2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 19.decembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 19.decembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Preiļu novada pašvaldība ir izsludinājusi konkursu uz Preiļu muižas kompleksa un parka vadītāja amatu. Vadītāja galvenie pienākumi ir pārvaldīt Preiļu muižas kompleksa, Preiļu pils un parka finanšu, personāla un citus resursus, veidot budžeta projektu un kontrolēt tā izlietojumu, sniegt pārskatus par struktūrvienības darbu, koordinēt muižas kompleksa teritorijas attīstības un labiekārtošanas darbus, organizēt pasākumus un aktivitātes, kā arī rūpēties par apmeklētāju un sadarbības partneru piesaisti. Pretendentiem jābūt augstākajai izglītībai ekonomikas, uzņēmējdarbības, tūrisma vadības, sociālajās, vides vai mākslas zinātnēs, izpratnei par nozares likumdošanu un kultūras pieminekļu apsaimniekošanas noteikumiem un valodu zināšanām. Piedāvātais atalgojums ir tūkstoš 1330 eiro pirms nodokļu nomaksas. Pretendenti var pieteikties līdz 22.decembrim.

Aizkraukles stadiona jaunajā daļā nobrukusi daļa gabionu sienas. Nogruvumu izraisījis atkusnis un lielais nokrišņu daudzums, kas radījis zemes noslīdeni, un atbalsta siena to nav noturējusi. Gabionu siena vēl atradās būvniecības procesā. Neparedzēta un nepieļaujama svēršanās bija konstatēta jau vasaras beigās pēc augusta lielajām lietavām. Kopš augusta atbalsta sienas stāvoklim tika sekots līdzi, regulāri veicot mērījumus. Pašvaldība paralēli meklēja labāko risinājumu, kā sienu nostiprināt, lai tā pilnvērtīgi veiktu savas funkcijas un būtu droša. Risinājums tika rasts, projekta dokumentācija iesniegta saskaņošanai būvvaldē, bija plānots jau pagājušajā nedēļā uzsākt gabionu nostiprināšanas darbus, taču neplānotais atkusnis liedza uzsākt būvdarbus. Pirmdien, 18. decembrī, visas procesā iesaistītās puses ārkārtas būvsapulcē vienojās par šobrīd darāmajiem darbiem. Laikapstākļu dēļ nav iespējams uzsākt atbalsta sienas atjaunošanu jau šajā nedēļā, taču tas tiks darīts, līdzko būs iespējams.

Daugavpils reģionālā slimnīcā paliek parādā nu jau ne tikai piegādātājiem, bet arī darbiniekiem. Ārstiem, kuru alga pārsniedz 2 tūkstoši eiro, daļu samaksas par darbu pārskaitīs nākamajā gadā. Vēl slimnīca vienu miljonu eiro meklē iepirkumā, bet parāds piegādātājiem mērāms 6 miljonos eiro. Slimnīcas lielākais kapitāldaļu turētājs, Daugavpils pašvaldība, šodien tiksies ar veselības ministru, lai runātu par Latvijā lielākā reģionālā veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēja vismaz daļēju nodošanu valstij. 

Turpinām ziņas

Pļaviņu kultūras centrā līdz 23. decembrim var aplūkot adventes vainagu un Ziemassvētku kompozīciju izstādi. To veidojušas divas pļaviņietes — Iveta Priede un Iveta Laursone. Abām Ivetām jau daudzus gadus floristika ir gan darbs, gan vaļasprieks. Iveta Priede strādā uzņēmuma “Sant-Li” ziedu veikalā Pļaviņās, un ikdienā ziedu vai citas kompozīcijas iznāk gatavot dažādām dzīves vajadzībām. Tuvojoties Ziemassvētkiem, neiztrūkstoši top arī adventes vainagi. Kā atzīst Iveta — vispirms gan visiem pārējiem un tikai tad sev pašai. Arī Iveta Laursone ir floriste ar stāžu. Viņa teic — tas ir kā dzīvesveids, jo puķes un dažādus augus paticis plūkt kopš mazotnes. Ar laiku tas viss likts lietā. Iveta veido dažādas kompozīcijas, apvienojot daudzveidīgus materiālus.
.
Tuvojoties Ziemassvētkiem un gadu mijai, Jelgavas pilsētas ielās, parkos un Hercoga Jēkaba laukumā iemirdzējušās tematiskās svētku lampiņu virtenes, dažādi gaismas dekori un grezni rotātās egles. Jelgavas reģionālais tūrisma centrs, iekļaujot pilsētas izdekorētās vietas, izveidojis pastaigu maršrutu  “Lampiņu dancis Jelgavā”, kas aicina iedzīvotājus un pilsētas viesus apskatīt Jelgavas svētku rotas un notvert Ziemassvētku brīnuma sajūtu. Pastaigas maršrutu aicina sākt ar Jelgavas krāšņāko vietu – Hercoga Jēkaba laukumu, kur atrodas pilsētas galvenā egle. Citas maršrutā iekļauto objektu atrašanās vietas iespējams aplūkot tīmekļa vietnē visit.jelgava.lv  Kopējais maršruta garums ir 9 km un tā iziešana aizņem aptuveni 2,5 stundas. Ieteicamais laiks, kad doties pastaigā ir sākot no pulksten 16, kad visi pilsētas dekori tiek iedegti.

Un vēl

Sadarbībā ar Madonas novada pašvaldību un biedrību "Smeceres sils", Madonas Bērnu un jaunatnes sporta skola 27.decembrī, sporta un atpūtas bāzē "Smeceres sils", ar 1.posmu atklāj sacensības distanču slēpošanā "Smecere-2024", kuras norisināsies pavisam 6.posmos. Sacensības norisināsies vakaros pie mākslīgā apgaismojuma. Sacensību dalībnieki katram posmam jāpiesaka iepriekšējā dienā līdz pulksten 20 uz e-pastu arnis.smugais@inbox.lv vai zvanot pa tālruni 26191246. 

Atstājiet komentāru