2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 14.decembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 14.decembrī

Radio1 novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Kultūras ministre Agnese Logina pasniedza Ministru kabineta un Kultūras ministrijas Atzinības rakstus deviņām kultūras nozares personībām, godinot viņu radošo ieguldījumu un mūža darbu, tajā skaitā Atzinības rakstu saņēma Skrīveru kultūras centra lietišķās mākslas studijas "Putnukalns" un Limbažu tautas lietišķās mākslas studijas "Dzilna" vadītāja Baiba Vaivare no Skrīveriem.  Radošā komanda, kuras sastāvā bija mākslinieki Baiba Vaivare, Dace Pudāne, Mārtiņš Heimrāts un Juris Leitāns, saņēma Atzinības rakstu par ieguldījumu 2023. gada XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku tautas lietišķās mākslas izstādes "Mēs" veidošanā un kultūras mantojuma saglabāšanā. 

16. novembrī ap pulksten 17.20 Aizkrauklē, Gaismas un Spīdolas ielu krustojumā, blakus tirdzniecības vietai Mini Rimi, uz gājēju pārejas notika ceļu satiksmes negadījums – automašīnas sadursme ar velosipēdisti, kā rezultātā traumas guva velosipēda vadītāja. Valsts policija skaidro notikušā apstākļus un policistiem noderētu aculiecinieku sniegtā informācija. Aicinājums atsaukties personas, kuras redzējušas ceļu satiksmes negadījuma brīdi, tajā skaitā vīrieti, kurš negadījuma vietā runāja ar likumsargiem. Aculieciniekus aicina zvanīt Valsts policijai pa tālruņa numuru 26572799 vai 110.

Turpinām ziņas

Daugavpils reģionālās slimnīcas finansiālā situācija ir nopietna un prasa akūtu problēmu risinājumus, aģentūrai LETA sacīja iestādes jaunā valdes priekšsēdētāja Inta Vaivode. Pēc viņas stāstītā, slimnīcai ir izdevies noņemt grūtībās nonākuša uzņēmuma statusu un tūlīt, līdz decembra beigām, plānots pabeigt rehabilitācijas nodaļas izbūvi Eiropas Savienības projektā. Ir izsludināts iepirkums uz vispusīga ārējā audita veikšanu, kas izkristalizēs problēmas un sniegs ieteikumus uzlabojumiem pārvaldībā, viņa sacīja. Pēc Vaivodes paustā, slimnīcas finansiālā situācija ir nopietna un prasa akūtu problēmu risinājumus. Lielākā problēma esot ar naudas plūsmu un kreditoru parādiem. Slimnīca noteikti pabeigs gadu ar zaudējumiem. Šobrīd intensīvi tiekot slēgtas vienošanās ar piegādātājiem, saskaņojot parādu atmaksas grafikus.

Vīrietim, kurš nedēļas nogalē aizturēts par šaušanu uz briežiem no automašīnas, piemērots aizdomās turētā statuss un ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Vīrietis iepriekš nav ne krimināli, ne administratīvi sodīts, kā arī iepriekš nav nonācis Valsts policijas redzeslokā. Policija turpina izmeklēšanu kriminālprocesā.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība izraudzījusies četras "Iedvesmas bibliotēkas 2024", kurām nākamajā gadā, pateicoties ziedotājiem, būs finansiāla iespēja īstenot savas idejas par mūsdienīgām pārmaiņām bibliotēku telpās. Par "Iedvesmas bibliotēkām 2024" kļūs Smiltenes novada Blomes bibliotēka, Jūrmalas Centrālā bibliotēka, Ropažu bibliotēka un Tukuma novada Smārdes pagasta bibliotēka. Blomes bibliotēka mūsdienīgi iekārtos un aprīkos bērnu lasītavu, Jūrmalas Centrālās bibliotēkas Bērnu lasītavā taps māksliniecisks un interaktīvs elements - "Burtu pūķītis", Ropažu bibliotēka veidos bibliotēkas ārtelpu ar transformējamu skatuvi un soliem. Savukārt Smārdes pagasta bibliotēka radīs jaunu rotaļu telpu bērnu lasītavai. 

Un vēl

Kokneses mūzikas skolā aizvadīts jau 18. starptautiskais konkurss klaviermūzikas izpildītājiem “Koknese 2023”. Uzstājās 83 dalībnieki no Latvijas un Lietuvas mūzikas skolām. 25 no viņiem piedalījās attālināti, pārējie spēlēja klātienē Koknesē. Jaunos mūziķus vērtēja starptautiska žūrija. Par konkursa laureātiem vecumu grupās no 7 līdz 14 gadiem un duetu grupās atzīti jaunie mūziķi no Ludzas mūzikas pamatskolas, Viļņas un Arvīda Žilinska Jēkabpils mūzikas skolas. Savu prasmi ar panākumiem parādīja arī Aizkraukles novada mūzikas skolu pārstāvji. 

Atstājiet komentāru