2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 30.novembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 30.novembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Vakar notika SIA "PREIĻU SAIMNIEKS" dalībnieku ārkārtas sapulce, kurā tika lemts iecelt Grigoriju Semjonovu par SIA "PREIĻU SAIMNIEKS" valdes priekšsēdētāju. Grigorijs Semjonovs ieguvis bakalaura grādu ekonomikā, ir vairāku gadu pieredze tieši finanšu un vadības jomā, ieguvis ļoti plašu pieredzi administratīvajā darbā, bijis SIA “Daugavpils reģionālā slimnīca” valdes loceklis. Ar līdzšinējo pieredzi un zināšanām Grigorijs vēlas lietderīgi un efektīvi uzsākt darbu Preiļu novada pašvaldības kapitālsabiedrībā, lai kopā ar pieredzējušiem speciālistiem veidotu turpmākās attīstības plānu un strādātu pie tā īstenošanas. Jaunais SIA "PREIĻU SAIMNIEKS" valdes priekšsēdētājs  savus amata pienākumus sāka pildīt uzreiz pēc ieelšanas amatā.

Grupa Pļaviņu apvienības jauniešu piedalījās Aizkraukles novada izsludinātajā jauniešu iniciatīvu projektu konkursā, iesniedzot savu projekta ideju ar nosaukumu “Māksla vieno”, un ieguva atbalstu Pļaviņu jauniešu iniciatīvu centra “Ideja” aizmūrēto logu aiļu apgleznošanai. Projekta mērķis bija iesaistīt Pļaviņu pilsētas jauniešus sev tīkamas dzīves vides veidošanā, noorganizējot skiču konkursu par tēmu “Bērnība”, un labākos darbus uzgleznot uz "Idejas" ēkas aizmūrēto logu ailām. Noorganizētajā skiču konkursā tika iesūtītas piecas skices, no kurām par uzvarētāju tika atzīts Agates Mežmales iesūtītais domu lidojums, kas tapa vienā loga ailā. Savukārt otrās ailas apgleznošanā iesaistījās paši projekta īstenotāji, kopīgi radot darbu ar nosaukumu "Pasaule bērna acīm". Konkursa rīkotāji pateicas Rolandam Paļugam, Alitai Paļugai, Loretai Paļugai, Elijai Muceniecei un Justīnei Riekstiņai, kuri īstenoja projektu. Projekta īstenošanai no Aizkraukles novada pašvaldības budžeta tika piešķirti 137 eiro.

Augšdaugavas novadā par 1,2 miljoniem eiro pārbūvēti ceļi. Augšdaugavas novada pašvaldība sadarbībā ar Krāslavas novada pašvaldību 15.novembrī nodeva ekspluatācijā pašvaldības ceļu "Skolas iela" 468 metru garā posmā Maļinovas pagastā, kurš tika pārbūvēts, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda, valsts budžeta un pašvaldības līdzekļus. Skolas ielas pārbūves kopējās izmaksas ir 208 tūkstoši 632 eiro. Būvdarbus veica SIA "LV Roads”. Līdz ar to Augšdaugavas novada pašvaldība ir īstenojusi visas plānotās aktivitātes projektā "Dienvidlatgales pašvaldību degradēto teritoriju revitalizācija uzņēmējdarbības attīstībai". 

Turpinām ziņas

2.DECEMBRĪ Līvānu stikla un amatniecības centrā svinēs 20 gadu jubileju  ar izstāžu atklāšanām, muzikāliem priekšnesumiem, atmiņu stāstiem, audēju radošo darbošanos un stikla pūšanas amata prasmes paraugdemonstrējumiem. Pasākums bez ieejas maksas. Līvānu stikla un amatniecības centrs apvienojumā ar vēsturisku klēts ēku veido unikālu kompleksu, kurā ir vēsturiska ekspozīcija par amatniecību, Līvānu stikla muzejs, izstāžu zāle, garākā josta Latvijā, iznomājama konferenču zāle, ūdens galerija. Radošajās keramikas, stikla darbnīcās darbojas novada amatnieki, kurus var vērot darbībā un līdzdarboties. Centra telpās izveidota un darbojas vienīgā Latvijā publiski pieejamā stikla pūtēju darbnīca.

Pirmās Adventes pēcpusdienā, 3.decembrī pirms egles iedegšanas, Līvānu novada kultūras centrā skanēs Ziemassvētku ieskaņu koncerts "Lai tik snieg!", kurā muzicēs Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi un skolotāji.  Koncertā skanēs gan mūsdienu, gan klasiķu skaņdarbi.

Sabiedriskā labuma organizācijas "Brīnummāja" rīkotās labdarības kampaņā "Ziemassvētku apsveikums ar sirds siltumu" vecāki, kas audzina bērnus ar īpašām vajadzībām, izgatavojuši 500 apsveikuma kartītes. Apsveikumus iespējams iegādāties deviņās tirdzniecības vietās Cēsīs, kā arī pasūtīt lielāku skaitu, korporatīvo klientu un sadarbības partneru iepriecināšanai svētkos. Vienas kartītes vērtība ir 4 eiro un visi labdarības kampaņā iegūtie līdzekļi tiks novirzīti bērnu sociālās rehabilitācijas turpināšanai. Lielāku skaitu kartīšu var pasūtīt, zvanot 26425851 vai rakstot brinummaja@gmail.com un ziedojumu veikt ar pārskaitījumu uz kampaņas rīkotāja "Brīnummāja" ziedojumu kontu. Kampaņas laikā caur tirdzniecības vietām realizēt iecerēts 500 apsveikuma kartītes, tādejādi piesaistot ziedojumus vismaz 2 tūkstoši eiro apmērā, kas nākamgad ļautu sešiem bērniem nodrošināt sociālās rehabilitācijas pakalpojumus 10 nodarbību apmērā katram.

Un vēl

Līdz ar ziemas sezonas iestāšanos, Preiļos atsākusi darbu slēpošanas trase, ļaujot iedzīvotājiem aktīvi un lietderīgi pavadīt brīvo laiku! Sākot ar šo nedēļu slēpošanas trasei pieslēgts apgaismojums, kas darbojas līdz pulksten 22. Ikvienam ir iespēja iznomāt ziemas sporta inventāru bez maksas Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolā. Nomas punkts ir atvērts darbadienās no pulksten četriem pēcpusdienā līdz astoņiem vakarā, bet brīvdienās no pulksten desmitiem līdz pieciem pēcpusdienā. Šogad slēpošanas trase darbosies arī Stabulniekos bijušās Dravnieku pamatskolas stadionā, Skolas ielā 4.

Atstājiet komentāru