2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 1.decembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 1.decembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Aizkrauklē plānots būvēt katastrofu pārvaldības centra ēku valsts pārvaldes funkciju realizēšanai. Aizkraukles novada pašvaldībā saņemta Nodrošinājuma valsts aģentūras vēstule, ka Iekšlietu ministrijas Būvniecības padome ir apstiprinājusi ieceri par 16 katastrofu pārvaldības centru, kas nepieciešami iekšlietu iestāžu funkciju veikšanai, būvniecību.  Aizkrauklē paredzēts būvēt katastrofu pārvaldības centra ēku ar B kategorijas ugunsdzēsības depo un papildu telpām Valsts policijai, Iekšlietu ministrijas Informācijas centram, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam. Aģentūra ir secinājusi, ka šādas ēkas būvniecībai atbilstošākā būtu zemes vienība Jaunceltnes ielā 28 un zemes vienība Jaunceltnes ielā 28C. Ņemot vērā būvējamās ēkas kopējo platību, būvniecībai būtu nepieciešamas abas zemes vienības. Aizkraukles novada dome atbalstīja apbūves tiesību piešķiršanu abos zemes gabalos katastrofu pārvaldības centra būvniecībai.

30. novembra Preiļu novada domes kārtējā sēdē deputāti lēma aizstāt Preiļu novada Kultūras centra līdzšinējo nosaukumu ar “Preiļu Kultūras nams”, kā arī noteikt visu kultūras un tautas namu tiešo pakļautību Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvaldei. Preiļu Kultūras namā plānots saglabāt kultūras nama vadītāja amata vietu un kultūras metodiķa – pasākumu organizatora amata vietu. Preiļu novada kultūras un tautas namos plānots saglabāt divas kultūras darbinieku likmes uz trim kultūras namiem, kas dos iespēju viena pasākuma rīkošanā piedalīties diviem kultūras darbiniekiem, tādējādi nodrošinot augstāku pasākuma kvalitāti un lielāku atbalstu darbiniekiem. Šāds modelis sniegs iespēju aizpildīt vakantās vietas kultūras namos, kur ilgāku laiku nav izdevies atrast darbiniekus, kā arī ekonomēt budžeta līdzekļus. Ieviešot šādu modeli, radīsies iespēja labāk koordinēt visas novada kultūras dzīves norises, kultūras namu darbību, lai plānotie pasākumi kultūras namos nepārklātos vienā laikā, kā arī lietderīgi izmantot pārvaldes tehnisko darbinieku darbaspēku.

Ogres novada domes sēdē skatīs jautājumu par dalību konkursā, pretendējot uz Eiropas Savienības kohēzijas fonda finansējumu, lai izveidotu Jaunogres aktīvās atpūtas kvartālu. Pagājušajā nedēļā Ogres novada pašvaldības Finanšu komitejas sēdē tika apstiprināts sagatavotais lēmumprojekts par pašvaldības dalību atklātā konkursā ar projektu "Jaunogres aktīvās atpūtas kvartāla izveide". Projekta mērķis ir integrēt pilsētvidē teritoriju Mālkalnes prospektā 43, kā Jaunogres aktīvās atpūtas kvartālu, kas piesaistītu iedzīvotājus dažādām aktīvās un pasīvās atpūtas aktivitātēm. Pašvaldība šajā teritorijā ir iecerējusi multifunkcionālu laukumu, brīvdabas sporta rīku laukumu un āra trenažierus vecāka gada gājuma cilvēkiem. 

Turpinām ziņas

Skrundas pievārtē attīstot poligonu "Mežaine", par vairākiem miljoniem eiro uzbūvēs bāzi, kurā tuvākajos gados plānots izvietot vairāk nekā 600 valsts aizsardzības dienesta karavīrus, kā arī virsniekus un instruktorus. Aizsardzības ministrijas prezentētie materiāli liecina, ka attiecībā uz Valsts aizsardzības dienesta infrastruktūru un plānoto kapacitāti pēc 2025.gada 600 karavīri tiks izvietoti "Mežainē", bet 550  Lūznavas un 150 Alūksnes bāzēs. Savukārt 400 karavīrus plānots izvietot Vecbebru tehnikumā līdz  brīdim, kad topošajā Sēlijas bāzē tiks sasniegta tūkstoš 200 karavīru kapacitāte, kas varētu notikt pēc 2027.gada.

Nākamgad 4.maijā, pēc trīs gadu pārtraukuma, Ķegumā atpūtas un sporta kompleksā "Zelta zirgs” notiks "Stipro skrējiens". Piedzīvojuma skrējiens tiek organizēts vairākās grupās dažādas sarežģītības distancēs, lai tajā varētu piedalīties ikviens interesents. Dalībai skrējienā būs pieejama četras dažādas grūtības pakāpes distances. Vieglākā būs bērniem pielāgota trase, kā arī ģimeņu distances ar zemāku slodzi un šķēršļu sarežģītību. Galvenajā startā sieviešu un vīriešu grupās "Stipro skrējiena" pamata distancē būs ietverti dažādi pārbaudījumi ūdenstilpnēs, tranšejās, mežā un citviet sporta kompleksa teritorijā. Savukārt "Stipro Skrējiena" elites grupā startēs sportisti ar augstāku fizisko sagatavotību, lai cīnītos par balvām. Sacensībās būs ierobežots vietu skaits - līdz 3 tūkstoši dalībniekiem, lai nodrošinātu drošību un novērstu ilgstošu drūzmēšanos, sportistiem dodoties trasē.

Un vēl

Nākamā gada ieskaņā no 28. janvāra līdz 4. februārim Jelgavā jau 25. reizi notiks Starptautiskais ledus skulptūru festivāls, ledus mākslas darbos attēlojot pasaules dārgumus. Jelgavas pašvaldības iestāde “Kultūra” aicina iejusties mākslinieku lomās arī Latvijas skolu 1.–4. klašu kolektīvus, un par godu festivāla ceturdaļgadsimta jubilejai ar saviem darbiem piedalīties kolāžu konkursā. Arī skolēniem šā gada konkursa tēma ir “Pasaules dārgumi”, darbus var iesniegt līdz 12. janvārim. Katra klase konkursam var iesniegt vienu kolektīvi veidotu kolāžu. Darbam obligāti jābūt A2 izmērā, un tā izveidē var tikt izmantoti visdažādākie materiāli un tehnika. Pieteikuma anketa un konkursa nolikums pieejams iestādes “Kultūra” tīmekļvietnē kultura.jelgava.lv. Konkursa uzvarētāji saņems apmaksātu braucienu visai klasei uz 25. Starptautisko ledus skulptūru festivālu un atpakaļ, kā arī ielūgumus uz festivālu.

Atstājiet komentāru