risinās vairākas situācijas saistībā ar darba vides un tiesiskajām attiecībām.

Foto: Spodra Purviņa

Atstājiet komentāru