2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 4.decembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 4.decembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

SIA "Preiļu saimnieks" siltumenerģijas gala tarifs no 2024.gada 1.janvāra pieaugs par 29,2% un būs 70,05 eiro par megavatstundu bez pievienotās vērtības nodokļa, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas publiskotā informācija. Līdz 1.janvārim spēkā ir iepriekšējais tarifs - 54,23 eiro par megavastundu. Regulators lēmumā norāda, ka "Preiļu saimnieks" siltumenerģijas ražošanas tarifs būs 55,98 eiro par megavatstundu, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs - 13,50 eiro par megavatstundu, bet siltumenerģijas tirdzniecības tarifs būs 0,18 eiro par megavastundu.

Preiļu novada pašvaldība ieguldīs 100 tūkstoši eiro Preiļu slimnīcas pamatkapitālā ilgstošas sociālās aprūpes un rehabilitācijas pakalpojuma nodaļas atvēršanai. Deputāti izskatīja SIA "Preiļu slimnīca" valdes priekšsēdētājas Skaidrītes Žukovas vēstuli par ilgstošas sociālās aprūpes pakalpojuma nodrošināšanu ceturtā aprūpes līmeņa personām Preiļu slimnīcas telpās. Preiļu slimnīca plāno 2024.gada martā atvērt ilgstošas sociālās aprūpes un rehabilitācijas pakalpojuma nodaļu telpās Preiļos, Raiņa bulvārī 13. Lai nodaļu varētu atvērt, nepieciešams veikt telpu pārbūvi. Plānotie izdevumi būvprojekta izstrādei, telpu pielāgošanai un remontam ir aptuveni 100 tūkstoši eiro.

Turpinām ziņas

Līvānu novada pašvaldība aicina vecākus līdz 8.decembrim pieteikt bērnus Ziemassvētku paciņu saņemšanai. Pieteikt var bērnus no pusotra gada vecuma, kuri ir deklarēti Līvānu novadā un kuri neapmeklē pirmsskolas izglītības iestādes. Iesniegumu var iesniegt Līvānu novada Kultūras centra kasē vai kādā no pagastu kultūras/saieta namiem vai pagastu pārvaldēm. Tiem audzēkņiem, kuri mācās Līvānu novada vispārējās izglītības iestādēs, paciņa tiks piešķirta bez iesnieguma. Tāpat arī audžuģimenēm, kurās abi audžuvecāki dzīvesvietu deklarējuši Līvānu novadā, pabalstu piešķir bez iesnieguma par katru audžuģimenē ievietoto bērnu 15 eiro apmērā, pamatojoties uz Līvānu novada Sociālā dienesta sagatavoto sarakstu. Saldumu paciņu varēs saņemot pilsētā un pagastos pasākumā “Tikšanās pie Ziemassvētku vecīša”. Sutros, Turkos, Rožupē un Rudzātos Ziemassvētku vecītis ciemosies 16.decembrī, savukārt Līvānos un Jersikā – 17.decembrī. 

Gadumijā Ogres novadā plāno atļaut uguņošanu tikai pusnaktī, paredz pašvaldības saistošo noteikumu projekts "Par uguņošanas ierīču un skatuves pirotehnisko izstrādājumu izmantošanas laiku". Uguņošanas ierīču un skatuves pirotehnisko izstrādājumu izmantošana Ogres novada teritorijā gadumijā plāno atļaut laikā no 31.decembra pulksten 24 līdz 1.janvāra pulksten 1. Saistošo noteikumu projekta paskaidrojuma rakstā teikts, ka pašvaldībā novērots, ka gadumijā pirotehnikas izstrādājumu izmantošana tiek sākta jau pulksten 23, kas liecina par atsevišķas sabiedrības grupas uzskatiem un vēlmi paust atbalstu, un piederību Krievijas režīmam, kas nesakrīt ar Latvijas sabiedrības vairākuma vērtībām, līdz ar to, ievērojot Nacionālās drošības koncepcijā noteiktos valsts apdraudējuma novēršanas stratēģiskos pamatprincipus un prioritātes, saistošo noteikumu projektā ir noteikts atsevišķs regulējumus, paredzot laika posmu 31.decembrī, kad pirotehnikas izstrādājumus drīkst izmantot.

Jau ziņots, ka pirotehnisko izstrādājumu aprites likumā paredzēta administratīvā atbildība par pirotehnisko izstrādājumu aprites noteikumu pārkāpšanu, nosakot, naudas sodu fiziskajai personai no 35 eiro līdz 350 eiro, bet juridiskajai personai - no 35 eiro līdz tūkstoš 400 eiro.

Ropažu evaņģēliski luteriskajā baznīcā jau ceturto gadu pēc kārtas anonīms labvēlis atkal uzbūris Gaismas dārzu. Pērn to apmeklēja rekordliels cilvēku skaits un par apmeklētāju ziedojumiem draudzē tapis jauns altāris. Gaismas dārzs ir kā apliecinājums, ka ticība var ziedēt un cerība var mirdzēt. Par Gaismas dārza apmeklētāju ziedojumiem tiek atjaunota savulaik kara laikā sagrautā Ropažu baznīca. Šovasar tapis jauns altāris, svečturi un vairāki rotājumi. Nākamā iecere ir atjaunot balkonu. Gaismas dārzā apmeklētāji tiek gaidīti līdz pat Zvaigznes dienai. 

Un vēl

Sakarā ar plūdu seku novēršanas remontdarbiem no šodienas, 4. decembra līdz sestdienai, 9.decembrim būs slēgta satiksme Līvānos, Domes ielā. Remontdarbi noritēs Domes ielā. Ar izmaiņām satiksmes organizācijā iespējams iepazīties satiksmes organizēšanas shēmā, kas publicēta pašvaldības mājas lapā.

Jau ziņots, ka valdība Līvānu novada pašvaldībai piešķīra 85 tūkstoši 533 eiro pavasara plūdu izdevumu segšanai. Plūdu radīto postījumu novēršanai Līvānu novada pašvaldības teritorijā kopumā nepieciešami 122 tūkstoši 190 eiro. Lai saņemtu valdības piešķirto atbalstu, Līvānu novada pašvaldībai bija  jānodrošina līdzfinansējums ne mazāk kā 30% apmērā  - 36 tūkstoši 657 eiro, kā to nosaka Ministru kabineta noteikumi. Pamatojoties uz Līvānu novada pašvaldības iesniegto informāciju, 2023. gada martā un aprīlī Daugavas pārplūšanas rezultātā applūda Līvānu novada pašvaldības īpašumi, divas ielas un ceļš. 

Atstājiet komentāru